Petitie indemnizatia pt cresterea copilului

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

Petru Burian

Re: Petitie indemnizatia pt cresterea copilului

Post by Petru Burian »

Ia sa ma bag si eu intr-un subiect in care am doar argumente teoretice :roll:
1 -- stimularea cresterii natalitatii :?: – DA hotarat :!: cata vreme ea are valori negative.
2 -- calculele conforme “sporului populational” prevad ca pt. a mentine o populatie umana la nivel constant, sunt necesare 1,21 nasteri/cuplu => cu 1 copil/cuplu, populatia are trend numeric descrescator.
3 -- nu este suficient “sa faci copii” mai important este ce vor devenii ei => NU ar trebui dat niciun sprijin celor care vad in numarul de copii o sursa de venit. Alocatii sau indemnizatii sa primeasca doar acele cupluri in care minim unul din parinti are un loc de munca, sau este in somaj conf. Legii, dupa care pas, pana la certificarea unui nou loc de munca.
4 -- prin aplicarea celor de la pct. 3. => copii nu se vor “face” cu trimitere la “grija Domnului” + cresterea, educarea, nivelul lor de trai si implicit viitorul societatii ar fi altul.
5 -- in conditiile actuale de la noi, societatea risca o evolutie spre o crestere strict numerica, dar potential “necalitativa”.
Cam asta ne spun “legile obiective ale biologiei populationale”.
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
fish bone

Post by fish bone »

@adar
am citit afirmatia dumneavoastra aseara dar nu am avut timp sa raspund.
O fac acum conform principiului iti respect parerea dar nu sunt de acord cu ea.
Nu cred ca ne cunoastem si nici nu as vrea.
Ca si Laloi, sunt tatal unui baietel de aproape un an iar aceasta decizie de reducere a indemnizatie afecteaza direct familia mea.
Vad ca va pricepeti la cifre asa ca inainte sa va spun sincer si fara menajamente parerea mea despre afirmatia dumneavoastra, va intreb ceva:
Cat reprezinta cheltuielile cu indemnizatiile de crestere a copiilor in totalul cheltuielilor bugetare?
Va ajut doar cu prima cifra : 0,.....

In orice caz, ori nu aveti copii ori v-ati impiedicat de tastatura pentru ca altfel ati nimerit in topicul gresit, la momentul gresit.
Sau poate vi se rupe asa in general si hai sa scriem ceva acolo sa vedem reactii.
D-le Adar, prefer interventiile lui Fae care sunt amuzante in procent mare decat sa citesc ineptiile dumneavoastra.
ماہی گیری 21 کلب

Liviu
Valentin Petrovici

Post by Valentin Petrovici »

Dle. Burian vorbiţi de "legile obiective ale biologiei populationale". Dar după alte legi este vorba de discriminare. Mai bine ne vorbeaţi de impactul acestor măsuri asupra persoanei dvs. sau asupra întregului corp didactic. Vorba unui coleg de pe aici. Banii strînşi pe spinarea copiilor este zero absolut.
Petru Burian

Post by Petru Burian »

D-le Petrovici, discriminare inseamna marginalizarea celui care nu poate si nicidecum a celui care nu vrea :roll:
Despre impactul asupra persoanei mele, doar atat ca ma afecteaza ca pe toti ceilalti, eu nefiind o exceptie.
Eu nu am vorbit despre “Banii strînşi pe spinarea copiilor” ci despre cui ar trebui dati acesti bani, iar asta e cu totul altceva.
Cat priveste corpul didactic, cred ca parerea mea se poate deduce din cele de aici:
http://forum.pescarclub21.ro/viewtopic. ... 9414#p9414
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
Valentin Petrovici

Post by Valentin Petrovici »

Dle. Burian definiţia prezentată şi subliniată este personală şi nu are nimic comun cu cea din legislaţie. Eu am înţeles ce vreţi să spuneţi dar......a te crampona în alcătuirea bugetului ţării de alocaţiile copiilor şi de pensii defineşte incompetenţa şi şi mai ales indiferenţa aşa zişilor aleşi. Este grotesc să faci aluzie la nr. de pemperşi cînd este vorba de buget. Iar revin la de ce -uri. Ştiam că şi dvs. sunteţi afectat de aceste măsuri şi-mi pare sincer rău dar referitor la acea trimitere de la sfîrşitul ultimei postări ministru învăţămîntului ar trebui să fie primul care să fie data afară.
Adar Marian

Post by Adar Marian »

laloi wrote:
Adar Marian wrote: On topic: nu vreau sa fiu cinic si dac-oi gresi, sa ma ierte Dumnezeu, insa cine face un copil cu gandul la banii pe care o sa-i dea statul, mai bine renunta din start.
Nu vreau sa zic decat ca sunteti off topic, parerea mea,
Mon cher, crede-ma ca nici nu m-am uitat sa vad cine a deschis topicul, nici nu m-as fi impiedicat de el daca n-ar fi fost si Fae prezent, pentru ca nu pierd nicio postare de-a lui... :D
Cat despre parerea fata de petitie, ramane asa cum am spus si sa fiu in locul tau n-as lua-o la modul personal, pentru ca, in definitiv, aici discutam un principiu, nu un caz particular. Ca sa fiu mai exact: pot vota ca tu, R.L., sa primesti indemnizatia, insa atat.
Last edited by Adar Marian on 14 May 2010, 19:53, edited 1 time in total.
Adar Marian

Post by Adar Marian »

fish bone wrote:@adar
am citit afirmatia dumneavoastra aseara dar nu am avut timp sa raspund.
O fac acum conform principiului iti respect parerea dar nu sunt de acord cu ea.
Sa zicem ca pana aici avem un dialog...
fish bone wrote:Nu cred ca ne cunoastem si nici nu as vrea.
Nicio problema, ma-ndoiesc ca vreunul din noi doi are ceva de pierdut.
fish bone wrote:Ca si Laloi, sunt tatal unui baietel de aproape un an iar aceasta decizie de reducere a indemnizatie afecteaza direct familia mea.
Sa-ti traiasca, sa te bucure si sa-l bucuri!
fish bone wrote:Vad ca va pricepeti la cifre asa ca inainte sa va spun sincer si fara menajamente parerea mea despre afirmatia dumneavoastra, va intreb ceva:
Cat reprezinta cheltuielile cu indemnizatiile de crestere a copiilor in totalul cheltuielilor bugetare?
Va ajut doar cu prima cifra : 0,.....
Nu ma pricep din cale-afara la cifre, doar atat cat sa-nteleg cam pe unde-i situat interesul meu. Cat despre parerea pe care o ai vizavi de mine, c-ai sa mi-o spui ori nu, zau ca nu-mi produce insomnii treaba asta.
fish bone wrote:In orice caz, ori nu aveti copii ori v-ati impiedicat de tastatura pentru ca altfel ati nimerit in topicul gresit, la momentul gresit.
Eeee, uite ca aici te-nseli! Am unul si-s asa de mandru, ca nu-mi incap in piele, asta in ciuda faptului ca nu mi-a dat statul vreun leu pentru pampersi, n-am primit trusou la nasterea lui, iar ma-sii i-a fost platit concediul de maternitate (60% sin salariu) timp de 9 luni.
fish bone wrote:Sau poate vi se rupe asa in general si hai sa scriem ceva acolo sa vedem reactii.
Nu mi se rupe nici in general, nici in particular, si-i multumesc lui Dumnezeu ca inca nici nu mi se-ndoaie.
fish bone wrote:D-le Adar, prefer interventiile lui Fae care sunt amuzante in procent mare decat sa citesc ineptiile dumneavoastra.
Domnule fish bone, n-ar fi mai simplu si mai sanatos pentru amandoi sa nu citesti ce-i semnat de mine?
Post Reply

Return to “Cafenea”