Claudiu, da ce, la voi nu este Fan Curier?Claudiu wrote:Pacat ca nu suntem aproape, ca a mea e gata afumatasunca
Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Moderator: dutustoica
-
dutustoica
- Moderator
- Posts: 843
- Joined: 21 Oct 2009, 21:11
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Neah! Nimeni n-a vrut sa ma impacheteze 
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Claudiule,Claudiu wrote:Neah! Nimeni n-a vrut sa ma impacheteze
Vezi ca sunt si alternative, Cargus, Srint Curier, Fan Curier, UPS, DHL, etc.
Platesc IO la primire, adica cu plata ramburs, ce mai astepti ? Pe bune ?
Adresa ti-o dau aci la cerere .........
Eh, ce zici ? Te bagi? macar 1 kg sunca si 1 slana ..........
Valic
0744 644 368
0744 644 368
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Neamule, acu' să te văd pe unde scoţi cămaşavalic wrote:Claudiule,Claudiu wrote:Neah! Nimeni n-a vrut sa ma impacheteze
Vezi ca sunt si alternative, Cargus, Srint Curier, Fan Curier, UPS, DHL, etc.
Platesc IO la primire, adica cu plata ramburs, ce mai astepti ? Pe bune ?
Adresa ti-o dau aci la cerere .........
Eh, ce zici ? Te bagi? macar 1 kg sunca si 1 slana ..........
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
-
Dumitrescu Iancu
- Posts: 2253
- Joined: 22 Oct 2009, 19:05
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Gataaa!A venit si rumegusul,deja "furnalul" functioneaza!La prima intalnire se poate gusta! 
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Vorba cuiva: cine cere nu pierevalic wrote:Claudiule,Claudiu wrote:Neah! Nimeni n-a vrut sa ma impacheteze
Vezi ca sunt si alternative, Cargus, Srint Curier, Fan Curier, UPS, DHL, etc.
Platesc IO la primire, adica cu plata ramburs, ce mai astepti ? Pe bune ?
Adresa ti-o dau aci la cerere .........
Eh, ce zici ? Te bagi? macar 1 kg sunca si 1 slana ..........
Vali, te-ai scos! Chiar 1kg de sunca nu pot, ca nu am nici eu prea multa(sunca-i aia cu carne?), dar o bucata buna si doua-trei slane, le ai de la mine
Da-mi adresa prin MP.
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
-
costin stefanescu
- Moderator
- Posts: 1297
- Joined: 23 Oct 2009, 18:43
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Pai e frumos asa Claudiule,sa te duci cu Vidra pe sestache la copca,asa fara sa spune-ti nimic?si nu incerca sa te dai la intors ca are Geo dovada,adevarul e ca era tare fumos acolo! 
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Ce copca, frate, ca n-am fost la nicio copca 
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
-
costin stefanescu
- Moderator
- Posts: 1297
- Joined: 23 Oct 2009, 18:43
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
bai baiatu',n-auzi ca are Geo dovada,Geo arata-i tata ca nu crede-i frate
!
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
O fi vreo dovada "lucrata", la misto, ca la copca n-am mai fost din 1814
Ia s-o vad
Ia s-o vad
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Ia uite:Claudiu wrote:O fi vreo dovada "lucrata", la misto, ca la copca n-am mai fost din 1814![]()
Ia s-o vad
http://www.youtube.com/watch?v=8K1pstTfhIU
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Asta-i dovada?
Da' vad ca-s doua vidre, nu una 
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Vali, maine iti vin aia de la Cargus, cu sunca!valic wrote:Claudiule,Claudiu wrote:Neah! Nimeni n-a vrut sa ma impacheteze
Vezi ca sunt si alternative, Cargus, Srint Curier, Fan Curier, UPS, DHL, etc.
Platesc IO la primire, adica cu plata ramburs, ce mai astepti ? Pe bune ?
Adresa ti-o dau aci la cerere .........
Eh, ce zici ? Te bagi? macar 1 kg sunca si 1 slana ..........
Sa-i primesti frumos
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Vali,Claudiu wrote:Vali, maine iti vin aia de la Cargus, cu sunca!
Sa-i primesti frumos
poate nu sări mâine seară, la cafenea, cu o jumară, două, că ăla eşti!!!!
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
-
Dumitrescu Iancu
- Posts: 2253
- Joined: 22 Oct 2009, 19:05
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Sper ca nu-i prea tarziu sa readuc la vedere acest topic!
Domn` Profesor,mai aveti la indemana caietul cu retete mostenite de la tanti Kabanekh?Poate ne mai incantati cu un exemplu-doua!
Domn` Profesor,mai aveti la indemana caietul cu retete mostenite de la tanti Kabanekh?Poate ne mai incantati cu un exemplu-doua!
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Pomana porcului !
(Varianta pe care o agreez eu).
Se are in vedere un ceaun pentru 6-8 persoane.
Ingredinte:
- Carne proaspata de porc - se preleveaza cca. 1 kg de ceafă, 1 kg de fleică, 1 kg de pulpă, 0,5 kg ficat, cca 1 kg slanina fara şorici. Absolut opţional, se poate suplimenta cu un rinichi, o bucată de splină, o bucată de inimă).
- sare, piper, boia dulce, o foaie de dafin mărunţită
- 200 ml. vin roşu aromat
Preparare:
- slănina fără şorici se taie cubulete mici (latura de max.2 cm) şi se pune pe foc, într-un tuci suficient de încăpător. Când s-au topit bucăţelele, jumările se extrag, iar peste untura incinsă se aruncă bucăţile de carne, ficat, rinichi, splină etc. Se condimentează cu sare, piper, boia, dafin etc.
- se ţine tuciul la foc mic şi se acoperă cu un capac. Când preparatul pare gata, turnăm vinul roşu şi lăsăm să fiarbă bine în clocot, până se evaporă lichidul şi rămâne numai aroma. Este gata !
Separat, se răstoarnă o mămăliguţă cinstită, românească. Iar alături de blid, se toarnă în căni de pământ vinul ăla aromat, din care aţi folosit deja la prăjeală.
Poftă bună !
Iar ca aperitiv, vă recomand, alături de o ţuiculiţă bună, două-trei jumări din cele confecţionate mai sus, alături de puţin şorici şi o fărâmâ de brânză de burduf. Şi nu uitaţi ceapa, de preferinţă roşie !
(Varianta pe care o agreez eu).
Se are in vedere un ceaun pentru 6-8 persoane.
Ingredinte:
- Carne proaspata de porc - se preleveaza cca. 1 kg de ceafă, 1 kg de fleică, 1 kg de pulpă, 0,5 kg ficat, cca 1 kg slanina fara şorici. Absolut opţional, se poate suplimenta cu un rinichi, o bucată de splină, o bucată de inimă).
- sare, piper, boia dulce, o foaie de dafin mărunţită
- 200 ml. vin roşu aromat
Preparare:
- slănina fără şorici se taie cubulete mici (latura de max.2 cm) şi se pune pe foc, într-un tuci suficient de încăpător. Când s-au topit bucăţelele, jumările se extrag, iar peste untura incinsă se aruncă bucăţile de carne, ficat, rinichi, splină etc. Se condimentează cu sare, piper, boia, dafin etc.
- se ţine tuciul la foc mic şi se acoperă cu un capac. Când preparatul pare gata, turnăm vinul roşu şi lăsăm să fiarbă bine în clocot, până se evaporă lichidul şi rămâne numai aroma. Este gata !
Separat, se răstoarnă o mămăliguţă cinstită, românească. Iar alături de blid, se toarnă în căni de pământ vinul ăla aromat, din care aţi folosit deja la prăjeală.
Poftă bună !
Iar ca aperitiv, vă recomand, alături de o ţuiculiţă bună, două-trei jumări din cele confecţionate mai sus, alături de puţin şorici şi o fărâmâ de brânză de burduf. Şi nu uitaţi ceapa, de preferinţă roşie !
- Petru Burian
- Posts: 902
- Joined: 25 Oct 2009, 09:56
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Stimati colegiDumitrescu Iancu wrote:Domn` Profesor,mai aveti la indemana caietul cu retete mostenite de la tanti Kabanekh?Poate ne mai incantati cu un exemplu-doua!
Stiu ca am promis, intre timp "arhiva culinara" a fost atent rasfoita pt. gasirea si traducerea retetelor.
Din pacate toate cele legate de "taierea porcului" au fost de negasit
Imi pare extrem de rau si-mi cer mii de scuze, dar fara bibliografie ......
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
Re: Porcu-i porc, mai ales de Craciun !
Cum s-ar defini sarmaua,
Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat
Somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...
Potpuriu de porc şi vacă, simfonia tocăturii,
Imn de laudă mâncării înalţat în cerul gurii.
O cochetă care-şi scaldă trupu-n sos şi în smântână
Şi se-nfăşură în varză ca în văluri de cadână.
O abilă diplomată ce-a-ncheiat o strânsă ligă
C-o bardacă de vin roşu ş-un ceaun de mămăligă.
Oponentă din principiu şi un straşnic adversar
Pentru tot ce e dietă sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivolă parfumată
Ce te-mbie cu mirosuri de slanină afumată.
Locatara principală ţine-n spaţiu, tolerate,
Perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaică-nnascută, cum s-o prinzi în prozodie
Când, de când e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducător de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iată-n câteva cuvinte cum s-ar defini sarmaua.
...............................................
şi acum aceleaşi versuri recitate de marele maestru care a fost Alexandru Giugaru
http://www.youtube.com/watch?v=9DAKGUfYKvE&NR=1
de la minutul 3.19
Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat
Somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...
Potpuriu de porc şi vacă, simfonia tocăturii,
Imn de laudă mâncării înalţat în cerul gurii.
O cochetă care-şi scaldă trupu-n sos şi în smântână
Şi se-nfăşură în varză ca în văluri de cadână.
O abilă diplomată ce-a-ncheiat o strânsă ligă
C-o bardacă de vin roşu ş-un ceaun de mămăligă.
Oponentă din principiu şi un straşnic adversar
Pentru tot ce e dietă sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivolă parfumată
Ce te-mbie cu mirosuri de slanină afumată.
Locatara principală ţine-n spaţiu, tolerate,
Perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaică-nnascută, cum s-o prinzi în prozodie
Când, de când e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducător de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iată-n câteva cuvinte cum s-ar defini sarmaua.
...............................................
şi acum aceleaşi versuri recitate de marele maestru care a fost Alexandru Giugaru
http://www.youtube.com/watch?v=9DAKGUfYKvE&NR=1
de la minutul 3.19
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!