Pescuitul in Marea Neagra
Moderators: PETREMAN, costin stefanescu
- petricadascalu
Re: Pescuitul in Marea Neagra
montura este aceiasi...1metru de fir 0,35 pe care pui un plumb de 90g. un carlig nr2,cu plutitor verde iar in capat eo pun un vartej...totul fix si simplu,pestele sa pape 

dati pestilor ce le apartine...libertatea !
Faci si-o poza la ele?petricadascalu wrote:montura este aceiasi...1metru de fir 0,35 pe care pui un plumb de 90g. un carlig nr2,cu plutitor verde iar in capat eo pun un vartej...totul fix si simplu,pestele sa pape
- petricadascalu
deci....plumbul

dupa 40-50cm urmeaza carligul/ forfacul (la 10 cn lungime)

dupa care la alti 30-40cm. am pus vartejul. cu acesta fac legatura de inaintas

dupa 40-50cm urmeaza carligul/ forfacul (la 10 cn lungime)

dupa care la alti 30-40cm. am pus vartejul. cu acesta fac legatura de inaintas

Multam frate. Acum o ultima intrebare. Cam cat de flotanta este spuma aia verde?
Flotabilitate maxima, Cornele ! Practic, pluteste la suprafata apei
iar sub apa tine carligul destul de ridicat, nu-l lasa deloc sa se pleosteasca. 

Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
- petricadascalu
sta sculata bine de tot....Miyagi wrote:Multam frate. Acum o ultima intrebare. Cam cat de flotanta este spuma aia verde?

`ai mah! Te-ntrebam serios. Cam cat de flotant e dopul ala ca daca e asa usor ma gandesc ca intoarce acul invers cu momeala si nu se poate ridica mai mult decat are fir.
Frate, nu trebuie sa ridice mai mult decat are fir, ca nu e pus sa ridice si plumbul de pe fund.
E ca un pop-up. Ce, nu stii cum e treaba cu pop-up-ul, ca parca erai bun in teoria pescuitului la crap.
Toata tarasenia este ca chiostecul cu carlig sa nu stea atarnat aproape de substrat, ci undeva deasupra, cam pe unde umbla chefalul. Mai sunt si alte motive pentru care carligul trebuie sa stea ridicat, ca de exemplu: sa nu se afunde in stratul de alge(atunci cand sunt) si sa nu ajunga prea usor guvidul la el. Ca or mai fi si altele... dreaq stie, ca nu sunt cercetator.
E ca un pop-up. Ce, nu stii cum e treaba cu pop-up-ul, ca parca erai bun in teoria pescuitului la crap.

Ma atata lucru stiu si io, da` ma intrebam ca nu stiu din ce se face ala ca daca-i prea flotant intinde chiostecul la maxim, pana-l opreste greutatea plumbului si ridica acul atat de sus incat e posibil sa intoarca acul invers, sa-l orienteze catre suprafata apei, il ridica prea mult si numai prezinta interes sau nu-l mai gaseste pestele.Claudiu wrote:Frate, nu trebuie sa ridice mai mult decat are fir, ca nu e pus sa ridice si plumbul de pe fund.
E ca un pop-up. Ce, nu stii cum e treaba cu pop-up-ul, ca parca erai bun in teoria pescuitului la crap.![]()
Toata tarasenia este ca chiostecul cu carlig sa nu stea atarnat aproape de substrat, ci undeva deasupra, cam pe unde umbla chefalul. Mai sunt si alte motive pentru care carligul trebuie sa stea ridicat, ca de exemplu: sa nu se afunde in stratul de alge(atunci cand sunt) si sa nu ajunga prea usor guvidul la el. Ca or mai fi si altele... dreaq stie, ca nu sunt cercetator.
Cornele, astea-s intrebari fara rost, atata timp cat vezi foarte bine ca se prinde chefal la asa ceva. Plutele alea se gasesc in comert si nu trebuie sa cauti tu nush ce material ca sa ti le confectionezi. Totu-i atat de simplu...chefal sa fie, ca restul vine de la sine. 

Am inteles numa ca pe aici nu am vazut. De-aia intrebam si pe deasupra eu incerc sa-mi minimizez cheltuielile de fiecare data cand e vorba de pescuit. Cand merg la mare vreau sa am lanseta gata echipata ca altfel nu am timp sa caut tot ce-i necesar pentru un pescuit reusit. Vorba ta. Daca-i chefal si n-am ce trebuie ce fac?Claudiu wrote:Cornele, astea-s intrebari fara rost, atata timp cat vezi foarte bine ca se prinde chefal la asa ceva. Plutele alea se gasesc in comert si nu trebuie sa cauti tu nush ce material ca sa ti le confectionezi. Totu-i atat de simplu...chefal sa fie, ca restul vine de la sine.
- petricadascalu
bre cam asa sta treaba...daca nici acuma nu se intelege ce si cum e cu chefalu, eo ma las de pescuit

Hummmmm... şi ce te faci dacă mai întreabă careva ceva? Te laşi?
După cum e vremea p-afară... cred că da... pân' la primăvară...

După cum e vremea p-afară... cred că da... pân' la primăvară...

A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
Aham! `ai ca nu mai zic nimic
.

Claudiu, mai mere treaba la voi acolo ? sau iau harponu si vin sa dau dupa balene ? daca te-oi mai gasi si nu cumva te-or fi luat si pe tine valurile
) 

Foaie verde de cucuta , ploua apa-n beci , eu imbrac chilotii si ma duc la meci!
Mere treaba ca unsa, bre. Uite, alaltaieri am incercat un guvide cu barcuta, ca la chefal erau locurile ocupate:Deceneu wrote:Claudiu, mai mere treaba la voi acolo ? sau iau harponu si vin sa dau dupa balene ? daca te-oi mai gasi si nu cumva te-or fi luat si pe tine valurile)

http://www.youtube.com/watch?v=dNdNsgNYFpw
Sper ca ai avut hanorac d'ala cu gluga si tarlici impermeabili. E periculos sa stai ud la pescuit, mai ales ca parea sa bata putin si vantul...Claudiu wrote:Mere treaba ca unsa, bre. Uite, alaltaieri am incercat un guvide cu barcuta, ca la chefal erau locurile ocupate:Deceneu wrote:Claudiu, mai mere treaba la voi acolo ? sau iau harponu si vin sa dau dupa balene ? daca te-oi mai gasi si nu cumva te-or fi luat si pe tine valurile)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=dNdNsgNYFpw

si imi arati ca a inceput sa bata putin vantu si te-ai tirat acasa? slab ma frate
pe vremea aia ma luptam cu morse in siberia.

Foaie verde de cucuta , ploua apa-n beci , eu imbrac chilotii si ma duc la meci!
ps : ai luat ceva guvide ?:))))
Sigur ca a luat ! Nu-l vezi cum sta la prova si-i baga la traista, numai strunghil d'ala babanu ?Deceneu wrote:ps : ai luat ceva guvide ?:))))