Lorelai wrote:Daca ar afla Maiestatea sa ....
.........s-ar face pescar ( in caz ca nu e deja ) ca sa ne inteleaga

.
Mai Deceneule! Eu nu te inteleg Tatutzu. Macar sti cine a fost Deceneu si ce a facut "fara sa te dai cu Gogu"? Mai Nenea si io-s decretel insa mi-a placut in viata sa fac lucruri serioase. Unul dintre ele ar fi respectul. Poi daca te respect pe tine atunci pe rege de ce sa nu-l respect? Nu sunt monarhist si nici de votat nu mai votez din `92 cand mi-am dat seama cum stau lucrurile intr-un razboi.
Fratele meu iti spun eu ce a facut regele pentru tara. L-a tinut pe Hitler cat se poate de departe de valorile si traditia poporului nostru. Nesimnificativ pentru tine. Ia convins pe rusi, ca de la aliati avea tot sprijinul atata timp cat lua deciziile impreuna cu casa ragala Britanica, implicit cu Churchil, sa nu ne destrame tara de-abinelea. De-asta acum inca o mai avem. Ca ne-au descompletat-o dezlipind Basarabia si Bucovina, sudul Dobrogei, NV-ul Ardealului si Banatul sarbesc e meritul lui Antonescu. Ca l-a facut ala maresal. Noi acum ar trebui sa-l facem sef de stat ca e singurul care a dovedit ca renuntand la originile neamului si tarii din care provine isi pune cel mai depret titlu in joc asumandu-si sa fie "regele tiganilor". Ce onoare mai mare vrei decat asta? Sau chiar nu mai ne dorim astfel de valori. Am un copil si celalalt e pe drum. Ai mei toti au fost osteni ai tarii. Inca din vechime ni s-a dat numele de Berbecaru. De pe vremea lui Stefan. Sunt un ardelean care isi respecta originile si inaintasii. Macar traditia s-o ducem cate unii mai departe ca altfel urmasii vor vorbii engleza lui Miklos pe ritmurile solo ale lui Salam.
Nu m-astept sa intelegi si nici nu vreau sa te obosesc cu ale mele, dar lasa-ne daca nu vrei sa pricepi pana cand oi avea chef sa pricepi.
Respect Cezar, Arlan, Dan macar pentru analiza fina.