Taparine oblete , clean , rosioara

Dacă doriţi să cumpăraţi/vindeţi echipamente pentru pescuit

Moderator: dutustoica

rebeu

Re: Taparine oblete , clean , rosioara

Post by rebeu »

coool_marius wrote:

De acord cu dumneavoastra , dar cum explicati faptul ca de la pf 2 pana la sulina , la scrumbie , se pescuieste de ani de zile cu taparine cu minim 4..5 carlige ...maxim 15, 16 ? N-am auzit pe nimeni sa spuna ca ar fi ilegal acest lucru sau sa se ia vreo masura de catre cineva impotriva acestui tip de pescuit ... legat de cele de oblete sau clean , fiecare poate sa-si lase pe linie atatea carlige cate doreste . Fratilor " pescari " care tot carcotiti pe aici , daca vi se pare ca prinzi cantitati de peste idustriale cu astea si faci genocid , inseamna ca mergeti destul de rar pe dunare ... uitati-va la " electricienii " care curata tot prin baraje , la sutele de metri de plase monofilament .. de aia nu mergeti sa faceti bascalie daca ii vedeti ca poate va sparg aia parbrizu la masina ... va dati toti aici rotunzi ... in spatele unui monitor ... asta este ... traim in romania si asta ne ocupa tot timpul ...
Conform OUG 23/2008 la art.24 litera b) :
în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;

Orice altă combinaţie care depăşeşte numărul de cârlige însemnă încălcarea acestei reglementări.

Încadrarea încălcării acestui articol poate fi... hummmm... dacă are mai mult de două cârlige se numeşte „unealtă neautorizată“ şi se încadrează la art. 65 litera a)

Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:

a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca
şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
...

(2) Tentativa se pedepseşte.

Pe româneşte ca să priceapă oricine!!! Este acelaşi lucru cu folosirea curentului pentru a prinde peşte!!!

Hummmm... nu mai cumpăr....
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
Ono

Post by Ono »

Petru Burian wrote: *** Numarul de carlige folosibile in apele interioare este de maxim 2 bucati/montura
Petru, astea sunt mici amanunte de carcotasi... cum ar zice Coooool. Face si el un ban neimpozitat vanzand scule ilegale, carora le gaseste o justificare.
laloi

Post by laloi »

rebeu wrote:Conform OUG 23/2008 la art.24 litera b) :
în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;

Orice altă combinaţie care depăşeşte numărul de cârlige însemnă încălcarea acestei reglementări.
:lol: Vezi ca trebuie sa stergi niste poze proaspat postate 8-) (de altfel, foarte misto, eu nu le-as sterge ;) tks a lot pt ele)
eu tocmai am lansat comanda, deh, macar de testare, o sa fiu primul braconier de obleti pe Dunare :evil:, o sa iti spun daca merita investitia ;)
Gabi Androne

Post by Gabi Androne »

rebeu wrote: Încadrarea încălcării acestui articol poate fi... hummmm... dacă are mai mult de două cârlige se numeşte „unealtă neautorizată“ şi se încadrează la art. 65 litera a)

Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:

a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca
şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
...

(2) Tentativa se pedepseşte.

Pe româneşte ca să priceapă oricine!!! Este acelaşi lucru cu folosirea curentului pentru a prinde peşte!!!

Legea e destul de ambigua cum sunt toate legile la noi. Faptul ca are atasate mai mult de doua carlige nu transforma o lanseta in altceva.
In alta ordine de idei va dau un citat din lege:

Art. 59. – Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz:

..................

c) pescuitul cu mai mult de 3 muşte artificiale în apele salmonicole;

In conditiile in care Art. 24. spune

" – În scopul asigurării protecţiei şi conservării resurselor acvatice vii şi al evitării conflictelor de interese între activitatea de pescuit comercial şi cea de pescuit sportiv, se stabilesc condiţiile pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele maritime şi continentale astfel:

a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu maximum două cârlige sau cu o lansetă; "

unde ati incadra pescuitul cu EXACT 3 muste artificiale?
rebeu

Post by rebeu »

@Laloi: Mai numără tu o dată câte sunt în apă. Pe mal ai voie oricâte. Nu şterg nici-o poză! Sîc!

@Gabi Androne Ai dreptate... nu prea ştiu ce-nseamnă "ape salmonicole"... deci... :roll:
Last edited by rebeu on 03 Aug 2011, 12:33, edited 1 time in total.
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
Dumitrescu Iancu

Post by Dumitrescu Iancu »

Ono wrote:
Petru Burian wrote: *** Numarul de carlige folosibile in apele interioare este de maxim 2 bucati/montura
Petru, astea sunt mici amanunte de carcotasi... cum ar zice Coooool. Face si el un ban neimpozitat vanzand scule ilegale, carora le gaseste o justificare.
Ono,eu iti cunosc vestitul "stigat de lupta":IA-L!!!!,dar cateodata,e bine sa mai zica cineva si "LASA-L"!!!Am impresia ca se pune prea mult patos!Iar cand e vorba de scrumbie,te -ar opri,chiar si pe tine,un text de lege sa nu dai la taparina?
Pana la urma,omul a oferit ceva,cine este interesat(si vad ca sunt)cere detalii,cine nu,nu,hai sa nu ne inversunam impotriva omului.Iar cu banul neimpozitat,iti inteleg gluma,e buna...
laloi

Post by laloi »

rebeu wrote:@Laloi: Mai numără tu o dată câte sunt în apă. Pe mal ai voie oricâte. Nu şterg nici-o poză! Sîc!
Pai si in "roaba" ai voie cu orice :D ... si nici nu imi doream sa stergi!
(daca toti ar bracona ca noi, nu ai putea sa intri in apa de pesti, parerea mea...)
G_H

Post by G_H »

Dumitrescu Iancu wrote:
Ono wrote:
Ono,eu iti cunosc vestitul "stigat de lupta":IA-L!!!!,dar cateodata,e bine sa mai zica cineva si "LASA-L"!!!Am impresia ca se pune prea mult patos!Iar cand e vorba de scrumbie,te -ar opri,chiar si pe tine,un text de lege sa nu dai la taparina?
Pana la urma,omul a oferit ceva,cine este interesat(si vad ca sunt)cere detalii,cine nu,nu,hai sa nu ne inversunam impotriva omului.Iar cu banul neimpozitat,iti inteleg gluma,e buna...
In completare la cele scrise de Iancu, pentru a veni in sprijinul doritorilor de pescuit "by the book" 8-) va informez ca puteti achizitiona urmatorul produs:
- taparina pentru scrumbie, etc., obleti (numai pentru exemplarele uriase :ugeek: ), fabricate de o firma cunoscuta din Europa, 2 ace (cf. legii) No.4 (pentru exemplare serioase :D ) imbracate in "fish skin", bilute si paiete, agrafa si vartej, la numai 12,5 RON, TVA inclus. In loc de buldo primiti gratuit un vobler, in felul acesta acele par a fi atacate in permanenta, si, in plus poate pica vre-un avat :D. Marfa va fi insotita de documente fiscale.
Oferta, desi cam scumpa, e pe bune! :)

Fir intins tuturor!
Ono

Post by Ono »

Dumitrescu Iancu wrote:Iar cu banul neimpozitat,iti inteleg gluma,e buna...
Iancu, eu mi-am platit intotdeuna impozitele corespunzator. N-ar fi rau daca si le-ar plati si altii... asta daca se doreste o societate sanatoasa si puternica. Daca toti se gandesc cum sa NU faca asta, nu ar trebui sa se mai vaite nimeni ca n-are autostrazi, ca nivelul de civilizatie... si cate si mai cate... asa stam toti la mica ciubucureala neimpozitata, intr-o tara bananiera.
coool_marius

Post by coool_marius »

Nu stiu de ce se face atat polemica cu legislatia...ok .. nu-i bai , se rezolva si asta ... taparina are 4 carlige .. dam jos 2 si pescuim cu cele ramese , la fel de bine , poate chiar mai bine , pentru ca astfel distanta dintre muste va fi mai mare :) .
Revenind la scrumbie si nr carligelor... am mai spus si repet , la Izvoare , anul acesta , s-a dat si cu cate 2..3 taparine legate una de alta ..si sunt convins ca nu numai acolo. De ani buni se pescuieste asa ... fara ca PF sau oricine altcineva sa ia vreo masura mai mult decat atat , de ce este permisa vanzarea lor in magazine de profil si pe toata tarabele din piete fiind un articol de pescuit interzis , conform legii ?... adevarul este ca anul asta mai mult de 4 scrumbii prinse o data , nu am vazut , indiferent de nr carligelor ... in schimb am vazut anul asta cate 300 ..400 kg de scrumbie prinsa la o tura cu plasa la zbor , pe la galati !!! aici ar trebui sa se sesizeze cineva ... de unde sa mai ajunga domnilor / domnule saftoiu si la noi in sus , ca in anii trecutri , cand toata lumea rupe in jos iar cei care ar trebui sa faca asta stau cu mainile in san , intrucat daca fac vreo miscare gresita si se ia de cine nu trebuie , peste 2 zile sunt mutati la sighetu marmatiei ( daca nu dati afara )- acest lucru fiind afirmat de multi aparatori de drept al legii ? Atata timp cat sacosele de peste vor pleca spre birourile anumitor sus pusi de la bucuresti , acesti amarati de politisti de frontiera , ma vor amenda pe mine ,, ca dau cu 4 muste in loc de 2 iar pe ala cu plasa de 300 m cand il vede se face ca-l dor ochii ...
Ono

Post by Ono »

coool_marius wrote: de ce este permisa vanzarea lor in magazine de profil si pe toata tarabele din piete fiind un articol de pescuit interzis , conform legii ?...
Cutite ai voie sa cumperi de oriunde, asta nu inseamna ca ai voie sa le infigi in alte persoane.
G_H

Post by G_H »

Ono wrote:
asta daca se doreste o societate sanatoasa si puternica
Iancu, eu mi-am platit intotdeuna impozitele corespunzator. N-ar fi rau daca si le-ar plati si altii.... Daca toti se gandesc cum sa NU faca asta, nu ar trebui sa se mai vaite nimeni ca n-are autostrazi, ca nivelul de civilizatie... si cate si mai cate... asa stam toti la mica ciubucureala neimpozitata, intr-o tara bananiera.
Daca se doreste o societate sanatoasa si puternica, banii publici trebuie cheltuiti cum se cade. Ca sa fie cheltuiti cum se cade, cetateanul trebuie sa aibe control permanent al acestora, nu din patru in patru ani, la niste alegeri la care nu ai pe cine alege... Altfel, nu putem produce si plati noi atata impozit cat pot ei sa sparga aiurea...(A se vedea ultimii 20 de ani). Deci nu se pune problema ca nu vrem sa platim (caci, de platit, majoritatea dintre noi platim), ci, pentru ce anume platim?!?
arlan

Post by arlan »

deci .... sa inteleg ca pe topic se discuta despre taparine ptr ... papagali, pinguini si gutani platitori de impozite si taxe ..... cu multe, foarte multe carlige ??? :roll:
"Teorie este atunci cand stii totul dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"

Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
Ono

Post by Ono »

Arlan, ai dreptate.
Auzi, tu in poza din avatar faci un 69 cu mielu', sau nu vad eu bine?
Dumitrescu Iancu

Ono wrote:
Iancu, eu mi-am platit intotdeuna impozitele corespunzator. N-ar fi rau daca si le-ar plati si altii... asta daca se doreste o societate sanatoasa si puternica. Daca toti se gandesc cum sa NU faca asta, nu ar trebui sa se mai vaite nimeni ca n-are autostrazi, ca nivelul de civilizatie... si cate si mai cate... asa stam toti la mica ciubucureala neimpozitata, intr-o tara bananiera.
Sa fii sanatos si sa platesti impozite(mari si multe,ca,deh,tara are nevoi destule) multi ani de acum incolo,Ono!Ah,si-ti multumesc pentru lectia de moralitate,imi amimteste vag de alte lectii pe care incercau unii sa ni le dea in tinerete,pe la tot felul de sedinte...
Iata ca Marius a rezolvat si problema legalitatii-2 ace...Daca ne mai spune ca emite si factura,ce ne facem?
Claudiu

Post by Claudiu »

Mooaaa, daca un topic despre tzaparine a starnit atata zarva, nu ma mai mir de alea serioase, unde se poate dezbate lejer despre subiect si nu se scrie o litera, macar...
Super tare topicul, de interes maxim !!! :lol:
Nu mai zic de ipocrizia unora...auzi, tzaparine cu mai mult de 2 carlige...nuuuu, sa nu faceti asa, ca va prinde Arapu` si va umbla prin dos ! :lol: :lol: :lol:
arlan

Post by arlan »

Ono wrote:Arlan, ai dreptate.
Auzi, tu in poza din avatar faci un 69 cu mielu', sau nu vad eu bine?
e capra bre, 69 nu fac cu miei .... :oops:
"Teorie este atunci cand stii totul dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"

Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
George Saftoiu

Post by George Saftoiu »

Multumesc cool_marius pentru diagnosticul"minte bolnava",stiam ca esti pescar nu si medic neurolog s-au psihiatru(pana acum nu mi-a spus nici-un medic asa ceva si de la 19 ani fac vizita medicala anuala ,psiho la 3 ani.....)
-am dat la scrumbie de pe 16.05.2011-31.05.2011,de la Cozia-Pristol-Izvoarele-Gruia-PF2;
-pe toata distanta pescarii ce dadeau la scrumbie nimeni nu avea mai mult de 10-20 bucati aproximativ 3-4Kg,nicidecum 30Kg;
-am spus ca "taparinele" confectionate de tine sunt de calitate nidecum altceva;
-am trecut si pe la Miron, la Balta verde si mi-a confirmat ca este putina scrumbie....;
-acestea sunt filmuletele puse de tine pe 30.05 2011,vede cineva juvelnicul PLIN cu scrumbie?????eu nu.....acolo afost taiat filmuletul....de aceea am spus ca minti :http://www.youtube.com/watch?v=e963IM-x ... hYqO1nBsGw;
-la telefon,o persoana necunoscuta noua ,poate sa ne spuna ca si ieri a prins cineva 20 kg de scrumbie la Gruia....
-daca tot stii ce peste s-a prins la Pristol,ai putea sa ne informezi si pe noi cate bucati de crap(romanesc+fus/ten), cam cate Kg. avea fiecare si de cine a fost prins,in perioada sus amintita???? Indiciu --- amote de epava 250m,unde a avut rulota Dan,preotul din Cozia;
Consider ca este suficient!
Ono

Post by Ono »

Dumitrescu Iancu wrote: Iata ca Marius a rezolvat si problema legalitatii-2 ace...Daca ne mai spune ca emite si factura,ce ne facem?
Daca face asta, ma fac eu popa! :lol:
Dumitrescu Iancu

Ono wrote:
Dumitrescu Iancu wrote: Iata ca Marius a rezolvat si problema legalitatii-2 ace...Daca ne mai spune ca emite si factura,ce ne facem?
Daca face asta, ma fac eu popa! :lol:
Doamne-Fereste,mai bine ramane evazionist! :lol:
Post Reply

Return to “Vânzare-Cumpărare pescuit”