Pescuitul in Marea Neagra
Moderators: PETREMAN, costin stefanescu
- petricadascalu
Re: Pescuitul in Marea Neagra
stai bre ca m-i s-a luat curentu si nu am mai apucat sa scriu textubughy wrote:La canal????

da am fost azi la canal da nu am stat mult pentru ca sunt diseara de munca...vreo 3-4 ore,trasaturi au mai fost si rateuri de asemenea
am dat la porumb din conserva legat pe carlig---la fixa
pe lansete nu a miscat nimic (am avut 2 la somn si 2 la crap)
ctenu are 1,700g si caraseii 1,200g...ce a fost mai mic a fost eliberat...imi pare rau ca nu am avut nimic la mine sa filmez pestele cum manca din stuf(ctenu)
dupa ce s-a ridicat bine soarele ..a inceput sa se apropie si pestele de mal...era si mai mare da speriat rau
am incercat si la pufulete pe deasupra apei si nimic...fugea ca turbatu'
vin cu detalii daca mai apar ceva noutati...
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
Wow, incredibil. Felicitari!
Nici nu am vazut vreodata un singur caras pe canal. Numai regine si guvizi am luat la fixa, la orice as fi pus in carlig (mamaliga, paine, porumb, viermi, rame). Trebuie sa schimb locul.
Acolo la pod la Ovidiu?
Nici nu am vazut vreodata un singur caras pe canal. Numai regine si guvizi am luat la fixa, la orice as fi pus in carlig (mamaliga, paine, porumb, viermi, rame). Trebuie sa schimb locul.
Acolo la pod la Ovidiu?
- petricadascalu
la navodari...de la podul feroviar mai in sus spre cariera am gasit un loc si am incercat da nu-mi place ca nu e umbra,te bate soarele in cap toata ziua si e cam murdar(ca la romani : peturi, pungi,hirtii si alte resturi umane)...asta e... 

-
inca un ageamiu s-a alaturat discutiilorpetricadascalu wrote:ca idee...lansete mai lungi ca 3,90 , 4,20 ,suporti(cracane) mai lungi de cca.1m pt.fiecare.. mulinete long cast cu linie de 0,20 si inaintas de 0,30 sau 0,35...vartej(optional agrafa)carlige cu tija lunga(preferabil nr,2 cu pinteni pe spatele tijei)plute cilindrice verzi ori combi portocaliu si verde ori bile(ideea e sa ofere flotabilitate carligului in apa si sa aiba o culoare stridenta... si plumb de 90g format racheta(ca un stabilopod ascutit numai ca are 4 picioare) ...restu vine de la sine![]()
ade ca o sa te molipsesti,ai sa vezi(contact 0721599629)
bref: am dat de cateva ori in vieatza la guvide de pe stabilopozi, de fiecare data din insoritele statiuni ale marii negre
am fost si prin delta de 3 ori, alte balti de prin jurul casei (bukale)
experienta mea este practic nula in raport cu ce vad pe aici ... insa gustul de chefal mi l-am cultivat de cativa ani incoace si m-am cam naravit cu portii consistente de la gura portitei, lunca jurilovca si prin cateva vizite bine tintite la metro

pasul urmator: fireste, ca aku' sunt k toti parvenitzii
drpt pt care aku' balesc la chefal ... nu-mi mai ajunge farfuria si plapuma si vreau sa ma intind dupa iel direkt de la sursa
petrica si claudiu, ca va vaz mai aktivi > ati facut o lista care mi se pare foarte corecta ... am cateva intrebari daca nu va ieste cu suparare
1. daca ma duc la gipo in bukale inainte sa vin la mare anu' astah (undeva in jur de 25 august) oare gasesc tot ce ai pus tu pe tzambal acolo? daca nu (ma refer la scule) le gasesc mai degraba gata montate in C-ta?
2. nr. de tel pe care l-ai scris este al tau? acorzi consultanta filantropica sau si vinzi niste monturi "de-a gata"? daca il sun pe nenea ala din mangalia oare iel vinde si altcva in afara de rame? (o idee ar fi sa-l sun inainte sa intreb

3. anu' trecut pe langa guvizi am prins o galeata de din aia uratzii aka veninoshii si am observat ca nici pescarusii nu-i mancau .... printre ei am prins si cva care semana izbitor a biban ... totusi eram in apa de mare pe stabilopozi la olimp asa ca toti ageamii de langa mine ziceau ca-i imposibil ... insa eu totusi il tineam in mana si cei de la bucatarie de pe plaja habar n'aveau ce ie .... in delta chiar am prins bibanu' uite acilea http://www.albulescu.blogspot.com/ dar ierea dulce dulce .... ce parere avetzi?
4. am inteles bine fptul ca sanse mai mari la chefal sunt de pe plaja dekat de pe stabilopozi?
sper ca nu va tin prea mult din treaba
andrei ghe
- petricadascalu
salut andrei! si bine ni te-ai alaturat!
da asa e ,chefalul e gustos chiar daca il prinzi tu(unde e placerea mai mare), chiar daca il cumperi...
1. da! gasesti toate cele trebuincioase,recomandabil ar fi sa le faci tu(glumind acuma: nu cred ca esti atat de comod incat vrei sa le cumperi gata legate...iti poti face monturile, e simplu)
2. da! nr. de tel. e al meu si pot oferii sfaturi si sprijin in zona mea de competenta( corbu )
3. pe langa guvizi ai prins o alta specie "cainesti" li se spune au pielea mai tare si nu cred ca sunt atat de veninosi...
iar bibanul ala era de fapt scorpie de mare si asta da! are niste tepi veninosi(nu-i nimic, tot ce e nou e frumos)
4. pe plaja umbla mai frecvent paralel cu malu' ... daca pescuiesti de pe dig ai toate sansele sa-i scapi pe ai mai mari cand se zbat in carlig si tu incerci sa- aduci sus...asa se intampla mereu..( deci pe plaja e mai convenabil)
...mi-a facut placere sa-ti fiu de folos... !!! fir intins !!!
da asa e ,chefalul e gustos chiar daca il prinzi tu(unde e placerea mai mare), chiar daca il cumperi...
1. da! gasesti toate cele trebuincioase,recomandabil ar fi sa le faci tu(glumind acuma: nu cred ca esti atat de comod incat vrei sa le cumperi gata legate...iti poti face monturile, e simplu)
2. da! nr. de tel. e al meu si pot oferii sfaturi si sprijin in zona mea de competenta( corbu )

3. pe langa guvizi ai prins o alta specie "cainesti" li se spune au pielea mai tare si nu cred ca sunt atat de veninosi...

4. pe plaja umbla mai frecvent paralel cu malu' ... daca pescuiesti de pe dig ai toate sansele sa-i scapi pe ai mai mari cand se zbat in carlig si tu incerci sa- aduci sus...asa se intampla mereu..( deci pe plaja e mai convenabil)
...mi-a facut placere sa-ti fiu de folos... !!! fir intins !!!
-
tks a lotpetricadascalu wrote:salut andrei! si bine ni te-ai alaturat! ....... ...mi-a facut placere sa-ti fiu de folos... !!! fir intins !!!
pe masura ce se apropie deadline-ul sunt tot mai nerabdator si eu si nashu' .... AMR-ul de fpt ... ie mai corekt spus .... caci toti colegii s-au si intors bronzatzi si numai ieu sunt programat cu familia la sf lui august
apropo de alge si buruieni .... anu astah am inteles ca ie plin de iele si toata lumea se vaita ... daca dau de pe mal asta nu impieteaza asupra succesului? adicatalea .. o sa dau vina pe alge ca n-am prins nimika

si inca cva daca nu ie cu suparare ... fiind cu mine familia si altii care nu iubeste pescuitul .... oare m-as putea limita la partide gen 4-5 dimineata pana pe la 8-9? cand se trezesc toti si tre sa semnez condica la micul dejun? deci intrebarea ieste .... dimineatza succesul m-a paleste mai abitir decat in alte secventze orare? voi face oare fatza succesului? dar belsugului? hehehehhee ... mi-a placut aia ca o sa-mi scape chelfaneii pe diguri .... macar sa-l vad io pe unul la fatza fie si de la distanta hehehehhe
alta intrebare de popa prostu'
daca arunci cu plumbu ala marele ... cam cati metri se duce ideal pt chefalu' ala bunu? si daca se duce cat se duce ... ce sens are pluta la distanta aia? o vezi? sau trebe' vreun ocheanu cva acolo sau se simte la mana sau cum?
scuze pt ineptiile debitate ... cel putin poate starnesc zambete si tot ie cva
ghe
Pai pluta nu ie pt suprafata, ie ca sa ridice carligul de pe fundul marii. Pluta ie pe carlig, nu pe linia principala. Un fel de stegulet pentru chefal "Aici ie masa"
)

Last edited by bughy on 26 Jul 2011, 17:36, edited 1 time in total.
- petricadascalu
...sa fiu mai concret...
--zilele astea a cam fost iarba peste tot...asta se pune pe fire,face burta,te streseaza la recuperat...ce sas mai :nervii intinsi la maxim
--cum zici matale ca 4-5 dimineata...aci nu e ca la crap...poti da de el si la ora aia da de obicei incepe show-ul dupa oara 9 ,10 ; atunci trece el pe la mal ,nustu ce sa zc...are toane
--chefalu ala bun poti sa-l prinzi si-n mal la 15m si la 100m, de asta ziceam ca depinde pe unde trece el...pluta aia colorata strident are rolul de a suspenda carligul si-l a tine intre ape cum ar venii...la nas..
...iar lanseta va sta sprijinita pe cracan cu varful la 45' si trasatura e vizibila reprezentand smucituri puternice(deci stai cu ochii pe varfurile lansetelor)apoi urmeaza sa mulinezi si...woala... sa sfaraie grataru si sa moara ospataru'...
--si da! m-am amuzat copios la intrebarile tale...asa faceam in primele iesiri cu sotia...acu imi da lectii...
ce sa faci,asta e

--zilele astea a cam fost iarba peste tot...asta se pune pe fire,face burta,te streseaza la recuperat...ce sas mai :nervii intinsi la maxim
--cum zici matale ca 4-5 dimineata...aci nu e ca la crap...poti da de el si la ora aia da de obicei incepe show-ul dupa oara 9 ,10 ; atunci trece el pe la mal ,nustu ce sa zc...are toane
--chefalu ala bun poti sa-l prinzi si-n mal la 15m si la 100m, de asta ziceam ca depinde pe unde trece el...pluta aia colorata strident are rolul de a suspenda carligul si-l a tine intre ape cum ar venii...la nas..

--si da! m-am amuzat copios la intrebarile tale...asa faceam in primele iesiri cu sotia...acu imi da lectii...

Dacă vrei, te pot ajuta cu nişte monturi de anu' trecut de la Portiţa... Sunt neatinse! Nu mi-a explicat nimeni că după ce le ornezi cu râmă de mare şi le arunci ca la casting... trebuie să stai cu ochii cât cepele pe varfu' lansetei şi să-l înţepi mintenaş că altfel... rămâi fără râmă... hummmm... m-am lăsat urgent de chefal... prea multă muncă...

A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
--
RBu'
-
> tks bughy >>> .... got the pointpetricadascalu wrote:...sa fiu mai concret...
--zilele astea a cam fost iarba peste tot...![]()
![]()
> petrica >>> inca o data mii de multumiri .... acu tre sa ies ca ma bat la cap ftl sa le scot bicicletele in parc .... am sa revin sa va mai distrez cu nelinistile mele .... si, poate cine stie, desi sunt cazat in olimp, daca si nashu' are chef, mergem spre corbu sau in alta parte unde ie mai salbatic .... si amenzile mai mici

revin
andrei ghe
-
revin zilele urmatoare ... tks pentru incurajarirebeu wrote:Dacă vrei, te pot ajuta cu nişte monturi de anu' trecut de la Portiţa... Sunt neatinse! Nu mi-a explicat nimeni că după ce le ornezi cu râmă de mare şi le arunci ca la casting... trebuie să stai cu ochii cât cepele pe varfu' lansetei şi să-l înţepi mintenaş că altfel... rămâi fără râmă... hummmm... m-am lăsat urgent de chefal... prea multă muncă...![]()
![]()

Petrica, cum e aia cu porumbul agatat de carlig. Un fel de montura fir de par, cum se da la crap? Eu de obicei il pun pe carlig, da' sunt 100% sigur ca fac o prostie, ca nu prea mai e loc de intepat.
Moamaaa, ce de intrebari de la un singur pescar !!!
Petrica, te felicit pentru rabdarea de care ai dat dovada si drept urmare, eu nu prea mai am multe de zis, doar sa confirm urmatoarele:
Chefalul se pescuieste la lanseta si fixa. De pe plaja, se pescuieste la lanseta, logic, ca nu stai sa dai la fixa intr-o apa de juma` de metru. Lanseta are o montura cu doua carlige nr. 2 cu tija lunga sa poti insira toata rama de mare.
pe chiostec punem o pluta mica, cilindrica de obicei, verde sau rosie, in apropierea carligului, pentru a-l tine pe acesta deasupra substratului, ceva gen pop-up. Buun. De pe plaja se lanseaza de obicei la distanta mare si pentru asta ne trebuie o linie sanatoasa de min. 0.40, plumb tip buzdugan (pentru ancorare in nisip) de min. 90 g., eventual bici inaintas de aceeasi grosime cu linia in caz ca pe tambur avem fir mai subtire.
Chefalul se pescuieste si de pe dig si de pe plaja. Depinde ce ai in fatza. Daca de pe dig vezi cataroaie multe in apa, nu te bagi, ca agati si nu mai pescuiesti, ci te oftici.
La fixa poti pride chefal de pe unele diguri care au multa scoica,(sau bazine portuare) dupa timp nasol cu valuri mari, care sparg scoica fixata pe pietrele scufundate in fatza digului. Atunci vine la papica in apropierea stabilopozilor, dar, repet, numai acolo unde este multa scoica...si din cate am inteles, a cam murit scoica anul trecut cu incalzirea excesiva a marii...
Recomad pescuitul de pe plaja, oriunde pe litoral, unde se gasesc zone mai ferite de aglomeratia plajarilor. Iti arunci doua lansete la macar 80 m, le fixezi pe doi suporti, cracane, whatever...cava mai inalti, sa faca macar un unghi de 45 grade, iti tragi lada cu bere langa tine si astepti. Din cand in cand, la interval de 15 min. le scoti si verifici daca mai ai cava in carlige, pentru ca sunt si multe alte bazdaganii in apa care iti toaca momeala fara sa vezi vreo miscare de varf.
Ce sa mai zic, pentru mine, pescuitul chefalului ramane o enigma, totusi. Niciodata n-o sa inteleg de ce anu` trecut pe vremea asta il rupeam si acum nu mai stiu cum arata...
Degeaba stii teorie si practica, daca nu prinzi peste. Eu am prins doar un singur chefal la 150 g. toata vara...

Petrica, te felicit pentru rabdarea de care ai dat dovada si drept urmare, eu nu prea mai am multe de zis, doar sa confirm urmatoarele:
Chefalul se pescuieste la lanseta si fixa. De pe plaja, se pescuieste la lanseta, logic, ca nu stai sa dai la fixa intr-o apa de juma` de metru. Lanseta are o montura cu doua carlige nr. 2 cu tija lunga sa poti insira toata rama de mare.

Chefalul se pescuieste si de pe dig si de pe plaja. Depinde ce ai in fatza. Daca de pe dig vezi cataroaie multe in apa, nu te bagi, ca agati si nu mai pescuiesti, ci te oftici.
La fixa poti pride chefal de pe unele diguri care au multa scoica,(sau bazine portuare) dupa timp nasol cu valuri mari, care sparg scoica fixata pe pietrele scufundate in fatza digului. Atunci vine la papica in apropierea stabilopozilor, dar, repet, numai acolo unde este multa scoica...si din cate am inteles, a cam murit scoica anul trecut cu incalzirea excesiva a marii...
Recomad pescuitul de pe plaja, oriunde pe litoral, unde se gasesc zone mai ferite de aglomeratia plajarilor. Iti arunci doua lansete la macar 80 m, le fixezi pe doi suporti, cracane, whatever...cava mai inalti, sa faca macar un unghi de 45 grade, iti tragi lada cu bere langa tine si astepti. Din cand in cand, la interval de 15 min. le scoti si verifici daca mai ai cava in carlige, pentru ca sunt si multe alte bazdaganii in apa care iti toaca momeala fara sa vezi vreo miscare de varf.
Ce sa mai zic, pentru mine, pescuitul chefalului ramane o enigma, totusi. Niciodata n-o sa inteleg de ce anu` trecut pe vremea asta il rupeam si acum nu mai stiu cum arata...
Degeaba stii teorie si practica, daca nu prinzi peste. Eu am prins doar un singur chefal la 150 g. toata vara...

Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
Dom' Cezar, veniti pe 27 sau pescuiti pe Darvari ? Nu de alta, dar vreau sa fac vorbele cu nenea ala de are barcile ptr. pescuit pe mare, sa facem o partida pe 28, ma gandeam eu. 

Tot vorbiţi de monturi dar nu puneţi nici-o poză...
Ştiam c-a pus Claudiu una şi-am căutat... (de lene să nu cobor la maşină să iau una din portbagaj să-i fac poză...)
Am găsit-o tot pe forum la noi dar voi pune şi linkul dat de Claudiu.
Ştiam c-a pus Claudiu una şi-am căutat... (de lene să nu cobor la maşină să iau una din portbagaj să-i fac poză...)
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
--
RBu'
--
RBu'
Uite, inca odata se confirma zicala : cine cauta, gaseste.rebeu wrote:Tot vorbiţi de monturi dar nu puneţi nici-o poză...

Maine dup`amiaza ma gasiti pe plaja Vadu...dau la chefal in dreapta digului, cam la 800-1000m de dig...unde e mai liniste... 

- petricadascalu
da bughy ! ca la crap numai ca faci montura pe fixa...un bob de porumb si putin a pluta cat un bob de piper sa ridice si carligul...montura pop-up in miniatura
da claudiu ! si eo l-am spart anu' trecut pe vremea asta, acum e randul altora (turci,bulgari,ucrainieni)...intelegi matale
buun...am venit dimineata de la munca ,am trecut sa vad cum e marea .eventual sa scot niste rame....ce vorbesti : hula ,iarba,pescari ce vorbeau singuri deci praf (app. claudiu sa ne anunti ce ai facut azi la vadu ca acu' am vazut comm. tau)
am venit acasa ,am facut o mamaliga repede si nu m-am mai dus la canal ca deja vorbisem cu un coleg care era de azinoapte acolo si...nimic
m-am dus pe canalusul acela (plin de iarba)vis-a-vis de pompieri pe DJ.226 cum te duci spre corbu,langa balta de concurs corbu 3...si woala cativa carasi frumosi la patratica

si 2 poze cu o eliberare funny....
de asta-primavara,tot pe canalusul ala...

da claudiu ! si eo l-am spart anu' trecut pe vremea asta, acum e randul altora (turci,bulgari,ucrainieni)...intelegi matale

buun...am venit dimineata de la munca ,am trecut sa vad cum e marea .eventual sa scot niste rame....ce vorbesti : hula ,iarba,pescari ce vorbeau singuri deci praf (app. claudiu sa ne anunti ce ai facut azi la vadu ca acu' am vazut comm. tau)
am venit acasa ,am facut o mamaliga repede si nu m-am mai dus la canal ca deja vorbisem cu un coleg care era de azinoapte acolo si...nimic
m-am dus pe canalusul acela (plin de iarba)vis-a-vis de pompieri pe DJ.226 cum te duci spre corbu,langa balta de concurs corbu 3...si woala cativa carasi frumosi la patratica

si 2 poze cu o eliberare funny....

Haha, ce tare. Frumosi carasii. Nu ti-era cald imbracat asa? Sau a fost frigureanu dimineata?