Arc Tir Sportiv

Dacă doriţi să cumpăraţi/vindeţi orice altceva

Moderator: dutustoica

Post Reply
Armand

Arc Tir Sportiv

Post by Armand »

Vand arc Geologic(Decathlon) pretabil pentru o doamna innalta(peste 1,70) sau un tanar.

Arcul este usor de folosit, echilibrat si foarte bun pentru initiere in tirul cu arcul.

A fost folosit de 2-3 ori pentru ca titularul nu are bratele suficient de lungi pentru a-l intinde la distanta optima.

Pret Arc, coarda, suport de sageata, si Husa Geologic- 180RON
Mihai Vinturache
Moderator

Re: Arc Tir Sportiv

Post by Mihai Vinturache »

Armand, cred ca un cumparator trebuie sa rezolve intai ceva acte cu politia. Arcul (chiar sportiv) este considerat arma.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Ono

Post by Ono »

Dom'ne, crezi sau stii precis? ca asa si eu cred ca Marte poti sa prinzi crapalai, ce faci? iei maine trenul si te duci sa pescuiesti acolo?
Armand

Post by Armand »

Merci mult ca mi-ai amintit Mihai!

Arcul NU necesita legitimare. Doar arcurile de tip Compound(cum am eu :twisted: ) necesita autorizare de la politie ca cea pentru pistoalele cu aer comprimat sau legitimarea la un club de tir sportiv cu arcul.

Daca cel care il cumpara o sa doreasca totusi sa fie legitimat la un club de tir sportiv cu arcul, il pot ghida cu privire la toti pasii necesari(e o formalitate simpla)
valic

Post by valic »

Ono wrote:Dom'ne, crezi sau stii precis? ca asa si eu cred ca Marte poti sa prinzi crapalai, ce faci? iei maine trenul si te duci sa pescuiesti acolo?
ONO,

Deci Mihai avea mare dreptate ....
Asa ca, comparatia cu crapii de pe Marte ... ;)

Cele bune.
Valic
0744 644 368
Ono

Post by Ono »

Valic, unde avea dreptate?
Armand wrote: Arcul (respectiv) NU necesita legitimare.
Uneori e bine sa ne dam cu parerea in domeniul cunoscut, altfel am ocazia sa zic 'Fir intins' la crapalaii de pe Marte! :lol:
valic

Post by valic »

Ono, uite ce zice Armand;

"Doar arcurile de tip Compound(cum am eu :twisted: ) necesita autorizare de la politie "

deci ?, cum e?
Valic
0744 644 368
Lorelai

Post by Lorelai »

Buna seara prieteni,
Intrucat am si eu pasiunea tirului cu arcul, fiind si eu posesor de arc (recurve, exact tipul de arc care este de vanzare), imi permit si eu sa-mi exprim parerea.
Ca si in multe alte domenii, legislatia noastra este mult ramasa inapoi.
Inainte de procurarea arcului, m-am interesat si eu de cadrul juridic al achizitiei.
in prezent, de jure, in legislatia romana arcul este considerat arma, care poate vatama. Nu este explicitat regimul de letal sau non letal.
Dupa parerea mea, un arc compound, este clar o arma letala, vezi cum pe un canal tv am vazut cum se vanau ursi polari.In Romania, vanatoarea cu arcul este interzisa.
Un arc recurve, cu forta mai mica , este la limita, dar dupa rezultatul unor trageri la 30 m , cred ca daca se loveste intr-un punct nevralgic, este si el arma letala.
In prezent exista un memoriu privind clarificarea aspectului legal al problemei, initiat de catre asociatii sportive din acest domeniu.
Ca sa revenim, detinatorul unui arc este legal obligat sa declare posesia acestui obiect la circa de politie unde este arondat. Nu se cer analize, caziere, etc.
Unii vanzatori cer autorizare prealabila, altii,mai ales firme de internet nu.
Ramane la aprecierea fiecaruia cum abordeaza problema.Dar in cazul nefast al unui accident, ramane numai articolul de lege.
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
valic

Post by valic »

Lorelai wrote:Buna seara prieteni,
Intrucat am si eu pasiunea tirului cu arcul, fiind si eu posesor de arc (recurve, exact tipul de arc care este de vanzare), imi permit si eu sa-mi exprim parerea.
Ca si in multe alte domenii, legislatia noastra este mult ramasa inapoi.
Inainte de procurarea arcului, m-am interesat si eu de cadrul juridic al achizitiei.
in prezent, de jure, in legislatia romana arcul este considerat arma, care poate vatama. Nu este explicitat regimul de letal sau non letal.
Dupa parerea mea, un arc compound, este clar o arma letala, vezi cum pe un canal tv am vazut cum se vanau ursi polari.In Romania, vanatoarea cu arcul este interzisa.
Un arc recurve, cu forta mai mica , este la limita, dar dupa rezultatul unor trageri la 30 m , cred ca daca se loveste intr-un punct nevralgic, este si el arma letala.
In prezent exista un memoriu privind clarificarea aspectului legal al problemei, initiat de catre asociatii sportive din acest domeniu.
Ca sa revenim, detinatorul unui arc este legal obligat sa declare posesia acestui obiect la circa de politie unde este arondat. Nu se cer analize, caziere, etc.
Unii vanzatori cer autorizare prealabila, altii,mai ales firme de internet nu.
Ramane la aprecierea fiecaruia cum abordeaza problema.Dar in cazul nefast al unui accident, ramane numai articolul de lege.
Pt TAVARASUL ONO,

E mai bine sa ai PATALMA, parerea mea ... dar ce frumos este sa dai cu parerea ...
Valic
0744 644 368
Lorelai

Post by Lorelai »

Pentru Armand
Te rog sa-mi comunici date mai amanuntite despre arc : dimensiuni, forta.
Ma intereseaza, deoarece gandesc ca este un arc mai usor, pentru prietene si prieteni "mai gingasi", care decamdata stau cand se trage cu un arc de 36 livre.
Si vreau sa stiu si daca are dispozitiv de ochire.
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Armand

Post by Armand »

Nu am fost precis in exprimare si am creat confuzii.

IMI CER SCUZE!

Eu am in acest moment 2 arcuri:

1 Compond putere 60 de livre cu care ma joc eu si care necesita legitimare.

1 Recurve putere 20-22 de livre pe care il am la vanzare.

Pentru Lorelai:
Arcul este pentru incepatori, foarte prietenos in utilizare. Are putere 20 sau 22 de livre, lugime 66 sau 68" si vine impreuna cu coarda, suport de sageata, coarda pentru pus pe umar si husa.

El nu are sistem de ochire insa am eu unul de competitie pe compoundul meu cu care nu ma impac si pe care, daca se potriveste pe recurve, l-as da cu un pret modic de aprox 50 de ron.

Arcul a fost montat si s-a tras cu el de vreo 3 ori pentru ca titularul(Vera) nu are bratele suficient de lungi pentru a-l incorda eficient.
Ono

Post by Ono »

valic wrote: ... dar ce frumos este sa dai cu parerea ...
pt. HAI-CA-MI-DAU-CU-PAREREA-DESI-NU-STIU-EXACT,-DAR-UNEORI-PUN-'POATE'-INAINTE,
Aici ai nimerit-o, dar banuiesc ca ai folosit oglinda!

Arcul oferit mai sus nu necesita vreun act, notificare, autorizare, aprobare etc... dar daca vrei sa luati apropari fel de fel, aveti liber din partea mea...
Mihai Vinturache
Moderator

Post by Mihai Vinturache »

Pana la urma nu am inteles de ce te-a deranjat acel "cred" al meu. S-a dovedit ca pentru anumite arcuri este nevoie de drum la politie si interventia mea l-a facut pe Armand sa clarifice acest aspect. Asta s-a urmarit, asta s-a obtinut. Si toti cei care au citit au avut ceva de invatat. Este o abordare mai constructiva decat a ta.
Eu nu l-am impins pe viitorul client sa cumpere (nu l-am trimis la pescuit pe Marte) ci tocmai l-am avertizat ca s-ar putea sa nu fie totul asa de roz.
E mai bine sa transmiti un avertisment care sa-l faca pe om sa se informeze. Daca te-ar trimite cineva sa pescuiesti crapi pe Marte, in mod sigur ti-ar prinde bine daca ti-as spune ca nu CRED ca acolo sunt crapii chiar asa mari. Asa incat nu inteleg inversunarea ta. L-as fi inteles pe Armand, dar nu pricep ce te-a deranjat pe tine.
Presupun ca tu stiai deja ca arcul omului nu necesita drum la politie !? (sau te-ai lamurit... in urma discutiilor rezultate dupa postarea mea?)
Sau ai vrut doar sa strici topicul omului.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Post Reply

Return to “Vânzare-Cumpărare orice altceva”