chestii de pe net

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

Valentin Petrovici

Re: chestii de pe net

Post by Valentin Petrovici »

Petru Burian

Post by Petru Burian »

Pentru colegii "stiutori in ale PC-ului" :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=GkHNNPM7pJA
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
rebeu

Post by rebeu »

Apologia... noului unde Shumy pune umăru'... :o :o :o

Maşina nouă-i sfântă!

LE: Şi pe nemţeşte...
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
rebeu

Post by rebeu »

Cam staţi degeaba!!! :o :o :o
V-am găsit eu de lucru. :lol:

Şi dacă nu v-aţi speriat, iată şi suplimentul. :twisted:
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
Mihai Vinturache
Moderator

Post by Mihai Vinturache »

Jeep-ul Willy (primul jeep militar) a fost considerat o capodopera a ingineriei la vremea respectiva.
Aici puteti vedea si argumentele. Cum se demonteaza si reasambleaza o masina in 4 minute.
Demonstratia a fost facuta in Canada la Halifax.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=lg ... r_embedded
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Petru Burian

Post by Petru Burian »

Sa reutilizam cu folos, numeroasele sticle rezultate dupa sarbatori :roll: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=16VDa65e ... r_embedded
Petru Burian

Post by Petru Burian »

Primit prin e-mail :o :shock:

Taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona

Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:
370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR/tona
Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON)

Producatorul incaseaza 370 EUR/tona
Statul incaseaza 835.28 EUR/tona

ASA CA OAMENI BUNI REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC……. :evil:
DA MAI DEPARTE DACA ESTI ROMAN :!:
Mihai Vinturache
Moderator

Petru Burian wrote:

Domnule Burian, teoretic acesta este pretul din pompa (daca ne orientam dupa valoarea finala/ litru). Adica in cei 370 eur este incorporat si transportul si adaosul comerciantului. Deci, practic producatorul are si mai putin.
Geo

Post by Geo »

Petru Burian wrote: Producatorul incaseaza 370 EUR/tona
Statul incaseaza 835.28 EUR/tona
Mihai Vinturache wrote:[Domnule Burian, teoretic acesta este pretul din pompa (daca ne orientam dupa valoarea finala/ litru). Adica in cei 370 eur este incorporat si transportul si adaosul comerciantului. Deci, practic producatorul are si mai putin.
Dragilor, păi nu trebuie să plătim furăciunile celor ce au fost, sunt şi vor fi la guvernare ?
Aţi văzut vreunul condamnat, cu averea confiscată în vederea recuperării (măcar parţiale, dacă nu altfel) a prejudiciului ?!
Nici nu cred că vom vedea curând aşa ceva...
Pescuitul = Relaxare în natură
Mihai Vinturache
Moderator

Am gasit in alta sursa aceasta observatie, pe care am scapat-o toti din vedere. Benzina se vinde la litru nu la kg!!!

"Deoarece densitatea benzinei este cuprinsa intre 0.72 si 0.78, daca se considera densitatea medie de 0.75, rezulta ca o tona de combustibil are cca. 1333 litri, deci impartirea pretului total se face la 1333. De aici rezulta ca pretul mediu al unui litru de benzina este de 0.904 EUR, adica 3.85 lei la cursul de azi (4.26 RON/EUR).
Diferenta pana la 5.15 (vreo 30%) e a benzinarilor..."

Aici este adaosul comerciantului, despre care vorbeam si nu-l gaseam in componentele pretului.
valic

Post by valic »

Mihai Vinturache wrote:Am gasit in alta sursa aceasta observatie, pe care am scapat-o toti din vedere. Benzina se vinde la litru nu la kg!!!

"Deoarece densitatea benzinei este cuprinsa intre 0.72 si 0.78, daca se considera densitatea medie de 0.75, rezulta ca o tona de combustibil are cca. 1333 litri, deci impartirea pretului total se face la 1333. De aici rezulta ca pretul mediu al unui litru de benzina este de 0.904 EUR, adica 3.85 lei la cursul de azi (4.26 RON/EUR).
Diferenta pana la 5.15 (vreo 30%) e a benzinarilor..."

Aici este adaosul comerciantului, despre care vorbeam si nu-l gaseam in componentele pretului.
Interesant.................. unde s-or duce banii astia !!!!!!!!!!!!!!!
Valic
0744 644 368
murphy7

Post by murphy7 »

Nu e chiar asa calculul.
Mai aproape de realitate cred ca e cam in felul urmator:
- 602 - total taxe euro/tona (467 acciza + 125 drum + 10 Bancorex)
Daca o tona are 1333 litri atunci rezulta o taxa totala de 0,45161 euro/litru, respectiv 1,92 ron.
La un pret la pompa de 5 ron avem un pret fara TVA de 4,03 ron.
Daca scadem din asta taxele rezulta un pret net la pompa al producatorului de 2,11 ron/litru.
In astia 2,11 ron intra pretul petrolului + costuri rafinare + costuri distributie + profit.
Deci nici pomeneala de 30% pentru benzinari.

Pe de alta parte, in astia 2,11 ron, statul mai incaseaza de la producator impozit pe profit si dividende, taxele pe forta de munca si tarife pe transportul prin conducte.

Totodata statul adauga si TVA la acciza si taxa de drum! Adica platim TVA la taxele statului!

Iar cireasa de pe tort o aveti aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 13373.html

Intr-adevar, vinovati sunt imperialistii americani...aaaa pardon, austriaco-kazahi.

Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu, ca ai vandut Rompetrolul ! Pe cine sa injuram noi acum?
laloi

Post by laloi »

murphy7 wrote:Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu, ca ai vandut Rompetrolul ! Pe cine sa injuram noi acum?
Stai ca ne zice Base imediat ... :D ;)
pe de o parte rad, dar pe de alta imi vine strechea, nu stiam de aia 10 euroi pt bancorex... doamne, in ce tara de rahat traim...
murphy7

Post by murphy7 »

laloi wrote:
murphy7 wrote:Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu, ca ai vandut Rompetrolul ! Pe cine sa injuram noi acum?
Stai ca ne zice Base imediat ... :D ;)
pe de o parte rad, dar pe de alta imi vine strechea, nu stiam de aia 10 euroi pt bancorex... doamne, in ce tara de rahat traim...
Dupa cum se arata si in articolul din RL este vorba despre datoriile fostei CRP catre Bancorex, deci nu de gaurile din Bancorex date de Temesan & Co. Alea s-au transferat la datoria publica a statului, adica tot la noi...
Dar de ce avea datorii CRP la Bancorex? Pai pentru ca Vacaroiu, Iliescu, etc. iubeau poporul si de aceea s-au gandit ca e mai bine sa-i dea benzina ieftina. Bancorexul finanta CRP-ul ca sa poata importa petrol. Numai ca din momentul cand Bancorexul platea petrolul, pana cand ajungea petrolul ala la CRP, il rafina, distribuia si vindea ca benzina la pompa treceau oaresce luni. Luni in care, sa zicem, dolarul nu mai era 3.000 de lei ci 4.000 de lei iar barilul de petrol nu mai era 20 ci 30 dolari. Numai ca aceste diferente nu erau transmise si in pretul benzinei, pentru ca poporul sa cumpere benzina ieftina si sa fie fericit, doar asta e scopul unei guvernari, nu? Si uite asa, fericiti cum eram, s-au acumulat datorii de vreo 500 milioane dolari pe care le-am platit in zece ani prin taxa asta de 1 cent/litru.
Daca am lua in calcul toata datoria Bancorex pe care sa zicem ca am platit-o din taxe pe benzina, respectiv inca vreo 1,8 mld., atunci in ultimii 10 ani am platit 4-5 de eurocenti/litru pentru a acoperi aceasta datorie.

Basescu ar putea sa ne zica ceva. De ex.: cati eurocenti/litru vom plati si cati ani pentru a returna imprumuturile de 20 mld. de la FMI si Banca Mondiala plus naiba stie cate miliarde luate direct de pe piata in doar 2 ani de reforma si modernizare a statului?
Mihai Vinturache
Moderator

murphy7 wrote:Nu e chiar asa calculul.
Daca o tona are 1333 litri atunci rezulta o taxa totala de 0,45161 euro/litru, respectiv 1,92 ron.
Atentie ! Una din aberatii consta in faptul ca benzina se vinde la litru dar accizele si taxele (cu exceptia TVA, care apare pe chitanta) sunt stabilite per tona! Asta se intampla in intreg spatiul UE.
Deci la o densitate de 0,72 avem 1389 litri/tona si taxe de 602 euro.
La o densitate de 0,78 avem 1282 litri/tona si taxe tot de 602 euro.
De aici apar iar niste diferente de profit/tona cu care benzinarii jongleaza. Densitatea scade cu cresterea temperaturii. Grosier vorbind ideal ar fi sa cumperi benzina iarna si sa o vinzi vara. Oricum se fac jonglerii cu temperatura (deci densitatea) benzinei. (De exemplu densitatea scade si cu cresterea vitezei de pompare. Sigur ca diferenta este nesemnificativa cand faci un plin. Dar la benzinar se aduna.)
Alta aberatie fiscala: platim TVA la litrul de benzina deci platim TVA inclusiv pentru taxele si acciza din pretul benzinei.
Reamintesc ca TVA inseamna Taxa pe Valoare Adaugata. Valoarea adaugata se obtine printr-o activitate lucrativa (care produce profit - productie sau comert).
Taxele si accizele nu creeaza valoare adaugata! Dar noi platim TVA pentru ele!
valic

Post by valic »

Mihai,

Asa este, taxele nu sunt purtatoare de alte taxe ............ nicaieri in europa sau in lume nu se aplica TVA la taxe, ce ar fi sa palesti TVA la imozit pe casa, masina, profit, etc ..........
Insa, daca imi aduc bine aminte de pe vremea cand lucram cu vama, TVA se adauga dupa ce se aplicau toate taxele (taxe vamale, accize, etc), asa ca ........ se pare ca unele taxe sunt purtatoare de TVA, dar repet, nu sunt de finantist, asa ca poate ma insel, dar promit sa ma interesez ...........

Cele bune.
Valic
0744 644 368
Gabi

Post by Gabi »

chestii socoteli
Mihai Vinturache
Moderator

Mihai Vinturache
Moderator

Un poem arab deosebit de frumos !!!

ومن بين خمس عشرة وعشرين فتاة ،
فتاة طيبة عشرين إلى خمسة وعشرين ،
والحساب امرأة وثني من خمسة
وعشرين الى ثلاثين ، المباركة هو
الذي يحظى ذلك العصر! والثلاثين
لخمسة وثلاثين لأسباب لا ابتهاج ،
ولكن يمكن تناوله مع الملح
والفلفل. ولكن لخمسة وثلاثين
والأربعين ، والمشي على أعتاب
مدرب. خمسة وأربعين ألف شخص هو
الذي يتحدث كثيرا ، ولعب يدعو
للكلمة. أكملت الدورة في صورة
ضرائب الخرافية عبادة. لخمسة
وخمسين التي تراكمت لديه العديد
من فرص العمل والفقر ، فتاة ، فتاة
وامرأة ، تبلغ من العمر ساحرة ،
الساحرات والخرافية ، في ان يجلب

الشيطان

E emotionanta partea asta:
عشرين إلى خمسة
وعشرين ، والحساب طيف امرأة

Mai tarziu trimit un poem chinezesc care e mult mai bun ca acesta!!!!!
valic

Post by valic »

mie imi plac alea in hindusa ;) sunt bestiale .........

si-mi aduc aminte din copilarie de cele in ebraica ....... erau super haioase :lol:
Valic
0744 644 368
Post Reply

Return to “Cafenea”