Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

valic

Re: Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota

Post by valic »

Claudiu wrote:Eu stiu una si buna, cu B-ul nu poti tracta o remorca cu masa mai mare de 750 kg. :mrgreen:
GRESIT :idea:
Valic
0744 644 368
Claudiu

Post by Claudiu »

valic wrote:
Claudiu wrote:Eu stiu una si buna, cu B-ul nu poti tracta o remorca cu masa mai mare de 750 kg. :mrgreen:
GRESIT :idea:
Ok, adu si argumente.
Din cate stiu,( ca abia acum un an am facut ultima scoala de soferi, luand si D-ul, ca in rest aveam toate categoriile inafara de A), nu poti tracta o remorca cu masa mai mare de 750 kg indiferent de greutatea masinii respective sau masa maxima a acesteia. Daca n-ai si E-ul, n-ai voie. Poti doar sa-l tragi pe unu` care a ramas in pana cu masina, dar atat.
cezar

Post by cezar »

Mai baieti, hai s-o spunem si pe "aia dreapta" !

Daca niste baieti destepti ca voi nu pot citi, intelege si interpreta corect un regulament, ce pretentie mai aveti de la niste bieti militieni ? :lol: :lol: :lol:

Nu am remorca sau ceva asemanator, dar, daca as avea, l-as intoarce pe toate fetele pe Garcea ala de m-ar opri.
I-ar la urma, l-as amenda eu pe el si i-as confisca si chipiul ! :lol: :lol: :lol:
Lorelai

Post by Lorelai »

Claudiu wrote:Ok, adu si argumente.Din cate stiu,( ca abia acum un an am facut ultima scoala de soferi, luand si D-ul, ca in rest aveam toate categoriile inafara de A), nu poti tracta o remorca cu masa mai mare de 750 kg indiferent de greutatea masinii respective sau masa maxima a acesteia. Daca n-ai si E-ul, n-ai voie. Poti doar sa-l tragi pe unu` care a ramas in pana cu masina, dar atat.
Claudiu, s-a postat de 3 ori regulamentul, s-au facut exemplificari pe cazuri cuncrete,alaturi de regulament, ce alte argumente te-ar lamuri ?
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Claudiu

Post by Claudiu »

Adica asa?

autovehicul din cat. B cu remorca, impreuna avand masa maxima sub 3500 kg, iar masa maxima a remorcii sa fie mai mica decat masa proprie a autovehiculului.

Asta e, eu tot traiam cu impresia ca fara cat. E nu porti tracta o remorca mai mare de 750 kg.

Ce-i drept, nici nu m-am lovit de treaba asta. :|
valic

Post by valic »

Fratilor,

Haideti sa va spun una tare buna .........
Azi am intrebat 2 agenti de politie.............. si uimire .......... mi-au spus ca cu cat. B ai voie max. 750 kg, eu le zic, ca conform legii ai voie per total ansamblu 3500 kg cu conditia ca remorca sa nu depaseasca masa maxima a masinii tractoare .................

Raspuns: da, asa este ......... dar depinde paste cine dai ......
Eu: ce conteaza peste cine dai, daca-i lege, e lege .............. nu conteaza omul (militianul) ..........

Ei: da ce domne' nu stii ca suntem in Romania ............... conteaza omul care te opreste .............

Eu: Pai bine si care este partea legala ?

Ei: Pai matale nu stii ca in Romania legile sunt facute cu "spatele" ...........

Eu: si care ar fi rezolvarea problemei ?

Ei: pai daca dai peste unul de la tara si daca el interpreteaza legea asa cum stie el, s-ar putea sa ai dosar penal .....

Eu: si care este realitatea ?

Ei: esti in Romania si depinde de fiecare .........

Asa ca problema ramane din pacate deschisa ........

Dar sper ca maine sa o deslusesc cumva , ca ma duc la sediul politiei rutiere pe tara, si poate obtin un raspuns, dar care cu siguranta nu va fi oficial si nici in scris ............

Va tin la curent.

Cele bune.

PS. Este exact ceea ce am intuit ..........
Valic
0744 644 368
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Da, pai hai sa va spun eu una la fel de buna si va rog sa ma credeti ca nu exagerez cu absolut nimic.

Imi ridic proaspatul talon al rulotei de la sediul politiei din Pipera,spun proaspat pt.ca tocmai atunci il ridicasem,nici nu l-am deschis bine sa va ce rubrici are,si dau fuga la agentul de la ghiseul de informatii aratindu-i ambele taloane rulota+ Loganul diesel din dotare.

Redau discutia cu cea mai mare exactitate :

Fiti va rog amabil, intinzindu-i ambele taloane, eu daca am numai cat.B,pot sa tractez rulota asta. Va spun sincer ca acum l-am ridicat (se si vedea asta pt.talonul rulotei era neindoit si fara tipla de protectie),si ma cam incurc in cifrele trecute in rubricile astea, da sa fiu sincer nici nu prea mai stiu cum e, ca eu am luat permisul acu freo douajdeani,si daca nu ma interesat..... ca n-am avut nevoie........asta e.

Agentul intelege situatia, le ia se uita,il studiaza cu atentie cind pe unul, cand pe celalalt de freo 2 ori. Ma uitam la espresia fetei lui si parca vedeam clepsidra aia de la calculator care se intoarce si iar se intoarce si tot asa. Imi spun in gand, neica asta chiar gandeste,proceseaza informatiile,hai ca acu imi da vestea, da Doamne sa zica da. Cind colo ce sa vezi, se intoarce la 180 de grade cu scaunul rotativ si il intreaba pe colegul de linga el : Auzi Vasile ia uitate la taloanele astea,omul poate sa conduca numai cu B ? ATENTIE MARE :shock: Le ia se uita,e drept nu prea mult timp (atat cat sa-si dea seama ca e depasit de situatie),pret de 25-30 secunde si ii raspunde foarte nervos : Nu stiu ba, intreaba-l pe X- ulescu,tu nu vezi cata treaba am de facut.Agentul de ghiseu :- X-ulesculeee (era tot acolo la distanta de 2 metri) ia vezi ma la taloaa.....................am auzit ma de la inceput discutia,le ia se uita si foarte rapid raspunde.Auzi domne,catre mine pe un ton de parca ii venea sa ma ia la bataie,exagerat de rastit. Dumneata ai permis ? da zic, sunt ale mele amindoua eu le conduc,raspund pe un ton timid.Si ce ai invatat domne din decretul ala ? puneti BA fratilor mina si mai cititi legea ca de aia faceti ce faceti pe strazi,ca ne-am saturat.
Isi drege,inmoaie putin tonul si-mi zice din nou cu un timbru ceva mai cald sau normal sa zic : da domne poti, nu vezi ca ai la rulota greutatea proprie 747 kg,daca aveai peste 750 kg,erai pa,merge domne. Imi da taloanele si plec.

Ce ziceti de asta ?
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Raspuns la ultimul mesaj la d-lui Valic.

Trag concluzia in urma celor relatate de dvs. ca se poate declara REMIZA

Si acum intrebare retorica : poti face remiza cu legea ?

Am doua raspunsuri tot retorice : 1 - DA,............. depinde peste cine dai :shock: :lol:

2 - NU.............. conteaza peste cine (oricine) dai, depinde cine esti, :shock: :lol:

Clasic Romanesc - va mai trebuie certificatul ventilelor pentru roti :lol: :lol: :lol: :lol:

Va rog sa ma scuzati de off-topic,dar nu m-am putut abtine,pentru ca randurile de mai sus se potrivesc de minune la cele ce am discutat aici,

Multumesc.
Lorelai

Post by Lorelai »

Claudiu wrote:Dar sper ca maine sa o deslusesc cumva , ca ma duc la sediul politiei rutiere pe tara, si poate obtin un raspuns, dar care cu siguranta nu va fi oficial si nici in scris ............Va tin la curent.
Vezi sa nu dai peste vreo perchezitie ! :lol: :lol: :lol:
Hoinar7777 wrote:Raspuns la ultimul mesaj la d-lui Valic.Trag concluzia in urma celor relatate de dvs. ca se poate declara REMIZA
Buna seara,
Incep prin a declara ca este ultima postare pe care o fac pe acest topic.
Nu, nu este nici o remiza ! Remiza se propune de o parte si se accepta de cealalta . Eu personal nu o accept.
Iar incepem sa umblam cu frica de militieni ?
Imi cer scuze daca am agasat pe cineva cu inversunarea cu care am sustinut un punct de vedere propriu, dar am avut motivele mele, astfel:
1. M-am considerat un pic responsabil de acest topic care, desi desprins ulterior din altul,a fost generat de o postare a mea in care il contraziceam pe Hoinar.Propun chiar administratorului site-ului sa fie mai atent pe vitor la nuante, pentru ca eu cand am avut o alta parere decat Hoinar m-am referit la tractarea unei barci. Pe parcurs, vazand unele reactii, pentru ca nu doream sa fiu in afara topicului, problema fiind similara, am clamat ca ma refer la rulote, desi nu am rulota, ci barca.Esenta e ca eu ma refeream la remorci in general.
2. Am recunoscut de la inceput ca si subsemnatul ,initial, am luat de bune tot felul de pareri (ca si in cazul acestui forum ) si ca mi-au trebuit 6 luni pana cand , printr-un concurs de imprejurari pe care l-am prezentat, am hotarat ca cel mai bine e sa ma documentez pe baza unui act oficial.
3. Imi place sa-mi sustin un punct de vedere intr-o discutie civilizata, pe argumente corecte, avand credinta ca aceasta discutie nu poate fi decat utila.

Cred ca s-a spus tot ce era de spus, prin prezentarea legii, a unor cazuri particulare si interpretarea lor de catre unii colegi. Fiecare are optiunea proprie de interpretare, dar ramane principiul ca un om prevenit este un om mai pregatit, repectiv un om pregatit este un om mai puternic.
Ca si o curiozitate , am observat ca nu a intervenit nici o persoana cu statutul de om al legii sau care functioneaza in domeniul juridic , care sa ne dea o lamurire. Ori n-au vrut, ori nu sunt, ori nu suntem atat de multi cat credem pe forum, ori aceste persoane nu pescuiesc . Repet, doar o curiozitate, pentru ca ne descurcam oricum.

Astept topicul cu tema “Aspectul juridic al tractarii remorcilor,din punct de vedere al categoriei de permis de conducere si al certificatului de inmatriculare specific al vehicolelor ”
Desi cred ca multe altele, cu referire la pescuit, vor fi chiar mai interesante . Va spun de acum ca acolo o sa tac chitic si o sa imi iau notite !
Cu stima,
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Petru Burian

Post by Petru Burian »

Acest subiect "Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota" poate fi considerat exemplul "scoala" pt. zicala acea cu
" Un ..... arunca o piatra'n apa si 9 ..... n'o pot scoate" :evil: desi de la pag.6. subiectul era practic lamurit :lol: la nivel de Garcea
Ganditi-va ca incepe "inscrierea la permise"; saitul va fi vizitat-analizat; cine va citi acest subiect va crede ca a ajuns la "scoala ajutatoare" :shock:
Stergeti draq tot subiectul (9 pagini) ca ne facem de ras :lol: :lol:
S-a deschis subiectul "Pescarul rulotist....Informatii despre rulote" cine are ceva de spus sa spuna acolo, despre pescarul rulotist iar daca vrea ca noi ceilalti sa-l lamurim, atunci sa stie ca a gresit saitul :evil:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
arlan

Post by arlan »

O realizare am si eu pe forumul acesta, la alegere din :
1. am reusit sa creez un topic nou, foarte activ dealtfel, dar l-am devirusat pe cel despre " rulota: cum se cauta de hibe si ce stie ea", topic pe care astept alte discutii la subiect de la Hoinar 007
2. sa dumiresc populatia ca e necesara "remorcarea" militienilor catre scoala, pentru diminuarea cantitatii de prostie sub 750 kg ( am inteles ca e un punct de flexiune in jurul acestei valori.
Concluzii: citez din inaintasi
"Adica asa?
autovehicul din cat. B cu remorca, impreuna avand masa maxima sub 3500 kg, iar masa maxima a remorcii sa fie mai mica decat masa proprie a autovehiculului."
si
"Buna seara,
Incep prin a declara ca este ultima postare pe care o fac pe acest topic.
Nu, nu este nici o remiza ! Remiza se propune de o parte si se accepta de cealalta . Eu personal nu o accept."
dar
.... ma bucur ca nu s-au deschis topicuri gen " laseta sau mulineta - ce sunt ele si ce facem cu ele ", topicuri care nu si-ar avea locul in acest forum !!
.....trebuie sa recunoastem ca prezentul topic s-a intrepatrus involuntar si cu alt topic " bancuri cu militieni "
Pe preopinentii mei ii astept " la loc de seara " , ca-i vineri azi, dupa 13, si-i conving cum e cu tandemul de pana/ peste 3500 kg, chiar daca se lasa cu gulere si nasturi rupti, dupa 2 - 3 beri ne impacam.
" LA BUNA VEDERE
"Teorie este atunci cand stii totul dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"

Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
Geo

Post by Geo »

Lorelai wrote:Ca si o curiozitate , am observat ca nu a intervenit nici o persoana cu statutul de om al legii sau care functioneaza in domeniul juridic , care sa ne dea o lamurire. Ori n-au vrut, ori nu sunt, ori nu suntem atat de multi cat credem pe forum, ori aceste persoane nu pescuiesc .
Greşit, Lorelai. Cezar are pregătirea juridică necesară şi a dat toate lămuririle referitoare la textul de lege şi (eventualele) interpretări ale acestuia. Ca şi mulţi dintre noi, care au interpretat corect textul de lege din Regulement...
Opinia mea rămâne la faptul că trebuiesc coroborate textul din Regulament cu limitările din certificatele de înmatriculare (autovehicol + remorcă). Atât timp cât te încadrezi în ambele documente nici mama lu' Garcea n-are cum să te dea la întors. Iar pe "Garcea căposul" îl chemi la tribunal.
Ai dreptate, nu e cazul să mai circulăm cu frică de miliţieni !
Cezar wrote:Nu am remorca sau ceva asemanator, dar, daca as avea, l-as intoarce pe toate fetele pe Garcea ala de m-ar opri. Iar la urma, l-as amenda eu pe el si i-as confisca si chipiul !
Cam asta ar fi concluzia referitoare la modul de abordare a problemei, atunci când eşti acoperit de lege ...
Pescuitul = Relaxare în natură
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Sunt de acord cu parerea d-lui Petru Burian,si anume ca ar trebui sters tot topicul.
A iesit un ghiveci.
Lorelai

Post by Lorelai »

Cine hotareste daca se sterg aceste 10 pagini ?
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Geo

Post by Geo »

De ce să ştergem un topic care s-a dovedit util ?!
Care a fost postat corect, la rubrica intitulată "Cafenea", unde putem discuta despre (aproape) orice ?!
Şi în care discuţiile s-au purtat "la obiect" (revedeţi titlul topicului, vă rog) ?!
Au existat, în cadrul topicului, atacuri la persoană, injurii, postări indecente sau alte motive care să conducă la "ascunderea" topicului ?! Nu, nu a existat nimic din toate astea.
Şi atunci pentru ce să închidem topicul ?! Doar pentru că s-a lungit ?! Păi, domnilor, atunci haideţi să închidem toate topicurile care au postări pe mai mult de 2-3 pagini !!! Putem începe cu cel de... bancuri !!! :lol:

Iniţiatorul topicului a spus de la bun început că tema este controversată şi pe alte forumuri, nu numai la noi. Era de la sine înţeles că, în acest caz, vor fi multe opinii şi topicul se va lungi. Cum, dealtfel, s-a şi întâmplat.
Diversitatea de opinii şi interpretări a arătat că subiectul este de interes şi pe un forum de pescari amatori. Este evident - nimănui nu îi convine să "cotizeze" prin amenzi la bugetul statului, drept pentru care fiecare vrea să fie informat şi "în lege".

Adminul a înfiinţat un topic nou pentru rulotişti, unde a mutat postările referitoare strict la subiect. Cine vrea info despre rulote, postează acolo sau citeşte de acolo. Acest topic are aplicabilitate şi la remorci, şi la peridocuri, nu numai la rulote.

Din punctul meu de vedere, am avut ce învăţa din acest topic. Consider că a fost foarte util, iar cine vrea să se lămurească despre subiect fie are răbdare şi citeşte tot topicul, fie ia şi studiază legislaţia. Cu sau fără profesor... :lol:

Felicitări iniţiatorului pentru idee şi mulţumiri celor care au contribuit la clarificarea aspectelor mai "umbroase" ale subiectului.
Sunt total împotriva ştergerii topicului.
Pescuitul = Relaxare în natură
Mihai Vinturache
Moderator

Post by Mihai Vinturache »

Subscriu total celor spuse de Geo.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
valic

Post by valic »

sunt impotriva stergerii acestui topic ..................
Valic
0744 644 368
valic

Post by valic »

Fratilor,

Haideti sa lamurim definitiv aceasta problema:
-Cu categoria B se poate conduce un autovehicul cu masa maxima total admisa de 3500 kg si maxim 8 locuri;
-La acest tip de autovehicul se poate atasa o remorca (rulota, peridoc, etc) astfel incat masa maxima admisa a ansamblului (masina si remorca impreuna) sa nu depaseasca 3500 kg, iar masa maxima admisa a remorcii sa nu depaseasca masa maxima admisa a autovehiculului, deci poti atasa o remorca de peste 750 kg;
Acum intervine "smecheria":
Daca ai o masina cu masa maxima admisa peste 2750 kg poti atasa doar o remorca doar de maxim 750 kg, adica cu alte cuvinte, daca ai o masina peste 2750 kg poti depasii cele 3500 kg.
Aici legiuitorul s-a gandit la o egalitate, in sensul ca, cu cat. B toata lumea sa poate agata o remorca chiar daca masina ta are 3500 kg, insa in acest caz nu poti agata de tine mai mult de 750 kg.

Cam asta este.........

Din pacate textul de lege este facut cu "curul" si de aici toata aceasta dilema si interpretare eronata.

Cele bune tuturor.
Valic
0744 644 368
Lorelai

Post by Lorelai »

Super corect !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Si eu sunt de acord cu ultima postare a colegului Valic.Daca si cei care au facut legile ar fi avut o exprimare atat de clara,ar fi fost mult mai simplu pentru noi toti,dar....asta e.

Multumesc tuturor colegilor de forum pentru contributie si sustinere,si sper sa fie de folos cuiva aceste discutii care au clarificat problema.

Si o ultima precizare.Am discutat despre rulote cu toate ca ne-am gandit cu totii la peridoc-uri,de fapt asta ne interesa pe toti,deoarece si unele si altele sunt incadrate in aceiasi categorie,remorca.
Post Reply

Return to “Cafenea”