Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

valic

Re: Pescarul rulotist....Informatii despre rulote

Post by valic »

cezar wrote:Valica, ce dreak bagi in rosu ?

PCT 2 este corect ! Daca remorca este mai mica de 750 kg, se tine seama doar de greutatea automobilului.

PCT 3 este foarte clar !

Nu mai innebuni lumea ! Daca nu ma crezi, intreaba-l pe Oscar ! :lol:
Cum dreaq sa fie corect daca la lege zice ca cu cat. B nu poti depasi 3500 kg per total ansamblu' ................... nu mai baga lumea in ceata .......... ori stii , ori nu stii ...........

Cele bune.

PS. Vorba lui Nea' Iancu ........... am facut praf (noi) si topicul asta ...........
Valic
0744 644 368
cezar

Post by cezar »

valic wrote:CEZARICA,

MASINA MEA ARE SARCINA MAXIMA 1850 KG, IAR BARCA MARE CU PERIDOC CU TOT 1250 KG, IN TOTAL 3100 KG, CE CATEGORIE TREBUIE ............... ?
PT CA IN LEGE E AMBIGUU .........

CELE BUNE
Valica, 3.100 kg este o greutate mai mica decat 3.500 kg Deci categ.BValica, in exemplul tau, iti trebuie B-ul, daca ansamblul nu depaseste 3.500 kg; daca insa ansamblul depaseste 3.500 kg, iti trebuie B+E. Clar ?

CATEGORIA B
- autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara locului conducatorului, nu este mai mare de 8;

- ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul din categoria B si remorca, in cazul in care masa totala maxima autorizata a ansamblului nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
Last edited by cezar on 11 Jan 2011, 19:02, edited 1 time in total.
valic

Post by valic »

cezar wrote:
valic wrote:CEZARICA,

MASINA MEA ARE SARCINA MAXIMA 1850 KG, IAR BARCA MARE CU PERIDOC CU TOT 1250 KG, IN TOTAL 3100 KG, CE CATEGORIE TREBUIE ............... ?
PT CA IN LEGE E AMBIGUU .........

CELE BUNE
Valica, 3.100 kg este o greutate mai mica decat 3.500 kg Deci categ.B
Cezar, din lege nu reiese clar, insa ce zici tu mi se par corect ................ asta e si parerea mea, dar nu mi-e clar .............
Valic
0744 644 368
Claudiu

Post by Claudiu »

CAT. B:

autovehicule cu masa maxima autorizata ce nu depaseste 3500 kg si numar maxim de locuri 8 ( cu exceptia soferului ).

autovehicule din categoria B cu o remorca avand masa maxima mai mica de 750 kg ( REMORCA USOARA )

autovehicul din categoria B cu remorca, impreuna avand masa maxima sub 3500 kg, iar masa maxima a remorcii sa fie mai mica decat masa proprie a autovehiculului.

Astea`s cu " B ".
Claudiu

Post by Claudiu »

Cat. B E :

autovehicul din categoria B cu o remorca avand masa maxima mai mare de 750 kg, impreuna avand masa maxima mai mare de 3500 kg.
dutustoica
Moderator

Post by dutustoica »

Mie mi se pare foarte clar: ansamblul peste 3500kg (cu remorca peste 750 kg.) SE CONDUCE CU BE
In toate celelalte situatii este suficienta categ. B.
valic

Post by valic »

dutustoica wrote:Mie mi se pare foarte clar: ansamblul peste 3500kg (cu remorca peste 750 kg.) SE CONDUCE CU BE
In toate celelalte situatii este suficienta categ. B.
Da frate Dutule,

Asa am inteles si eu, insa exprimarea legiuitorului putea fi facuta mai simplu, mai pe intelesul tuturor, asa se explica de ce pe site-urile rolutistilor sunt zeci de interpretari ...... deh, militienii au mintea odihnita ......... de aceea ar fi bine sa aflam o opinie autorizara, altfel te poti trezi pe sosea cu dosar penal deschis de un "militian" care interpreteaza cum vede el datele problemei ......... atunci sa vezi 'discutii" .......... credeti ca e exclus ............ ?
Orice este posibil la noi ................... si nu ma mai mira nimic .............

Cele bune.
Valic
0744 644 368
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Daca taceam filozof ramaneam............pai acum mai imi arde mie de rulote. Da-le naibii.Ce mi-o fi trebuit mie.... :roll: nu stiu.
Ma simt responsabil,de parca asi fi apasat pe butonul de unde se declanseaza TSUNAMI sau nu stiu, ......al trei-lea razboi mondial.
M-am facut mic,nu mai zic nimic si stau cumintel aici in spatele tastaturi si astept sa se mai potoleasca Uraganul Katrina,pe care tocmai l-am starnit.
Despre rulote mai incolo,sa tragem o concluzie finala la ce dezbatem aici.
Sa mai dau si eu citate din lege,nu are rost sau dat destule. Ma bucura faptul ca ati ajuns in final la concluzia ca textele de lege sunt pline de ambiguitati,sunt neclare si uneori contradictorii.
Va spuneam la inceput ca este un subiect controversat si eu am mai asistat la acest gen de dezbateri pe acesta tema.Cand colegul Lorelai a inceput sa-mi demonstreze cu textele de lege ca nu am dreptate, vedeti atunci era simplu......hoinaru greseste :roll: ,dar iata ca sau incurcat itele.

Sa va spun rationamentul meu care este foarte simplu si chiar daca se strecoara o mica eroare,nu face altceva decat sa ma pazeasca de rau.

Scrie clar negru pe roz pe spatele permisului nostru auto la cat.B mai mic sau egal cu 3500kg ?
Pai daca conduc un ansamblu, la care mma a unuia adunata cu a celeilate parti a ansamblului depasesc 3500 kg,nu contrazice ce spune pe spatele permisului ? Pai cu cat. B pana la cate naiba tone credeti ca ne lasa legiuitorul sa conducem ? 4,5 tone ? sau cat ?spuneti-mi voi in kg .
Iar daca greutatea proprie a unei remorci ,peridoc ce-o fi depaseste 750 kg indiferent de greutatea pe ansamblu ca e sau nu e mai mica sau mai mare de 3500 kg iti trebuie automat cat.E. Ca ti-a sarit remorca de 750 si atunci clar ai nevoie de E. Cat E asta inseamna,remorci cu dipozitiv propriu de franare a carei greutate depaseste 750 kilo.

Aceasta reprezinta parerea mea si nu vre-un comunicat oficial de stiu eu unde. La aceste concluzii am ajuns eu si pe ele merg.Nu contest ca mi se poate demonstra si altceva cu legile astea pline de ambiguitati si neclare.

Cine ma pus pe mine sa deschid CUTIA PANDOREI ??? :roll:
Last edited by Hoinar7777 on 11 Jan 2011, 23:48, edited 1 time in total.
Dumitrescu Iancu

Post by Dumitrescu Iancu »

Stai linistit,Hoinare,abia se dezmortesc si baietii putin! :lol: Poate reuseste adminul nostru(Pytzy-ilegalistu` :roll: :lol: )sa rupa topicul in doua si atunci se rezolva!
Claudiu

Post by Claudiu »

Asa este, nu poti tracta o remorca cu masa mai mare de 750 kg, avand doar cat. B .
Legile astea nu le fac " cartonatii " de pe strada cu mucii curgandu-le rauri la nas, care te opresc sa-ti ceara actele, cu satisfactia citindu-li-se pe fatza cand iti trag amenda, ci babalaii ai mai mari, care-si incalzesc cururile bababne in birouri incalzite.
valic

Post by valic »

Claudiu wrote:Asa este, nu poti tracta o remorca cu masa mai mare de 750 kg, avand doar cat. B .
Legile astea nu le fac " cartonatii " de pe strada cu mucii curgandu-le rauri la nas, care te opresc sa-ti ceara actele, cu satisfactia citindu-li-se pe fatza cand iti trag amenda, ci babalaii ai mai mari, care-si incalzesc cururile bababne in birouri incalzite.
cLAUDIULE,

Parca mai devreme ziceai altceva ......... ai retractat ............ ?

Fie legea cat de proasta, insa eu inteleg ca daca remorca nu depaseste greutatea masinii si ansamblul in totalitatea lui nu trece de 3500 kg iti trebuie doar B, dar o sa pun niscavai intrebari la autoritati ............ atunci sa vedeti interpretari si raspunsuri ........... :o
O sa intreb si militienii de pe strada ....... sa vedeti ineptiiiiiiiiiii.......abia astept sa ma sparg de ras ............ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Va tin la curent .......

Cele bune.

PS. Hoinare .............. ai declansat o mare dilema , a se citi SUPER URAGAN ............. ;)
Valic
0744 644 368
Lorelai

Post by Lorelai »

Buna seara prieteni, am revenit si ma bucur sincer ca acest topic a reusit sa bata , ca participare, unele topicuri de pe alte sit-uri, cu titlul APC21. :D Nu va suparati, este o gluma , iar aici cred ca este o discutie strict prieteneasca.
In continuare sustin ca site-ul IPG este foarte clar si nu lasa loc de dubii, indiferent de zvonuri, ce credem ca scrie pe carnet, etc.
Dupa cum v-am spus, eu conduc "ansamblul" dupa aceasta lege si cred ca am realizat destule pana acum in viata incat sa risc sa devin un caz penal.
Toata stima Hoinarule, ramane ce am vorbit, dar inaite de a alege culoarea, mirosul, marimea, etc,de la rulota, fiecare trebuie sa stie ce poate sa tracteze, cu ce vehicol si cu ce acte.
Sunt convins ca pana la urma o sa stie fiecare ce are de facut si consider toata aceasta discutie de bun augur.
Cu stima,
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Petru Burian

Post by Petru Burian »

Lorelai wrote:....inaite de a alege culoarea, mirosul, marimea, etc,de la rulota, fiecare trebuie sa stie ce poate sa tracteze, cu ce vehicol si cu ce acte. Sunt convins ca pana la urma o sa stie fiecare ce are de facut ......
Si eu sunt convins, dar prin forte proprii :lol: :lol: :lol:
Sa luam un „studiu de caz”:
1 -- ma opreste „militianul” si-mi cere „actele la control” adica inclusiv Certificatul de inmatriculare (2008), unde scrie clar, la pct. 11:
• Masa proprie 1156 kg;
Total max. autorizata 1605 kg. :!:
Masa remorcabila cu disp. de franare 900 kg; :!:
• Masa remorcabila fara disp. de franare 500 kg;
2 -- conf. Art. 53./ b) / pct. 3 as putea configura urmatorul „ansamblu”:
1605 kg (masina) + 1604 kg (Rulota) = 3.209 kg.
3 -- conf. Certificatul de inmatriculare, pot configura urmatorul „ansamblu”:
1605 kg (masina) + 900 kg (Rulota) = 2.505 Kg.
4 -- dau o cautare Goagăl si vad ca orice rulota, la categoria „masa” are 2 valori: Masa max. si Sarcina utila. :o
5 -- Ca sa nu am discutii cu „militianul” aleg val. mai mare (sarcina utila), caz in care, cu masina mea si permis cat. B, pot tracta max. o rulota gen „CHATEAU CHIARA 350” http://www.rulotecamping.ro/ (presupunand ca are disp. de franare):
1605 kg (masina) + 850 kg (Rulota) = 2.455 kg.
Concluzie:
Daca vreau ca „militianul” sa nu-mi strice concediul, varianta cea mai sigura este cea de la pct. 5.
Adica, functie de masina pe care o am si categoria de permis de conducere (majoritar B), Certificatul de inmatriculare îmi selecteaza Rulota :!: :!: :!: :!:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
pytzy

Post by pytzy »

Petru Burian wrote:
Lorelai wrote:....inaite de a alege culoarea, mirosul, marimea, etc,de la rulota, fiecare trebuie sa stie ce poate sa tracteze, cu ce vehicol si cu ce acte. Sunt convins ca pana la urma o sa stie fiecare ce are de facut ......
Si eu sunt convins, dar prin forte proprii :lol: :lol: :lol:
Sa luam un „studiu de caz”:
1 -- ma opreste „militianul” si-mi cere „actele la control” adica inclusiv Certificatul de inmatriculare (2008), unde scrie clar, la pct. 11:
• Masa proprie 1156 kg;
Total max. autorizata 1605 kg. :!:
Masa remorcabila cu disp. de franare 900 kg; :!:
• Masa remorcabila fara disp. de franare 500 kg;
2 -- conf. Art. 53./ b) / pct. 3 as putea configura urmatorul „ansamblu”:
1605 kg (masina) + 1604 kg (Rulota) = 3.209 kg.
3 -- conf. Certificatul de inmatriculare, pot configura urmatorul „ansamblu”:
1605 kg (masina) + 900 kg (Rulota) = 2.505 Kg.
4 -- dau o cautare Goagăl si vad ca orice rulota, la categoria „masa” are 2 valori: Masa max. si Sarcina utila. :o
5 -- Ca sa nu am discutii cu „militianul” aleg val. mai mare (sarcina utila), caz in care, cu masina mea si permis cat. B, pot tracta max. o rulota gen „CHATEAU CHIARA 350” http://www.rulotecamping.ro/ (presupunand ca are disp. de franare):
1605 kg (masina) + 850 kg (Rulota) = 2.455 kg.
Concluzie:
Daca vreau ca „militianul” sa nu-mi strice concediul, varianta cea mai sigura este cea de la pct. 5.
Adica, functie de masina pe care o am si categoria de permis de conducere (majoritar B), Certificatul de inmatriculare îmi selecteaza Rulota :!: :!: :!: :!:
Referitor la pct.4...La un eventual control al Politiei, se iau in calcul valorile max. autorizate respectiv 1605(masina) si 900 (rulota)...chiar daca nu sunt incarcate cu nimic.
La Logan 1,6 mpi( 1102kg proprie si 1540 kg max incarcat) inainte aveam voie sa tractez max 1100 (cu dispozitiv de franare).
Acum la Toyota LC 120 ( 2075 kg proprie si 2850 kg max incarcat) si pot tracta 2800 kg.
Some day, and that day may never come... I may call upon you to do a service for me. But er... until that day, accept this, as a gift.
Just when I thought I was out... they pull me back in.

pitigoi.catalin@gmail.com
Lorelai

Re: Permisu de conducere si compatibilitatea cu rulota sau r

Post by Lorelai »

Buna ziua,
Un mic amendament ptr Dl Burian :
masa care se ia in calcul pentru fiecare vehicol in parte este masa maxima autorizata trecuta in talon, nu e la alegere.
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Eu am Logan si e bine de stiut si pt. ceilalti posesori tot de Logan.
Am observat o chestie putin atipica,sau cel putin care te baga in ceata.La rubrica Observatii zice asa " Masa max. 2350 kg."
Da ca asta chiar ca nu o inteleg nici eu.Ii rog pe cei ce au Logan in dotare sa confirme.
Lorelai

Post by Lorelai »

Poate face parte din lotul ala pentru politie de 70.000 euro bucata, o fi blindat si tu nu stii ! :D :D :D
Un A6 are doar 2250 kg mma.
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
pytzy

Post by pytzy »

Hoinar7777 wrote:Eu am Logan si e bine de stiut si pt. ceilalti posesori tot de Logan.
Am observat o chestie putin atipica,sau cel putin care te baga in ceata.La rubrica Observatii zice asa " Masa max. 2350 kg."
Da ca asta chiar ca nu o inteleg nici eu.Ii rog pe cei ce au Logan in dotare sa confirme.
Ce spui tu acolo este: Masa max. tehnica admisa a ansamblului este de 2300 kg/ 2350 kg (1,4/1,6 Mpi)
...deci poti tracta dupa talon 1100 kg cu dispozitiv de franare dar la Observati este tre cuta chestia asta si esti restrictionat la un total de 2350 kg per total.... :evil:
Some day, and that day may never come... I may call upon you to do a service for me. But er... until that day, accept this, as a gift.
Just when I thought I was out... they pull me back in.

pitigoi.catalin@gmail.com
Geo

Re: Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota

Post by Geo »

Iată că apar şi limitările impuse de RAR !
Concluzia: pe lângă ce ştii că ai dreptul asigurat de permisul de conducere (categoria B sau BE) mai trebuie să te uiţi şi pe certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi să vezi dacă rulota sau remorca pot sau nu să fie tractate de acel autovehicul. Asta ca să fii complet informat !
Garcea cred că acolo se uită ca să te ... verifice !

Piţi, sunt certificate de înmatriculare pentru Logan unde nu scrie nimic la Observaţii cum este cazul la mine.
Pescuitul = Relaxare în natură
arlan

Re: Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota

Post by arlan »

...deci acum dezvoltam topicul Logan si e bine asa .... ptr.ca eu am o nelamurire.
Ce permis trebe ptr Logan, ea ( el ) unde se incadreaza conform art.97?
Art. 96. Permisul de conducere este valabil pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii de autovehicule:
CATEGORIA B ......
- cvadriciclurile avand masa proprie peste 550 kg; ....

.... de unde concluzia ca pot tracta caruciorul de butelii in conformitate
Art. 53. Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
CATEGORIA B ......
- ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul din categoria B si remorca, in cazul in care masa totala maxima autorizata a ansamblului nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

asta ca sa omoram topicu' .... cu Loganu'
"Teorie este atunci cand stii totul dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"

Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
Post Reply

Return to “Cafenea”