Permisul de conducere si compatibilitatea cu rulota

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

PERMISUL TAU DE CONDUCERE SI COMPATIBILITATEA CU RULOTA

Acest aspect este foarte important. (poate dauna grav libertatii tale !!!)

Daca aveti permis de conducere numai cat. B masa proprie a rulotei nu trebuie sa depaseasca 750 kg,daca depaseste va este necesar permis cat. E, pt. remorci. Rulota turistica este incadrata la remorci,deci va trebuie cat. B+E.
In general rulotele englezesti, in ciuda faptului ca sunt foarte bine dotate depasesc 750 kg.

Atentie daca : masa maxima autorizata a rulotei + masa maxima autorizata a autovehicolului tragator adunate depasesc 3500kg va este necesar permis cat.D (adica camioane), chiar daca rulota are sub 750 kg .Aceste cazuri se intilnesc de regula cand rulotele sunt tractate de autoutilitare,jeep-uri cum ar fi de exemplu Toyota Hillux. Greutatea se cumuleaza per ansamblu remorca +tractor.
Daca rulota are peste 750 kg greutate proprie si impreuna cu autovehicolul tragator(MMA) depasesc 3500 kg atunci va este necesar permis de conducere D + E. Chiar daca cu cat D.poti conduce un ansamblu de pana la 7500 kg.

Atrag atentia in cel mai serios mod !!! Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicol,cu categorie necorespunzatoare constituie ATENTIE !!!! DOSAR PENAL !!! Nu luati in derizoriu aceste aspecte,cum fac unii romani si dupa aia zic aoleo mama.
Lorelai

Post by Lorelai »

Dra
Hoinar7777 wrote:Atentie daca : masa maxima autorizata a rulotei + masa maxima autorizata a autovehicolului tragator adunate depasesc 3500kg va este necesar permis cat.D (adica camioane), chiar daca rulota are sub 750 kg .Aceste cazuri se intilnesc de regula cand rulotele sunt tractate de autoutilitare,jeep-uri cum ar fi de exemplu Toyota Hillux. Greutatea se cumuleaza per ansamblu remorca +tractor.
Buna seara,
Urmaresc cu atentie informatiile tale, ma mananca si pe mine o rulota.
Dar gresesti in textul citat . Am facut si eu greseala sa cred asta, auzind-o de la altii.. Jumatae de an m-am chinuit sa trag barca dupa mine cu o masina mai mica, inclusiv cheltuieli de montare a carligului. Masina aia mai mica e un A6 !. Pana intr-o zi, cand m-am intalnit cu un tip care tragea barca de ani de zile, i-am expus aceeasi teorie cu a ta si a inceput sa rada de mine. Ne-am uitat impreuna in codul rutier si am vazut clar, te rog sa verifici : Orice vehicol care se conduce cu permis de categoria B poate sa tracteze o remorca pana in 750 kg. Atat si nimic mai mult. Toate celelalte cazuri, unde se cere B+E de exemplu, se refera la remorci de peste 750 kg masa maxima admisibila.De atunci trag cu gipanul fara frica !
In rest, tot ce spui e interesant !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Hoinar7777

Re: Pescarul rulotist....Informatii despre rulote

Post by Hoinar7777 »

Pe undeva este o mica eroare.Hai sa o rezolvam amandoi.Fi atent .Nu te contrazic tu de fapt sustii ce spun eu si anume, daca remorca ce o fi ea peridoc rulota,nu conteaza nu depaseste 750 kg nu iti trebuie cat.E., bun pana aici suntem amandoi de acord
Dar daca tractezi de exemplu cu un Fiat Ducato Maxi sau nu si ai MMA sa zicem ipotetic 3333kg sau 2999 kg si remorca,rulota,peridoc ce o fi are sa zicem tot ipotetic MMA 600 kg ce permis iti trebuie ?
Eu zic ca este necesar cat.D pt. ca depasesti 3500kg per ansamblu.

Spune-mi te rog cat scrie pe talon la gipan la mma si cat la peridoc tot la mma. Daca amandoua adunate n-au depasit 3500 kg esti Ok daca nu atentie sa nu te superi ca nu zic cu rautate sau in jargoane,asa zic rulotisti " esti de penal frate"
Sper sa intelegi expresia si sa nu mi-o iei in nume de rau.
Last edited by Hoinar7777 on 11 Jan 2011, 00:12, edited 1 time in total.
Lorelai

Post by Lorelai »

Uite ,dau si sursa, spre o mai buna intelegere a fenomenului

Art. 53. Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:

"CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg".
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Dumitrescu Iancu

Post by Dumitrescu Iancu »

Hoinarule,informatiile tale sunt foarte interesante si bine-venite,dar cred ca am fost inteles gresit:cand am vorbit despre inchirierea unui spatiu ma refeream la un birou sau ceva similar!Am spus ca una dintre propuneri a fost o rulota,dar nu inchiriata,ci cumparata!Poate m-am exprimat eu gresit,scuze!Dar tot raul spre bine,este o alta idee!
Lorelai

Post by Lorelai »

Asa e, Tourareg-ul , ca de el e vorba , impreuna cu 750 kg peridocul cu 750 mma, depasesc normal 3,5 to.
Dar unde e citatul de lege care nu ma lasa pe mine cu B ?
Din ce ti-am trimis, este clar ca am perrmisiune de conducere cu B
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Lorelai

Post by Lorelai »

Mai raspunde si tu la telefon, ca voiam sa-ti dau o solutie. De birou, nu de rulota !Cu aia merem la pescuit !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Dumitrescu Iancu

Te sun maine,Dane!Multam!
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Pai cum sa-ti spun. Cu cat B conduci (per ansamblu) pana la 3500 kg de la 3501 kg pana la 7500 kg iti trebuie cat.D Tu daca sari per ansamblu de 3500 kg ce-ti trebuie ?
Deci sa nu iti para rau ca ai dat banii pe carlig pt. aia mica,carligul ala te scuteste de dosar penal,drumuri pe la judecatorie etc.
Lorelai

Post by Lorelai »

Hoinar7777 wrote:Dar daca tractezi de exemplu cu un Fiat Ducato Maxi sau nu si ai MMA sa zicem ipotetic 3333kg sau 2999 kg si remorca,rulota,peridoc ce o fi are sa zicem tot ipotetic MMA 600 kg ce permis iti trebuie ?Eu zic ca este necesar cat.D pt. ca depasesti 3500kg per ansamblu. Spune-mi te rog cat scrie pe talon la gipan la mma si cat la peridoc tot la mma. Daca amandoua adunate n-au depasit 3500 kg esti Ok daca nu atentie sa nu te superi ca nu zic cu rautate sau in jargoane,asa zic rulotisti " esti de penal frate"Sper sa intelegi expresia si sa nu mi-o iei in nume de rau.
Inca o data repet, am luat-o si eu de pe surse , l-am prins cu mata-n sac si pe instructor care voia sa ma pregateasca pentru E, in definitiv el lua banii.
Dar legea e lege.
Sau arata-mi paragraful care il contrazice pe cel citat de mine.
Oricum, e un subiect cred interesant pentru colegii interesati.
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Lorelai

Post by Lorelai »

Repet, am rabdare :
Art. 53. Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:

"CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg".
Am subliniat ce ne intereseaza, Unde e hiba ?
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

D-le Dumitrescu.Nici o problema schimbam anuntul din "Inchiriez rulota" in "Cumpar rulota " :lol:

Si de fapt acum este perioada optima de cumparat,ca nu e cerere, da sa vedeti preturi in Mai -Iunie. Mai bine zic Doamne fereste :lol: :lol:
Dumitrescu Iancu

Un bob zabava! :lol: Poate are Lorelai solutia mai...stabila! :lol:
Lorelai

Post by Lorelai »

Iar tuaregul se conduce cu B !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Lorelai

Post by Lorelai »

Saracu' Hoinar, vrea sa ne raspunda la amandoi concomitent. Eu dau o bere la prima intalnire ! :D
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Dumitrescu Iancu

Merita!Vineri la Rates! :D Te asteptam,Hoinare! :lol:
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Lorelai.Acest subiect a fost foarte controversat si pe forumul rulotistilor,a generat multe contradictii,sau dat e-mail-uri pe la politia capitalei,pe la IGP raspunsurile oficiale le gasesti pe clubrv.ro.Iti inteleg mirarea si surprinderea ma poti suna acum si vorbim la telefon,in zece minute ajungem la un numitor comun iti garantez,sau da-mi beep pt ca nu-ti stiu numarul,sau daca e prea tarziu o lasam pe maine cum vrei tu. 30 min de acum incolo nu ma culc.Asa ca avem timp sa elucidam misterul. 0741.25.75.10
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Prezent vineri la Rates.
Lorelai

Post by Lorelai »

Raman la credinta ca legea e lege, iar textul este foarte clar.
Oricum, sunt dispus cu placere la orice discutie constructiva, ca sa se edifice lumea .
O noapte placuta !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Hoinar7777

Post by Hoinar7777 »

Noapte buna, ne edificam la telefon sau vineri la Rates cand dau si eu cel putin o bere.
Post Reply

Return to “Cafenea”