LA MULTI ANI ROMANIA!

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

Post Reply
dutustoica
Moderator

LA MULTI ANI ROMANIA!

Post by dutustoica »

Nu sunt multumit cum traiesc eu si copii mei,
Sunt revoltat de faptul ca s-au redus salariile si se vor reduce si pensiile
Nu ma regasesc in atitudinile multor romani, in special politicieni,
Nu-mi plac cocalarii, bisnitarii, taximetristii care-si scutura scrumierele pe strada, vocabularul suburban al multor concitadini,
Ma deranjeaza muzica data la maxim de smecheri cu masini de fitze, spalatorii de parbrize din intersectii, cersetorii rrom(an)i de pretutindeni,
Nu-mi place faptul ca: tiganii stau ilegal in cele mai centrale si istorice zone din Bucuresti, electricienii omoara pestii fara nici o frica de autoritati si lege, nu-mi place culoarea verde de pe acoperisul Manastirii Cashin,
Si mai sunt muuulte altele care nu-mi plac, aici la noi in Romania

Dar, cu toate astea, sunt mandru ca-s roman.
De ce? O sa va spun mai incolo.

Dar voi, voi ce sentiment aveti?
De mandrie, de rusine, de retinere, de.........
Argumentati.
Cat mai multi.
Avem timp pana la Craciun si mai incolo.....

LA MULTI ANI ROMANIA. LA MULTI ANI, ROMANI!
valibu

Re: LA MULTI ANI ROMANIA!

Post by valibu »

Sunt Roman, si sunt mandru de asta. Nici mie nu-mi plac aia cu masini galbene, nici aia cu gipane, dar sunt mandru ca sunt Roman. Am cunoscut oameni care mi-au dovedit ca exista omenie, ca mai exista ceva omenesc in noi. Sper ca voi apuca sa vad si eu ceva la care am visat: o tara a mea cum nu are nimeni. La multi ani, voua Romanilor!
CRISTI DINU

Post by CRISTI DINU »

La multi ani ! eu de 40 ani sunt nemultumit,este adevarat m-am nascut intr-o tara frumoasa,n-am trait si intr-o alta viata intr-o alta tara sa-mi dau seama,revin ,criza este de cand am descoperit societatea , ex acum ascult la radio , zic de cei cu administratia drumurilor ca iau prins pe nepregatite ,cand s-a intamplat sa-i prinda pregatiti ,pregatiti sunt cei cu mana pe cascaval,
sau lucrurile bune nu le vedem ,depinde cum are destinu individu ,asta este , destinu de roman .
Cand plec la peste pe garla, uit de toate ... ma consolez ,dau drumul la peste si consider o fapta buna, apoi ma gandesc ca vine ala de baga curent si mi-l prinde ,asta este Romania.
Totul este sa fi sanatos si optimist. :mrgreen: si sa nu te gandesti ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii . :evil:
Adrenalina inpinge pistonul
Pescuitul te intinereste !
modigliani

Post by modigliani »

Fratilor , dupa cat chin si ,, balamuc " mi-a fost dat sa duc in Romania in ultimii ani ......... NU STIU CAT MAI IUBESC TARA ASTA , DAR CU SIGURANTA STIU CAT II IUBESC APELE !!!!!

E mult de vorbit aici . Atat de mult incat nu ne-ar ajunge un an intreg de discutii pe mal de garla in jurul focului , daramite un forum lipsit de inflexiuni , de tonalitati , poate chiar lipsit de cheful de-a o face .

Pan-la urma .... e tara mea . Uneori as pleca d-aici , de cateva ori mi-a fost pusa pe tava posibilitatea de-a o face , multe nopti nu dorm gandindu-ma la de ce n-am facut-o , la daca as face-o la urmatoarea oportunitate , ....... insa aici e aici ! Habar n-am ce vreau sa spun cu asta , inca nu mi-este foarte clar intreaga esenta a ceea ce spun , insa de simtit o simt .

Si pe mine , ca si pe voi , multe , foarte multe ,, infectii " din tara asta ma dor . Nici n-am curajul sa sper la ,, vindecarea " acestora , poate de frica deziluziilor , insa probabil in subliminal inca mai sper la ceva . Dracu' stie la ce .

Una peste alte , nene , io-s d-aici , si cand zic asta nu vreau sa fiu luat de patetic sau de patriot fortat convins . Nu . Doar ca sunt de-aici si asta este un atu pentru mine , un atu pe care n-am sa-l mai am vreodata in alta parte .
CEL MAI MULT MA PRICEP LA A FII ROMAN !!!

Hai sa traiti si La Multi Ani !!!!!! ( orice-o-nsemna asta ! )
"in livada de ciresi ..... degeaba incerci sa cauti prune . Trebuieste sa cauti in livada de pruni . Unde degeaba vei incerca sa gasesti cirese . Ca atare ..... umbla din livada in livada . Iti vei umple cosul de ..... FRUCTE !"
Ono

Post by Ono »

La Multi Ani!

(implicare! individuala si sociala, atunci ar fi mai bine pentru fiecare si pentru toti.)
Petru Burian

Post by Petru Burian »

Fac parte din categoria celor care se considera in primul rand CETATEAN :D
Dupa 1990 am urmarit cu interes evolutia tarii mele, comparativ cu vecinii sai si cateva tari vest-europene.
Consider ca din p.d.v. economic, social si mai ales politic, la nivel de tara, am pierdut total inutil 20 de ani :evil: :evil: :evil:
Incep sa-mi pierd „siguranta de cetatean” iar cu mandria :? constat (impotriva voitei mele) ca pana si la acest capitol sunt nevoit (obligat) „s’o las mai moale” si asta ma revolta profund :evil:
Pana si zicala „Speranta moare ultima” parca devine tot mai neadevarata :cry:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
cezar

Post by cezar »

Iubesc Romania milenara, pe care am considerat-o intotdeauna CASA MEA !
Iubesc poporul roman, care a stiut sa supravietuiasca peste secole de oprimare, mizerie si prea multe nenorociri !

Pacat ca nu a avut, nu are si (probabil) nu va avea niciodata conducatorii pe care-i merita !
Poate ca nu stie sa-i aleaga ! :twisted: :twisted: :twisted:
PETREMAN
Moderator

Post by PETREMAN »

IUBESC ROMANIA! Nicaieri nu este mai bine ca acasa,evident ca este deranjant sa asculti manelele cocalarilor(si sa vezi ca exista trei posturi tv cu asemenea tema) ,sa tolerezi nesimtirea unor oameni pe strada sau in societate in general,sa vezi cum edilii iti spun cu seninatate ca suntem luati prin surprindere de fel de fel de situatii,cum toarna ei asfalt pe ploaie si cum planteaza panselute la 0 grade ,cum ,,conducerea,,acestei tari ne duce spre ,,o viata mai buna,,????!!!!si am ajuns sa fim pe ultimele locuri in toate clasamentele la nivel de trai ,taxe ,etc si nu in ultimul rand sa vezi cum se descurca batranii din tara asta si cum sunt tratati......pacat .
DAR SUNT ROMAN SI SUNT MANDRU DE ASTA !
Petru Burian

Post by Petru Burian »

cezar wrote:Iubesc Romania milenara, pe care am considerat-o intotdeauna CASA MEA !
Iubesc poporul roman, care a stiut sa supravietuiasca peste secole de oprimare, mizerie si prea multe nenorociri !
Pacat ca nu a avut, nu are si (probabil) nu va avea niciodata conducatorii pe care-i merita !
Poate ca nu stie sa-i aleaga ! :twisted: :twisted: :twisted:
De acord Cezar :D si musai sa adaug citatul de mai jos; prea se potriveste aici :mrgreen:

"Printre neamurile fara noroc, ne numaram in frunte noi romanii (?). Istoria neamului romanesc n-a fost decat o lunga, necontenita, halucinanta hemoragie. Ne-am alcatuit intr-un uragan si am crescut in vifor. Popor de frontiera luptam si muream pentru toti. Muream mai ales, platind miopia si neghiobia altora! Istoria neamului romanesc este alcatuita din atata sange si atata nenoroc datorita in primul rand, incapacitatii Occidentului de a vedea de unde vine primejdia. Pe noi, timp de cinci secole <<ne-a scos din istorie>> victoria Imperiului Otoman. Timp de secole, am luptat singuri. Hartuiam necontenit armatele turcesti, cu pretul pe care il stiam: traiul <<?n afara istoriei>>. Istoria se facea in Apus, fara noi, dar datorita sangelui nostru. Occidentalii nu sedeau nici ei cu mainile in san, ci se luptau: dar se luptau intre ei (!?) Civilizatia noastra taraneasca se adaptase nivelului vegetal la care se redusese istoria. Asezarile romanesti dispareau si reapareau cu aceeasi ireluctibila, misterioasa incapatanare a vegetatiei. In timpul acesta la o mie, doua de kilometri, spre Apus, se inaltau catedrale, se imbogateau castele, se infrumusetau manastiri si oamenii aveau prilejul, macar la rastimpuri, sa citeasca pe sfinti, pe teologi si pe poeti. Sa inteleaga ca sunt oameni si sa se bucure ca traiesc omeneste ? iar nu ca fiarele salbatice prin munti si paduri, ca stramosii nostrii, care nu aveau alta vina decat aceea de a se fi nascut in calea rautatilor."
Mircea Eliade
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
G_H

Post by G_H »

De iubit nu pot sa iubesc decat dintre aceia pe care ii cunosc.
Nu pot iubi pe toata lumea. In schimb am cel mai profund respect si consideratie pentru concetatenii mei care au ales sa fie OAMENI, cu bun simt, politicosi, prevenitori, patrunsi de profesionalism - indiferent de locul unde se desfasoara, inspirati, demni, etc., atati cat au mai ramas...
Cat despre ceilalti...parte este vina lor, parte a noastra pentru ca uneori confundam toleranta cu nepasarea, dar cel mai mult este vina sistemului, creat de onor policticienii nostrii din ultimii 20 de ani...
Traim o criza sistemica profunda, bazata pe o scara a valorilor rasturnata si nu vom iesi la liman pana cand nu se va reda demnitatea individuala fiecarui cetatean roman, indiferent de nationalitate...anume: dreptul de a muncii, dreptul de a primi in integralitatea lor drepturile banesti si de a hotara singur la ce sistem de pensie si de sanatate vrea sa aplice, daca doreste (cetateanul stie cel mai bine -sau va trebui sa afle- ce trebuie sa faca el cu banii lui).
Mai sunt multe de spus...
IUBESC ROMANIA!
SUNT SIGUR CA VA VENI SI TIMPUL SA FIU MANDRU CA SUNT ROMAN!
LA MULTI ANI ROMANIA!
laloi

Post by laloi »

Hm, Romania o tara foarte conjuncturala, daca pot sa zic asa, macar prin prisma faptului ca in ultimii sa zicem 100 de ani a avut vreo 5-6 zile nationale schimbate, acu ca a fost ieri ziua ei nationala sa-i zic si eu La multi ani!(in special conationalilor pe care ii apreciez), dar sincer eu personal nu m-am simtit sarbatorit in vreun fel... (doar ca am avut niste musafiri si am mancat niste prajituri a adus ceva festiv zilei respective). Nu ma bag in treaba cu istoria, stramosii etc, e ceva ce nu depinde de mine, conjunctura (astrele, Dumnezeu, fatalitatea etc sau cum vreti voi) a facut sa ne nastem aici, si consider normal si de bun simt sa invatam si sa respectam istoria, geografia, cultura etc a meleagurilor natale, asta ca si cetateni ai acestei tari, asa cum atunci cand vrei sa iti schimbi cetatenia trebuie sa dai examen la respectivele materii. Dar faptul ca am cetatenie romana nu imi inspira nici un sentiment de mandrie (sau rusine), pot sa fiu mandru doar de ce fac eu (sau rusine), iubesc si respect oamenii care imi inspira asta (indiferent de cetatenie), la fel imi repugna si ma ingretoseaza semeni indiferent de cetatenie. Si cred ca in legatura cu subiectul, mi-am pus o data intrebarea: oare cat de patriot as fi, m-as duce la razboi in numele Romaniei ca sa apar ce? Raul, ramul ar ramane aceleasi (chiar ar avea mai multe sanse sub alta administrare), sa apar ce?! (asta bineinteles ca vb in termeni actuali ai unui razboi, nu facand referire la trecut...) Eu sincer nu prea am gasit motive sa ma duc...
Post Reply

Return to “Cafenea”