Un altfel de dezbatere ..... la cafenea . Mahoie , esti ???

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

modigliani

Un altfel de dezbatere ..... la cafenea . Mahoie , esti ???

Post by modigliani »

Domnilor , la cafeneaua la care am participat cu voi , spre sfarsitul serii discutiile au ,, deraiat " spectaculos inspre un subiect absolut inedit . In primul rand pentru Mahoie si pentru Rebeu ( cu ei doi am ,, patinat " pe tema respectiva ) , nu in ultimul rand pentru absolut oricine altcineva interesat de ceea ce dezbateam noi , va prezint ,, Teoria unificata a campului " .

Este vorba despre un film prezentat in doua parti de cate ....... 4 ore fiecare ( asadar timp sa aveti si rabdare de ,, wolfram " ) in care Nassim Haramein ( prefer sa va las pe dvs sa-l ,, descoperiti " ) ,, desfiinteaza " cu sarm si dezinvoltura multe dintre legile matematice si fizice de baza ale ceea ce numim normalitate . Mai atinge in conferinta respectiva multe alte subiecte interesante si o face in acelasi fel nonconformist dar plin de farmec .

http://video.google.com/videoplay?docid ... 7384449741#

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4128&hl=en#

Iata insa comentariul ce insoteste filmul pe Google :

,,Dacă nu sunteţi familiarizat cu lucrările minunate ale lui Nassim Haramein, pregătiţi-vă pentru o extraordinară odisee în hiperspaţiu şi dincolo de el. Haramein, ce şi-a petrecut întreaga viaţă cercetând în domeniile fizicii începând cu teoriile cuantice până la ecuaţiile relativiste şi cosmologie, vă va conduce printr-o discuţie fascinantă dirijată spre o înţelegere laică a naturii fundamentale a Universului şi a Creaţiei, ce include găuri negre, forţe gravitaţionale, dimensiuni, şi chiar structura spaţiului în sine – toate reprezentând părţile componente ale Teoriei unificate a câmpului acum terminată. Prezentarea nu se termină doar cu introducerea în teoria sa, ci include descrierea drumului său ce i-a determinat aceste perspective, ce se ţes între textele şi monumentele civilizaţiilor antice, biologie, chimie şi rolul primordial al Conştiinţei – toate contribuind la îmbogăţirea credibilităţii teoriei sale. Conferinta este ţinută în vara anului 2004 la librăria de metafizică din Rogue Valley, Oregon, SUA."

Vizionare placuta si va astept cu impresii ! :roll: :roll: :roll:
"in livada de ciresi ..... degeaba incerci sa cauti prune . Trebuieste sa cauti in livada de pruni . Unde degeaba vei incerca sa gasesti cirese . Ca atare ..... umbla din livada in livada . Iti vei umple cosul de ..... FRUCTE !"
rebeu

Re: Un altfel de dezbatere ..... la cafenea . Mahoie , esti

Post by rebeu »

Hummmm... pe rând.

Mahoie intră destul de rar pe net... nu-i ca noi, dependent de ea. (sîc!)

Apoi, n-am rezistat decât până la minutul 13 şi ceva. Când pleci de la ipoteze greşite apare normal să ajungi la concluzii pe măsură. Ipoteza "punctul (geometric) nu există" s-a dovedit a fi falsă.

După cum a început, m-a dus imediat cu gândul la esoterici... hummm... punct. M-ai pierdut de client.

Apoi ca să lămurim... uite ce scrie pe româneşte despre tip aici.

Şi, ca să nu fie doar o singură "părere", uite şi o mică analiză a "atestatului" de care tipul face atâta caz.

Nu-s de părere să atac omul, dar ideea... deja m-a pierdut de client... rigurozitatea este prima cerinţă când te apuci de ştiinţă.

Mă opresc acum... mă cere nevasta la alte activităţi... promit totuşi să mă încarc cu răbdare şi să încerc să vizionez filmul ăla. Dar... după cum a început... hummmm... nu-s chiar aşa uşor de aburit...

Să fiţi iubiţi!

LE: Gugăliţi "teoria unitară" şi veţi găsi multe chestii asemănătoare (unii chiar recunosc că apar cam două pe an - d-alea notabile! nu trăznăi)
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
modigliani

Post by modigliani »

Radule , exact cum am cazut cu Costin de acord la sfarsitul serii , fiecare-si cauta propriul adevar in sursele ce-l ,, cheama " si-si gaseste acel ,, adevar " ce se pliaza perfect pe felul sau de a fi , pe intrebarile ce si le pune , pe raspunsurile ce le cauta si nu in ultimul rand , pe cum este efectiv construit .

Stiam de la deschiderea topicului ca noi doi ( si poate nici Mahoie ) nu avem deloc cum sa fim de acord vreodata pe un subiect ca asta , insa il putem dezbate pana la primavara ! Ce zici ??? :lol: :lol: :lol:
"in livada de ciresi ..... degeaba incerci sa cauti prune . Trebuieste sa cauti in livada de pruni . Unde degeaba vei incerca sa gasesti cirese . Ca atare ..... umbla din livada in livada . Iti vei umple cosul de ..... FRUCTE !"
paulletta

Post by paulletta »

Dar la peste, la copca nu merge-ti?
:lol:
Vorbiti acolo la un ceai cald despre astea si Mahoe va toarna in canute.... :lol:
Paulletta
rebeu

Post by rebeu »

Cum să nu! Vedem noi la primăvară dacă mai avem loc pe vreun mal... alături de alţii :lol: :lol: :lol:

Încerc să găsesc o soluţie să poată vedea şi ceilalţi (numai cine este într-adevăr interesat) ce deja ţi-am pregătit spre vizionare... în cazul meu... cea mai "scurtă" prezentare este sezonul 1 din serialul "How the Universe Works" editat şi scos pe post (Discovery Channel) anul acesta (8 episoade de 50 de minute). În plus, mai sunt ceva episoade, de pe BBC Science, care au marele dar de a prezenta pe înţelesul tuturor ultimele mari descoperiri astronomice. Prin ultimele vreau să se înţeleagă de prin august încoace...

Cine crede că ceea ce ştiam anul trecut (pe vremea asta) a rămas în acelaşi stadiu... se înşeală. Dinamica este fantastică!
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
--
RBu'
Geo

Post by Geo »

Bogdane, chiar mă interesează serialul de pe Discovery, ca şi episoadele de pe BBC Science. Am reuşit să văd câteva, dar nu pe toate. Dacă poţi să le pui pe DVD sau să îmi spui de unde să le iau ar fi excelent.
Pescuitul = Relaxare în natură
rebeu

Post by rebeu »

Hummm... Geo ai PM.

Este mult mai mult decât s-a înţeles... eu le strâng de câţiva ani...

Numai de pe BBC (BBC1, Science, BBC4, Horrizon.. etc...) am peste 30 de dvd-uri fără să socotesc Nature (care sunt şi acolo vreo 50...). Numai despre Cosmos şi Univers am peste 200 dvd-uri începând de pe vremea lui Carl Sagan (1980).

Serialul despre univers de pe History Channel (început în 2007) este la al 4-lea sezon...
Cel de pe Discovery este un fel de rezumat în 8 episoade. Singurul lui avantaj este ca e scos in 2010 şi a prins modificările survenite între timp. Multe din cele vechi sunt acum doar istorie, pentru că sunt noutăţi care infirmă unele idei/interpretări emise acolo.

Pe Horrizon un episod din septembrie acest an, schimbă ideea condiţiilor iniţiale ale Big Bang-ului. Adică... revoluţie!!!

Sursa de informare folosită pentru aceste filme (de popularizare a descoperirilor astonomice şi nu numai) este în principal NASA. Personajele sunt cercetători de-acolo şi de la diferite Universităţi celebre din toată lumea, personalităţi ştiinţifice cu o viaţă întreagă petrecută în domeniul respectiv, cu echipe puternice de cercetători în spate, cu fonduri serioase alocate de guverne şi mai nou chiar de unii particulari...

Ca exemplu dau rezultatele programului Martian Robots (doi roboţi trimişi pe Marte) care au oferit in 5 ani mai multe informaţii decât toate cunoştinţele acumulate în istoria cercetării acestei planete de când există specia umană! (atât cât ştim acum) :P

Ce să mai spun de Mariner, Voyager, Viking, Magellan, Galileo, Cassini... fiecare cu programul, echipa, fondurile, rezultatele...

Şi să nu uit... Hubble, Compton, Chandra, Spitzer... nu sunt doar nişte nume acolo... :roll:
--
RBu'
Petru Burian

Post by Petru Burian »

D-le Radu Bogdan
Asta da colectie :o felicitari :!: + o intrebare: tematica este doar „univers & astronomie” :?: :?: :?:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
rebeu

Post by rebeu »

He heeee... tematica e mult mai larga... dar nu la fel de bine... "asezonată". :D

De mai bine de doi ani mă chinui să fac ordine/listă/catalog şi... geaba! Care cum vine, le zăpăceşte... de iar o iau de la-nceput...

Mai sunt şi duplicate... că de... de la o vreme... mă tot cicăleşte... Roza... sau... cum îl chema pe neamţu' ăla???? :lol: :lol: :lol: (să bat în lemn...)

(Mă apuc să fac ordine... dau de câte un disc... scrie pe el ceva... habar nu mai am ce este... îl pun să verific... şi până nu termin vizionarea... nu mă las! Doar că s-a terminat ziua...) :roll: :roll: :roll:
--
RBu'
rebeu

Post by rebeu »

Pe BBC-HD a ieşit un episod (difuzat prima data în martie pe Horizon) care mai adaugă (după dark matter şi dark energy) încă un termen pentru care George Lucas ar trebui să le ceară drepturi de autor: dark flow! :lol: :lol: :lol:

Teoria Big Bang-ului are nevoie din ce în ce mai des de noi corecţii (teoretice, că practica... hummmm...) care să poată păstra corectitudinea ecuaţiilor matematice.

Cine vrea să-l vadă... ştie unde-l găseşte. ;)
--
RBu'
modigliani

Post by modigliani »

Radule , ti-am spus : fiecare poate inventa ce teorii are chef , poate crede in ce-l reprezinta ca crez .

La ultima noastra intalnire te-am intrebat : inainte de Big Bang universul era absolut GOL ( teoretic ) . Big Bangul a fost rezultatul unei explozii gigantice ( a ce anume ????? ) din care a rezultat ..... ( culmea !!! ) materie !!! Stiu , ai sa-mi spui ca nush ce teorie a lui Einstein spune ca energia pura se poate converti in materie ( E = mc 2 ) . Asta-i fizica pe care AM INVATAT-O noi .

Eu te intreb ( si nu doar pe tine ) ..... CE ANUME A GENERAT ACEA ENERGIE CARE-A DUS LA BIG BANG ??????? . Ce forte nestiute ? Gravitatie ???? A ce asupra a ce ???? ( repet , nu exista NIMIC !!!!! ) Pentru ca din ce-am invatat noi la scoala , ciclul este inchis ! Energia este rezultatul a CEVA ! ..... Pai ???? Ce facem acuma noi cu fizica ce-o cunoastem ??? Nu venim la ea dupa raspunsuri ? Venim !

..................................

Parerea mea personala : ,, dark matter , dark energy , dark flow "sunt ,, inventii " a oamenilor de stiinta , inventii venite pentru a acoperi niste MARI lacune in raspunsurile lor ,, impenetrabile " . Nimic verificabil in tot ce bat ei campii . Insa si nimic nedemonstrabil in aceeasi masura ! ..... Deh ! ,, C-asa-i in tenis " !

....................................

Insa revin si intreb ( poate agasant si infantil ) , din fizica ce-o cunoastem ca fiind UNIVERSAL VALABILA ( sic !!! ) , fizica ce ne este indopata in cap la scoala , CE ANUME A GENERAT ACEA ENERGIE CARE-A DUS LA BIG BANG ??????? Ce forte necunoscute ??? Astept un raspuns simplu si limpede , pe atat de limpede ca umila mea intrebare , fara ,, dupa colturi " .

..................................

p.s. Poti sa zici ce vrei , Haramein a raspuns la asta . ,, Oamenii de stiinta " si fizicieni celebrii , astronomi , ingineri de rasunet , etc .... bajbaie bezmetici invenatand raspunsuri care-mai-de-care mai tembele si mai fantasmagorice . Nassim raspunde ..... imbecil de simplu !!! Si nu doar simplu , ci si ..... perfect logic ! In acelasi timp raspunde si la dilema ,, Ce-i DINCOLO DE UNIVERS ? " , dilema ce ne chinuie existenta si mentalitatea tridimensionala , cea cu care avem absurda pretentie sa raspundem la enigmele Universului . Fa-ti timp 8 ore si urmareste-l ( dar cu atentie ! )
modigliani

Post by modigliani »

modigliani wrote: Parerea mea personala : ,, dark matter , dark energy , dark flow "sunt ,, inventii " a oamenilor de stiinta , inventii venite pentru a acoperi niste MARI lacune in raspunsurile lor ,, impenetrabile " .
Documentarele de la Discovery , de la Nat Geo , si de prin alte parti , pentru mine nu-s decat niste realizari TV de exceptie , FARA NICIUN SUPORT CREDIBIL , VERIFICABIL ! Asa cum , copil fiind , m-a fascinat seria STAR WARS , cum mai tarziu mi-a placut seria STARTREK , nu-s mai mult decat niste realizari spectaculos create de catre realizatori de exceptie , cu niste mijloace tehnice performante ( te plimba , nene , prin Univers de zici ca esti cu teleGondola lu' Mazare la Mamaia ) , insa avand la baza , asa cum spuneam , doar niste NEVERIFICABILE teorii ale unor asa zisi oameni de stiinta .

No offence , insa nu ,, pun botu' " usor la doar niste realizari TV frumoase . Nici nu sustin ca sunt in posesia adevarului . Nu ! Il caut ! Insa nu acolo . Sigur .... nu acolo . Poate nu-i nicaieri ( pe intelesul nostru vorbind ) . Poate e de neatins , poate e de ne patruns . Sau poate ca mintea noastra pur si simplu nu-l poate inmagazina . Este .... mult peste noi !
rebeu

Post by rebeu »

Pur filozofic vorbind, ajungi să invoci divinitatea cînd nu mai eşti în stare să dai un răspuns veridic unei întrebări care, crezi tu, musai are nevoie de un răspuns imediat. Aşa a apărut religia. Că apoi s-au găsit o mulţime de indivizi care au profitat de ea... e altă poveste.

Aşa s-au motivat o mulţime de "fapte" de-a lungul istoriei. Care acum... dar ăsta-i alt topic...

Nu consider că eu cunosc răspunsul la întrebări la care nimeni până acum nu a reuşit să răspundă (în afara susţinătorilor "istoriei care începe acum 10mii ani") dar încerc să discern între ce mi se oferă din răspunsurile actuale (care nici ele nu sunt categorice ci doar fac o statistica a ce se verifică şi ce nu). Nu impun nimănui să creadă ce cred eu. Ai deschis o discuţie în care ai adus ca argument un film creat de cineva care nu are credibilitate ştiinţifică şi este treaba ta să crezi în continuare că ţi-a oferit răspunsul care te satisface. Asta nu înseamnă că e şi adevărat acel răspuns.

Adevărul nu este ceva arbitrar. El există indiferent dacă tu îl recunoşti sau nu. Toţi filozofii au căzut de mult de acord asupra acestui subiect.

Relativitatea în sine, este oglinda neputinţei noastre de a vedea întregul. Asta am împrumutat-o din religie. Dar şi restul lumii o acceptă pentru că... nu are alt răspuns mai potrivit/verificabil.

Acum... până una alta, aceşti oameni de ştiinţă, folosind legile cunoscute ale fizicii, au făcut posibil mersul pe Lună, au trimis sonde spaţiale pe alte planete pentru a afla căt putem de mult despre ele, ne aduc zilnic veşti de ce se mai întâmplă în vecinătatea noastră şi încearcă să interpreteze datele (captate de instrumentele trimise în spaţiu) despre universul ceva mai apropiat sau mai îndepărtat.

Cercetările lor sunt impulsionate de o concluzie la care au ajuns observând ce se întâmplă împrejurul nostru. Anume că nimic nu e veşnic şi că acest Pământ nu ne va permite să trăim la infinit pe el. Şi că, dacă vrem să supravieţuim, trebuie să găsim cum s-o facem prin propriile noastre forţe nu aşteptând intervenţia divină. Iar primul pas pentru a ne salva este să înţelegem cum funcţionează acest univers din care vrem/nu vrem facem parte.

Fizica pe care am învăţat-o noi este rezultatul observaţiilor mediului înconjurător care puse împreună au putut fi teoretizate şi exprimate matematic prin formule mai mult sau mai puţin complicate. Istoria fizicii este plină de corectări si reenunţări ale unor legi şi principii care nu au rămas bătute în cuie cînd s-au făcut noi descoperiri. În permanenţă fizica este rescrisă. Mereu va fi reenunţată pentru a putea să explice ceea ce observăm în lumea pe care o putem vedea. Cu cât ne mutăm mai departe acel punct de referinţă/observaţie cu atât mai greu ne este să păstram caracterul unitar al unei formule care exprimă fenomenele observate. Cine face asta? Oamenii ăia care şi-au dedicat întreaga putere de muncă pentru a afla un răspuns. Verificarea constă în încrederea pe care astronauţii au avut-o în ei si care s-au intors acasă (cu ceva excepţii) confirmând că ce-au gândit a fost corect.

Apropos! Tu cum ai face verificarea teoriei Big Bang-ului?

La ultima întâlnire m-ai intrebat ceva care m-a întristat. Dacă te uitai pe DVD-urile alea nu mai puneai întrebarea. Şi nici pe cea cu ce a generat energia aia. Posibilele răspunsuri sunt acolo. Dar... asta e.

Chestia aia cu materia, energia şi fluxul întunecat s-au inventat pentru că... rezultă din ecuaţiile matematice. N-ar fi prima dată când întâi apar în formule şi apoi sunt descoperite fizic tot felul de concepte, particole, etc... Sau, dacă vrei aşa-i in fizică! O fi ca-n tenis? :)

O teorie (cum ti-am spus, este în episoadele alea) spune că Big Bang este rezultatul ciocnirii a două universuri care n-au reuşit să rămână paralele. Rezultatul Big Bang-ului este universul în care noi trăim acum. Teorie care nu văd de ce-ar fi mai prejos decât cea emisă de stimabilul Haramein pe care tu-l consideri mult mai credibil si mai ales verificabil. El a fost pe luna, el a trimis sonde spaţiale în cosmos iar el a interpretat toate imaginile (in benzile alea de frecvenţă la care face referire...)

Cei de la Discovery, NatGeo, BBC s-au înşelat amarnic făcând filme cu nishte anonimi (unii laureaţi ai unor premii de excepţie în lumea ştiinţifică) şi n-au facut episoadele cu el. Acei aşazişi oameni de ştiinţă nici nu se pot compara cu Haramein care nici măcar n-a reuşit să-şi păstreze finanţările de care făcuse rost înainte vreme.

În ziua de azi, când televiziunea si computerul domină copios orice alt mediu de informare şi de popularizare a ştiintei eu personal "pun botu'" la frumoasele realizări (pe dr...! dacă mă uitam la asta de mult renunţam pentru că se simte sărăcia de imagini. Repetă căte un cadru de zeci de ori!) fiind atent la ce se spune încercând să înţeleg ce mi se sugerează.

Şi mie-mi place StarWars, StarTrek l-am văzut pe tot dar aici se opreşte asemănarea. Acolo este ficţiune aici este interpretarea realităţii. Nu e vina mea dacă realitatea a cam depăşit ficţiunea.

Eu nu mă dau bătut în căutarea răspunsurilor şi voi continua să mă informez cât voi putea de mult poate-l voi găsi pe cel adevărat. Şi... nu-i musai să mă şi satisfacă acel adevăr.

PS. O lege enunţată deja şi acceptată de lumea ştiinţifică spune că orice corp tinde către energia minimă (inclusiv entropia care participă la formarea acelei energii). Asta înseamnă că toţi tindem către moarte pentru că atunci vom avea energia minimă. Un adevăr care nu-mi place de loc...

Hai să fiţi iubiţi!
--
RBu'
Petru Burian

Post by Petru Burian »

@ modigliani & rebeu

-- Faina si dificila disputa la care nu vreau sa particip (habar n’am cea spus nici Haramein si nici Nassim) :oops:
-- Din cele citite aici, se pare insa ca ati intrat in „cercul vicios” al disputei dintre creationism si materialism, disputa nici azi, nici maine si poate nici peste X ani definitiv tranşabilă.
-- Cunoasterea umana, cel putin pana acum, a fost si este in continua expansiune.
Limitele ei sunt generate de stadiul „de moment” al mijloacelor fizico-materiale de investigare.
Iata un exemplu simplu:
• Zeii greciei antice locuiau pe Olimp;
• Creatorul, in evul mediu timpuriu, locuia deasupra norilor;
• Acelasi Creator, la inceputurile renasterii, locuia in ceruri;
-- Pana azi, omul a „vizitat” toate aceste locuri, dar nu s-a intalnit cu El. Acum, nimeni nu mai vrea sa ne spuna unde locuieste El.
-- Peste X ani, in „epoca marilor descoperiri galactice” (daca va fi) cand ne vom intalni cu „martienii” poate vom afla ca ei au fost Creatorul, cand au decis sa „teraformeze” a 3-a planeta a soarelui nostru.
Va fi data decesului „Creatorului nostru” si poate, data nasterii, pt. noi, a „Creatorului lor” :shock:
-- Cata vreme universul va ramane infinit si vor exista intrebari fara raspuns si „domiciliul” si „natura Creatorului” se va modifica. :D
Parerea mea, absolut personala :lol: :lol: :lol:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
Albatrin

Post by Albatrin »

Petru Burian wrote:.... Cata vreme universul va ramane infinit si vor exista intrebari fara raspuns si „domiciliul” si „natura Creatorului” se va modifica. :D ...
... dar existenţa LUI nu va putea fi pusă la îndoială !!!
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
rebeu

Post by rebeu »

Hummmm... păi tocmai asta e! Că e pusă la îndoială.

Cât despre infinit... şi aici sunt unii care cârcotesc. :roll:

La întrebarea "De ce nu putem să vedem în universul nostru mai departe de cei aproape 14 miliarde de ani lumină?" cel mai plauzibil răspuns este "Pentru că doar atât s-a dilatat universul apărut după Big Bang". (Pentru conformitate, este vorba de 13.7 miliarde de ani lumină)
În unele filme chiar se arată o reprezentare grafică a acestui univers. Eu îi spun "bostanul" :lol: :lol: :lol: (ce să-i faci? semănă!). Ceva mai academic ar fi denumirea de elipsoid de rotaţie destul de turtit. O să încerc să fac o captură de ecran s-o pun aici să o vadă toată lumea.

LE: Greşisem cu 1 miliard de ani (hummm... o nimica toată!) am corectat.
Vezi şi aici.
--
RBu'
modigliani

Post by modigliani »

rebeu wrote: "De ce nu putem să vedem în universul nostru mai departe de cei aproape 14 miliarde de ani lumină?" cel mai plauzibil răspuns este "Pentru că doar atât s-a dilatat universul apărut după Big Bang". (Pentru conformitate, este vorba de 13.7 miliarde de ani lumină)
Ok . Pe scurt : In baza matematicii si a fizicii ce-o cunoastem putem raspunde la intrebarea : ,, BUN ! INSA CE-I DINCOLO DE EL ? "
rebeu

Post by rebeu »

Hummmm... când nu cunoşti răspunsul, cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să răspunzi cu... o întrebare. :lol: :lol: :lol:

Ce înţelegi prin dincolo de el?

Noi nu înţelegem nici ce vedem şi tu vrei să ştii ce nu vedem?

Teoria Big Bang spune că în momentul iniţial s-a creat acel continuum format din spaţiu-timp care se extinde... unde... n-am reţinut să specifice cineva...

Dar se vehiculează tot felul de noţiuni de genul univers-de-buzunar multipluu unul dintre ele fiind şi cel în care suntem noi acum. Se face analogia universului nostru cu... un balon şi atunci noţiunea de dincolo nu are sens universul fiind doar un balon deci... finit!

Am mai pus nishte capturi de ecran pe lângă bostanul ala. Asta in sprijinul ideii de a găsi timp să te uiţi la filmele-alea.
--
RBu'
modigliani

Post by modigliani »

rebeu wrote: Se face analogia universului nostru cu... un balon şi atunci noţiunea de dincolo nu are sens universul fiind doar un balon deci... finit!
Ok . Asta , cu putin efort si imaginatie sa zicem c-o putem intelege . Insa dincolo de acest .... balon finit ( ca spatiu si timp ) se mai cere ceva !!! Acest ,, finit " trebuie sa AIBA LOC IN CEVA ANUME . In ce , si acest ,, ce " se intinde de ... la .... pana ... la !

( Radule , o s-o tinem asa toata iarna ! Eu am sa-ti pun tot soiul de intrebari care se presupune ca-si au raspunsuri in matematica si-n fizica , tu-mi vei raspunde cu alte intrebari neavand raspunsurile pe care le caut .)

...................................................

Tutea a fost intrebat intr-un interviu :

- Maestre , dar de fapt ce inseamna ..... a filozofa ? Ce , exact , presupune a fi filozof ?
- Asta nu stiu sa raspund . Stiu insa ca toti filozofii si-au incheiat socotelile cu viata ori innebunind , .... ori gasindu-l pe Dumnezeu in toate !
rebeu

Post by rebeu »

Hummm... probabil că voi zbârli multe... freze... Marx l-o fi găsit? Da' Engels? Sau ei erau doar nebuni?

Sub rezerva faptului că n-am avut nici răbdarea şi nici curiozitatea să-i citesc eu îi consider şi pe ei filozofi.

Cât despre iarnă... abia a-nceput! Deja te-ai săturat? Cred că-i mai bine să "aprofundăm" acum... la vară pe mal... nu ştiu dac-o să ne mai ardă de d-astea...
--
RBu'
Post Reply

Return to “Cafenea”