Pantelimonu` era concesionat, de catre primaru`(Caju), din comuna Pantelimon, acesta despartise balta in 2 c`o plasa din sarma, pt a delimita zona in care facea populari,doar ca baietii destepti, i`au facut niste gauri in plasa, iar pestele a trecut si dincolo...actualmente, cica n`ar mai fi al lu` Caju(este viceprimar), da` cica i s`ar permite sa mai scoata din peste, sa`si recupereze din pagube, iar activitatea de paza si taxa a lacului, a disparut(daca cineva ia vreo taxa, o face ilegal)...
Revenind, salau` a depus, bibanu` de asemenea, iar puii acestora, formand bancuri de milioane de pestisori de 5cm, stau pe langa maluri, unde sunt decimati de catre pescari, care cu minciocu`, care cu perdeaua,iar acela care ia sub juma` de sac acasa, inseamna ca n`are gaini de hranit, ori s`a saturat de chiftelute din salau...

Arunc si io o vorba: daca exista posibilitatea, ca cineva, pers fizica, sau APC21, sa faca rost de`o masina, dotata cu aeratoare,care sa transporte "firca" aceea, pana pe Arges, Neajlov, Sabar, Calnistea, Glavacioc, sau de ce nu, Dunare, sa vedem impreuna ce costuri sunt, iar daca se rezolva cumva transportul, ma ofer sa fiu ghid, pt aceia care vor sa participe, la capturarea puilor de biban si salau...ar fi ceva, sa poti baga cateva galeti de salau intr`unu` din raurile, mai sus mentionate...
Copil fiind, mai tot timpu` mi`l petreceam, pe malu` Pantelimonului, iar in vremea cand se lua salau de 3-5-8kile, la copca si toamna biban la juma` de kil, la fel era prin mai-iunie, puzderie de puiet, iar eu, asemenea netrebnicilor de astazi, plasuiam c`o perdea si`mi bateam joc de acei pestisori