Page 1 of 2

Saramura

Posted: 15 Nov 2009, 14:28
by valic
Ieri am luat 2 buc macrou (40 cm) proaspat de la piata (T Noi), i-am pus la marinat/macerat in bere, cogniac, vin, apa, otzet, un pic ulei si condimente la greu.
I-am lasat 3 ore, apoi direct pe gratar.
Am facut o saramura cu ardei iute, legume tocate marunt, condimente, apa sare, etc.
Dupa ce am fiert zeama, am turmat-o peste macrou, am lasat-o 15 min acoperita si ........... POFTA FRATE, am mancat de ne-am pupat pe gejte'
Sa incercati ca e super .........

Re: Saramura

Posted: 16 Nov 2009, 21:26
by Claudiu
Buna saramura, dar si o cambula prajita, cu mujdei...e treaba :D
Daca n-ai un calcan, incearca o cambula, e mai de...criza ;)

Image
Image

Re: Saramura

Posted: 16 Nov 2009, 23:07
by rebeu
Ce-aveţi nene cu noi? Ce v-am făcut? Acu-mi trebuie scula aia de şters monitoru'... :mrgreen:

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:12
by Claudiu
Mai tarziu voi pune o dorada in crusta de sare la cuptor, pregatita astfel pentru saramura. :D

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:21
by Dumitrescu Iancu
Sa-ti stea-n....Ptiu drace,m-a luat ...gura pe di-nainte... :roll: :lol: POFTA MARE,Claudiu! :lol: :lol:

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:24
by Claudiu
Nu fiti rai...ca pun si poze :D
Doar e topic de saramureala :twisted:

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:31
by Albatrin
NEAMULE, dacă-ţi spun că din "luna de miere", adică de vreo 32 de ani, n-am mai mâncat calcan.....Image

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:46
by valic
vezi bre ca are la Real, si e tare bun, pe bune ..............

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:57
by Claudiu
E scump. Nici noi constantenii nu ne laudam cu prea multe mese de calcan. In perioada lui il gasim la 20-25 lei/kg la pescari, dar tot nu-i la indemana oricui sa cumpere un calcan de 3-4kg... Eu n-am mai cumparat calcan de vreo 10 ani. Daca e sa-l prind, bine, daca nu, ma reorientez. Cumpar cambula, ca e mai ieftina si se aseamana la gust. ;)

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 17:58
by Albatrin
valic wrote:vezi bre ca are la Real, si e tare bun, pe bune ..............
Mi-aduc aminte! S-ar putea să trec pe la Real zilele astea s-o fac fericită pe Miţica!!!!

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 18:30
by cezar
Claudiu wrote:E scump. Nici noi constantenii nu ne laudam cu prea multe mese de calcan. In perioada lui il gasim la 20-25 lei/kg la pescari, dar tot nu-i la indemana oricui sa cumpere un calcan de 3-4kg... Eu n-am mai cumparat calcan de vreo 10 ani. Daca e sa-l prind, bine, daca nu, ma reorientez. Cumpar cambula, ca e mai ieftina si se aseamana la gust. ;)
Mai bine-l iei pe Vidra la pescuit ! Are bafta la calcan ! :D :D :D

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 18:36
by Claudiu
Da da :lol: are bafta la calcan, cum am eu la gagici in ultima vreme :oops:

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 20:01
by Claudiu
Gata dorada!
Saramura de apartament :D

Image

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 20:03
by Claudiu
O acoperi cu sare grunjoasa si o dai la cuptor cam o ora.

Image

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 20:04
by Claudiu
Intre timp te ocupi de zeama:

Image

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 20:07
by valibu
Asta e sadism!

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 20:07
by Claudiu
Dupa aproximativ o ora, se scoate din cuptor si se inlatura crusta de sare.

Image

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 20:12
by Claudiu
Si finalul ;)


Image

Pofta buna! :)

Re: Saramura

Posted: 17 Nov 2009, 22:42
by cezar
Claudiu wrote:Si finalul ;)


Image

Pofta buna! :)
Prietene, cu asta m-ai rupt ! Maine sunt prezent la Real. raionul de peste ! ;) :D :D :D

Re: Saramura

Posted: 18 Nov 2009, 00:12
by Claudiu
Eram sigur :lol: poate va intalniti mai multi de pe forum, p'acolo :D