Ştiaţi că? Adevăruri mai puţin plăcute...

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

modigliani

Re: Ştiaţi că? Adevăruri mai puţin plăcute...

Post by modigliani »

1 - Mersi c-ai ,, deraiat " discutia in topicul asta . Aici putem dezbate pe larg .
2 - Exact din cauza asta intreb . ..... Cred ca Dunarea-i poluata ,, in draci " . Tind sa cred ca de la accidentul din Ungaria de anul trecut ( sa nu uitam ca ministrul mediului e ungur - n-or sa recunoasca vreodata in cazul ca-i adevarat ce presupunem )
3 - Pescarii cu plasele de pe Dunare mi-au spus ca nu pot baga de mai mult de trei ori plasa c-o scot imbacsita de - citez - ,, un soi de mozoleala uleioasa , de parc-ar fi pacura , ceva .... "
4 - De exemplu avatul : e mereu intre ape si vaneaza catre suprafata . Atacurile avatilor fac un deliciu pe Dunare . Ne arata activitate . Ori anul asta ( inclusiv in Delta ) n-am luat avat decat la adancime de 1,5 - 2 m ( cu rare exceptii , fireste ) . N-are ce ataca !!!
5 - Stiucile capturate la Periprava in concurs si de catre noi la Mila 23 aratau ca dracu' . Vorba unui concurent : ,, Serpalai , nu stiuci ! . Subnutrite si disperate dupa naluci . Si m-a intrebat chiar azi Dan Vasiliu : ,, Pictore , stiuca se prinde bine cand n-are ce manca ".

etc . Astept dezvoltarea subiectului ......
"in livada de ciresi ..... degeaba incerci sa cauti prune . Trebuieste sa cauti in livada de pruni . Unde degeaba vei incerca sa gasesti cirese . Ca atare ..... umbla din livada in livada . Iti vei umple cosul de ..... FRUCTE !"
rebeu

Post by rebeu »

Nu ştiu ce să zic... este posibil... dar şi apa e foarte mică de câteva luni... icrele lor pot fi acum uscate pe nisipul de pe maluri... n-am destule info ca să pot trage o concluzie... poate vede cineva ce discutăm, ştie mai mult şi ne spune şi nouă...

La ieşirea din WE am remarcat că apa (aşa scăzută cum era) e foarte limpede... cum n-am mai văzut-o de mulţi ani. Dar, iar n-am date destule... nu pot să fac presupuneri...
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
modigliani

Post by modigliani »

cezar wrote: Pictore, inca de saptamana trecuta, aflandu-ma eu la Dunare, in dreptul localitatii Prundu (Giurgiu), am lansat celebra fraza " daca oblete nu-i, nimic nu e, nici avăţel, nici sălaiaş, nici mârliţoi, nici bibănoi,...acolo unde nu e EL !"

Iar El, obletele, nu e !
Cum faci ,, Mare sef ( stiu ca nu-ti place ! :lol: ) sa spui intr-o fraza ce-am comenta noi toti la un loc pret de 10 pagini de topic ???

Dar , una peste alta , ...... EL , obletele , ..... ,, miezu' " , ..... nu e ! Cica l-ar fi vazut unii prin Oltenia , ... pe colo , pe colo . Io nu l-am vazut . Si din ce inteleg ..... nici voi . O fi nasol , .... o fi de bine , o depune , o aparea mai taziu ... ???
"in livada de ciresi ..... degeaba incerci sa cauti prune . Trebuieste sa cauti in livada de pruni . Unde degeaba vei incerca sa gasesti cirese . Ca atare ..... umbla din livada in livada . Iti vei umple cosul de ..... FRUCTE !"
Petru Burian

Post by Petru Burian »

modigliani wrote:Dar , una peste alta , ...... EL , obletele , ..... ,, miezu' " , ..... nu e ! Cica l-ar fi vazut unii prin Oltenia , ... pe colo , pe colo . Io nu l-am vazut . Si din ce inteleg ..... nici voi . O fi nasol , .... o fi de bine , o depune , o aparea mai taziu ... ???
Cateva date despre ecologia Obletelui (Alburnus alburnus), dintr-o carte pe care multi o aveti ….
1 -- ”Preferă apele adânci, liniştite şi care se încălzesc uşor. Trăieşte în cârduri, deplasându-se la suprafaţa apei. La atacul răpitorilor cârdul înoată cu viteză la suprafaţa apei, indivizii executând salturi frecvente în afara apei. Adulţii se hrănesc activ pe tot parcursul zilei, în straturile superficiale ale apei. Consumă zooplancton şi fitoplancton, precum şi insecte aeriene şi acvatice; uneori consumă şi resturi de vegetaţie. Maturitatea sexuală intervine la vârsta de 1-2 ani, iar reproducerea are loc în mai-iulie, la temperaturi ale apei de 15-16gr.C. Icrele (aprox. 5.000) sunt depuse în mai multe reprize, pe vegetaţie sau pe nisip, în locuri cu apă liniştită şi puţin adâncă.”
2 -- Citind cu atentie pasajele subliniate si „coroborand” (ce-mi place acest termen la moda :lol: :lol: :lol: ) cu prezenta masiva a pufului de plop pe suprafata sau in masa apei, ce credeti ca se intampla cu arcurile branhiale ale Obletilor si al altor specii care ar fi inotat in stratul de apa „poluata” prin prezenta acestui puf :!: :!: :?: :?: :?:
3 -- Desi am impresia ca unii s-au cam suparat pe mine :shock: nu intamplator am amintit de „ratia de supravietuire” (fasolea uscata :lol: ) in topicul „La Dunare, in WE 27-29 mai” ;)

Sa auzim numai de bine :!:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
Geo

Post by Geo »

Petru,
Sper foarte tare să ai dreptate!
Eu mă gândeam că poluarea de anul trecut din Ungaria "coroborată" (!) cu plăsuitul monofilamentist (!) şi "electrificarea" cursului de apă (!) au reuşit să doboare viaţa acvatică din Dunăre...

Din păcate azi dimineaţă am văzut o ştire la ProTV cu pescuitul ştiinţific, care atestă dispariţia aproape totală a peştelui din Dunăre... La măsurătoare se aduceau "exemplare" de 10-25 de cm ! Cele mai mari (şi relativ mai numeroase - cam 3-5 la o plasă) erau scrumbiile ...
Pescuitul = Relaxare în natură
cezar

Post by cezar »

Petru Burian wrote:
modigliani wrote:Dar , una peste alta , ...... EL , obletele , ..... ,, miezu' " , ..... nu e ! Cica l-ar fi vazut unii prin Oltenia , ... pe colo , pe colo . Io nu l-am vazut . Si din ce inteleg ..... nici voi . O fi nasol , .... o fi de bine , o depune , o aparea mai taziu ... ???
Cateva date despre ecologia Obletelui (Alburnus alburnus), dintr-o carte pe care multi o aveti ….
1 -- ”Preferă apele adânci, liniştite şi care se încălzesc uşor. Trăieşte în cârduri, deplasându-se la suprafaţa apei. La atacul răpitorilor cârdul înoată cu viteză la suprafaţa apei, indivizii executând salturi frecvente în afara apei. Adulţii se hrănesc activ pe tot parcursul zilei, în straturile superficiale ale apei. Consumă zooplancton şi fitoplancton, precum şi insecte aeriene şi acvatice; uneori consumă şi resturi de vegetaţie. Maturitatea sexuală intervine la vârsta de 1-2 ani, iar reproducerea are loc în mai-iulie, la temperaturi ale apei de 15-16gr.C. Icrele (aprox. 5.000) sunt depuse în mai multe reprize, pe vegetaţie sau pe nisip, în locuri cu apă liniştită şi puţin adâncă.”
2 -- Citind cu atentie pasajele subliniate si „coroborand” (ce-mi place acest termen la moda :lol: :lol: :lol: ) cu prezenta masiva a pufului de plop pe suprafata sau in masa apei, ce credeti ca se intampla cu arcurile branhiale ale Obletilor si al altor specii care ar fi inotat in stratul de apa „poluata” prin prezenta acestui puf :!: :!: :?: :?: :?:
3 -- Desi am impresia ca unii s-au cam suparat pe mine :shock: nu intamplator am amintit de „ratia de supravietuire” (fasolea uscata :lol: ) in topicul „La Dunare, in WE 27-29 mai” ;)

Sa auzim numai de bine :!:
Prietene Petru,

"Ratia de supravietuire" a fost cu noi, dar n-a fost nevoie de ea.
Pana la urma, avand in vedere si gradul de saturatie al atmosferei (Fukushima, norul de cenusa etc), am considerat ca nu este cazul sa mai producem si noi emanatii mai mult sau mai putin radioactive de la respectiva fasole. Si nici sa transformam corturile in parapante. Mai ales ca fasolea are si prostul obicei de a "te vorbi pe la spate".

Drept pentru care, ne-am orientat catre un ied, preparat haiduceste. ;)
costin stefanescu
Moderator

Post by costin stefanescu »

stati linistiti,asa e mereu in perioada plopului,cum dispare puful apare si pestele ,o sa vedeti !!
laurentiu_sonia

Post by laurentiu_sonia »

Sa intelegem de aici ca singurul lucru care poate aduce avatii, salaii si stiucile inapoi in juvelnice ar fi taierea tuturor plopilor. Sunt niste copaci inutili, care mai au si prostul obicei sa se rupa si sa cada pe masinile cetatenilor la furtuna.

deci, inchiriez topoare ... :D
Sa auzim de bine!
rebeu

Post by rebeu »

Cică de morţi... numai de bine. Dar...

Aici s-a făcut o maaare greşeală. N-ar fi prima când este vorba de ziariştii/criticii englezi care conduc detaşat în topul tâmpiţilor.

Ce-are ultima introducere în club cu rock & roll - u' numai ei ştiu. E adevărat că aproape toţi scrişi acolo au avut de-a face (din belşug) cu drogurile şi alcoolul dar au însemnat şi inovaţii şi artă pură. Ceea ce proaspăta beată-moartă să mă ierte dar... hummm... tot pe lângă...
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
--
RBu'
Ono

Post by Ono »

The 27 Club, is the title for an epitomic group of influential musicians who all died at the age of 27. They are generally considered to have led a
"rock and roll" lifestyle.
The 27 Club consists of two related phenomena, both in the realm of popular culture.

Amy indeplineste cerintele respective.
Last edited by Ono on 01 Aug 2011, 19:51, edited 1 time in total.
rebeu

Post by rebeu »

Iată o listă muuult mai... "adevărată". Dar la întocmirea ei au participat cei care au creat acest maaare business numit Rock&Roll şi nu nişte neica nimeni gazetari de... hummm...

Cât despre chitarişti... mai aveam o datorie (tot la Ono)... Rolling Stone Magasine face o listă în care n-au loc Joe Satriani, John Petruci, Steve Vai şi mulţi alţii...
Dacă n-ai răbdare să dai pagină cu pagină lista mai e şi aici

Mai sunt şi alte liste... ca de ex. aici.

Când e vorba despre artă... părerile sunt împărţite că... de gustibus...

Tocmai... istoria va arăta dacă se încadrează sau nu.
--
RBu'
Ono

Post by Ono »

rebeu wrote:Rolling Stone Magasine[/color][/url] face o listă în care n-au loc Joe Satriani, John Petruci, Steve Vai şi mulţi alţii...
Ciudat ca nu sunt in lista...
Când e vorba despre artă... părerile sunt împărţite că... de gustibus...
Asa e!
Tocmai... istoria va arăta dacă se încadrează sau nu.
Depinde daca te baga redactorul de vreo revista in nu stiu ce lista...
rebeu

Post by rebeu »

M'da... a cam devenit o regulă ca redactorii (mai ales de la reviste dar nu numai) să exceleze prin totala ignoranţă şi lipsa crasă de cultură... nu mai vorbesc de gustul îndoielnic atunci cănd este vorba de artă...

Ultima pleaznă... MARK LEVI - Cel mai citit autor francez din lume!!!

Oare Jules Verne o fi fost... hotentot?

De fapt este vorba de cel mai vandut autor francez al anului 2000 în Franţa!
--
RBu'
rebeu

Post by rebeu »

Hummmm... a căutat-o... a găsit-o.

Unii chiar cred că-şi pot bate joc de orice... oricând... Numai că lumea s-a cam săturat şi în cazul de faţă a răbufnit. N-am nimic cu el... dar să stea în banca lui... n-avea ce căuta acolo. Iar gestul făcut pe scenă publicului, îl descalifică total. Sau poate arată de fapt care este opinia lui despre cei care-i dau banii... e de ţinut minte...

Asta apropos de ce construieşti... asta ai.
--
RBu'
Ono

Post by Ono »

rebeu wrote:Când e vorba despre artă... părerile sunt împărţite că... de gustibus...
Corect!
Dar cand e vorba despre stiinta lucrurile pot fi mai precise... Iata ca un nou experiment arata ca sunt cateva chestii care se deplaseaza mai repede decat lumina http://www.huffingtonpost.com/2011/09/2 ... 77014.html , iar pentru cei care stiu fizica mai multa http://beforeitsnews.com/story/1133/693 ... dence.html . Asta face sa ne uitam altfel la univers... http://www.disclose.tv/frameset.php?url ... %3DDEFAULT

Miroase a bere rece...
cezar

Post by cezar »

Ono wrote:
rebeu wrote:Când e vorba despre artă... părerile sunt împărţite că... de gustibus...
Corect!
Dar cand e vorba despre stiinta lucrurile pot fi mai precise... Iata ca un nou experiment arata ca sunt cateva chestii care se deplaseaza mai repede decat lumina http://www.huffingtonpost.com/2011/09/2 ... 77014.html , iar pentru cei care stiu fizica mai multa http://beforeitsnews.com/story/1133/693 ... dence.html . Asta face sa ne uitam altfel la univers... http://www.disclose.tv/frameset.php?url ... %3DDEFAULT

Miroase a bere rece...
Ono, nu stiu daca particolele alea "subatomice" se deplaseaza cu mai mult de 300.000 km/h.

Dar, fara a fi savant, am descoperit ceva ce se propaga muuuuult mai rapid : PROSTIA !

Nu ma refer la ceva sau cineva anume, ci la modul cel mai general, la societatea in care traim. :mrgreen: :cry: :twisted:
rebeu

Post by rebeu »

Da, am citit şi eu frontpage-urile de azi din lumea fizicii... Cred că-i prea devreme să ne repezim să tragem concluzii.
De fapt fenomenul a mai fost observat şi analizat şi acum vreo 40 de ani. Atunci se numea „paradoxul mezonilor µ“. Atunci s-a dat vina pe imprecizia măsurătorilor (deşi concret nu putea fi vorba de aşa ceva). Dar a rămas în istorie.

Atâta timp cât nu reuşim să cădem de acord (noi ca societate) că ceea ce vedem este chiar ce vedem, (fiecare spunând că vede altceva şi interpretând în stil personal ce observă) va fi greu să se facă ştiinţă de-adevăratelea.

Dar faptul că sunt unii care n-au astâmpăr şi tot generează întrebări care aparent/momentan nu au un răspuns clar (sau unanim acceptat) după mine, este ceva bun.

În contextul actual, eu pun ştirea mai mult pe seama tăierii drastice de fonduri alocate cercetării fundamentale. Se ştie de mai de mult de astfel de fenomene. Dar acum cercetarea ţipă că nu mai are bani cu care să cerceteze. Şi... dacă nu mai căutăm răspunsuri la întrebări... nu ştiu ce vom face. Direcţia evoluţiei actuale (a omenirii) a fost deja detectată. Şi... mie personal... nu-mi place.
Vorba lui Cezar... ne mănâncă prostia! (hei! sunt pe secundă nu pe oră cei 300.000km)

LE: Mai e ceva... toate observaţiile care-ar infirma teoria relativităţii restrânse vin cu valori care-ar corecta de fapt valoarea calculată a vitezei limită (evit să o numesc a luminii) cu procente de ordinul 0.0001%. Corecţia ar fi la a patra zecimală.
Oare de ce nu reuşim să observăm un fenomen care să corecteze „semnificativ“ acea valoare? Ceva de genul 1.5c sau 5c, etc... Să te ţii atunci! Warp-ul ar fi ceva observat nu doar SF... ;)
--
RBu'
Ono

Post by Ono »

Bai Rebeu, eu iti vorbesc de fizica superioara si tu imi spui de prostia maselor... Aia au facut 108 experimente cu aceste masuratori, incadrandu-se in eroarea admisa... TU nu vrei sa crezi ca esti carcotas si te oftici de implicatiile respective, sociolog antisiintific care esti! :lol:
rebeu

Post by rebeu »

Ba cred că e adevărat ce spun ei. N-ar fi prima dată când întreaga omenire ar trebui să reconsidere ce credea că ştie bine. Dacă vorbeşti de fizică superioară ar trebui să recunoşti şi faptul că ceea ce vedem pe cer nu se prea potriveşte cu teoria din cărţi.

Revin la conceptele enunţate doar (nici-un fizician încă nu ştie ce dr... sunt) de „materie neagră“ şi „energie neagră“. Numai cu ajutorul lor se poate defini matematic mişcarea de rotaţie a galaxiilor în jurul unei axe proprii, dar şi mişcarea accelerată (acceleraţie pozitivă-adică viteza creşte permanent) a întregului univers cunoscut.

Profit de ocazie şi pun şi eu o întrebare: ce se va întâmpla când vom atinge viteza aia considerată limită?

Încă o dată: se cunosc de mult fenomene care ar demonstra că există viteze mai mari decât viteza limită (unii evită să-i mai spună limită ci o denumesc doar o valoare de discontinuitate pe scara vitezelor - ceea ce dpv matematic chiar asta este!).

N-ar fi prima dată când (în lumea fizicii) observarea unor fenomene completează sau contrazic (încă nu ştim) teorii unanim acceptate. Vorba e... cum interpretezi ceea ce vezi.

Dar, rămân la părerea că acum nu este vorba decât de o campanie de presă ca să mai facă rost de ceva bănuţi. Şi... din punctul meu de vedere, bine-ar fi să facă rost.

Lămurit?
--
RBu'
rebeu

Post by rebeu »

S-a făcut şi cuvenita notificare aici (vezi la sfârşitul paragrafului „Faster-than-light observations and experiments“).

Revin cu ce ar trebui să începem să înţelegem: Oare vidul este chiar vid? Nimic este chiar nimic sau doar o stare de echilibru?
--
RBu'
Post Reply

Return to “Cafenea”