Citesc pe un alt forum o interpelare:
"WWWWW cind tu,cind YYYYY postati despre "G. L.-c 4",incepind de la "laude",pina la "preturi"despre aceasta balta de parca ar fi "balta minune".Nu ca am ceva cu voi,dar aveti un sait al baltii!!!Chiar nu va ajunge acel site?Cred ca atunci cind ati propus aceste taxe,ati luat in consideratie pe linga pestele care este in balta si monturile pe care pescarul l-e lasa in balta,datorita agataturilor de care balta este plina"
Autorul sau numele baltii sunt fara relevanta, chiar daca si unul si celalalt apar intr-un Top Ten al pescuitului la crap, insa randurile mi-au pricinuit un flashback, un episod vechi de opt sau noua ani revenit brusc in memorie.
Balta respectiva abia se deschidea dupa ce ani buni fusase greblata la sange cu setca, prostovolul, halaul si tot ce mai are taranul pe langa casa. Noul patron taiase stuful lasand cioatele sub oglinda apei, populase cu ciortanica si o deschisase pescuitulu, una din reguli fiind aceea ca n-ai voie sa retii pestele sub 500gr, cu 100 de grame mai mult decat aveau cei adusi de el in balta. Rezultatul firesc era acela ca faceai C&R volens-nolens, ceva mai mare de atat oricum neexistand in ea, asta odata, al doilea fiind ca lasai zeci de monturi in apa, cioatele n-aveai cum sa le vezi si oriunde ai fi dat, nimereai in ele.
(Stiti cum mi-a stabilit paznicul in acea zi limita pestilor ce puteau fi retinuti? Mi-a dat o sarma si mi-a spus ca tot ce-i mai lung decat ea pot baga-n juvelnic, restul se-ntorc in apa...)
Buuuuun, pana aici ati inteles. Pe balta respectiva n-am mai dat, nu mi-a placut, insa am regasit-o pe saitul de care va vorbesc dupa vreo patru sau cinci ani, cand mi-am facut si eu cont acolo. Reclama dumnealui era una extrem de agresiva, cu zeci de topicuri deschise pe aceeasi tema la distanta de doar cateva zile, dupa modelul "Noutati pe balta XX", "Ce momeala merge pe balta XX", "Populare pe XX", "Ce parere aveti de XX", "Domnule WQ, care mai sunt regulile pe XX" si tot asa, pana ce mai mult de jumatate din temele dezbatute se rezumau la polenici, laude, pareri, comentarii doar si numai pe marginea ochiului astuia de apa.
"Nu-i important ce se spune despre tine, important e sa se vorbeasca tot timpul despre tine" - sunt cuvintele lui W. R. Hearst, omul care a stiut mai bine decat oricine altcineva la ce-i buna publicitatea - exact aceeasi cale a urmat-o si domnul ce azi ii trage pe altii de maneca, care altii incearca, la randul lor, sa-si croiasca un drum, sa gaseasca o nisha in acelasi tip de afacere, cu specificatia necesara ca in cazul lor, ei chiar au in balta ceea ce spun si n-au ascuns nicaieri aspectul agataturilor.
D-asta zic: ce ti-e si cu oamenii din ziua de azi...
Ce ti-e si "oamenii" din ziua de azi...
Moderator: dutustoica
- Adar Marian
Re: Ce ti-e si "oamenii" din ziua de azi...
Bine grait. Cunosc baltile. crezi ca daca facem pe haiducii iese ceva?
- Adar Marian
Mon cher, intru in al patrulea an de cand am renuntat la balti cu taxa, asa ca haiducie ori nu, tema nu mai prezinta interes pentru mine decat sub aspectul moral al asaziselor puneri la punct din partea unora care vad al dracului de bine paiul din ochii semenilor, insa nicidecum barna dintr-al lor.
Doar o sfanta lehamite m-a facut sa abordez subiectul, atat si nimic mai mult.
Doar o sfanta lehamite m-a facut sa abordez subiectul, atat si nimic mai mult.
Adar Marian wrote:...Reclama dumnealui era una extrem de agresiva, cu zeci de topicuri deschise pe aceeasi tema la distanta de doar cateva zile, dupa modelul "Noutati pe balta XX", "Ce momeala merge pe balta XX", "Populare pe XX", "Ce parere aveti de XX", "Domnule WQ, care mai sunt regulile pe XX" si tot asa, pana ce mai mult de jumatate din temele dezbatute se rezumau la polenici, laude, pareri, comentarii doar si numai pe marginea ochiului astuia de apa.
"Nu-i important ce se spune despre tine, important e sa se vorbeasca tot timpul despre tine" - sunt cuvintele lui W. R. Hearst, omul care a stiut mai bine decat oricine altcineva la ce-i buna publicitatea - exact aceeasi cale a urmat-o si domnul ce azi ii trage pe altii de maneca, care altii incearca, la randul lor, sa-si croiasca un drum, sa gaseasca o nisha in acelasi tip de afacere, cu specificatia necesara ca in cazul lor, ei chiar au in balta ceea ce spun si n-au ascuns nicaieri aspectul agataturilor.
D-asta zic: ce ti-e si cu oamenii din ziua de azi...
Da` i`a reusit din plin, ba poti spune ca chiar se temea, ca daca nu se va vb, indiferent cum(de bine sau rau) despre balta lui, lumea nu va fi curioasa sa afle adevaru`...cei care promoveaza noua balta cu agataturi, ii urmeaza intocmai exemplu` si abia asteapta ca cineva sa`i intrebe despre orice ...reclama ramane aceiasi, chit ca e negativa, sau pozitiva...

0762 747 895...0732 085 740
- Adar Marian
Mentiunea necesara - in cazul flacailor - fiind aceea ca ei n-au ascuns aspectul agataturilor pe balta si spun din capu' locului ce peste au in lac, nu umbla cu fofarlica si nici cu sarme/etalon pentru retinerea ciortanilor. Celalalt, in schimb, odata ce si-a vazut sacii-n caruta, se erijeaza in mare moralist, de parc-ar fi sfantul Toma d'Aquino in persoana, uitandu-si prea lesne metodele nu tocmai ortodoxe de la-nceputuri.nexu wrote:cei care promoveaza noua balta cu agataturi, ii urmeaza intocmai exemplu` si abia asteapta ca cineva sa`i intrebe despre orice ...reclama ramane aceiasi, chit ca e negativa, sau pozitiva...
- Mihai Vinturache
- Moderator
Mai fratilor, astia care va plimbati pe aleile internetului, m-ati bagat cu totul in ceata.
Eu care, printre altele, sunt si pescar de balti, ca nu ajung mereu la Dunare, am acum un cui (ca sa nu zic o sula) infipt in c... si nu stiu de cine sa ma feresc.
Macar pana acum eram un fraier inocent, ceea ce nu e o scuza. Acum o sa fiu un fraier mai avizat... ca tot nu stiu care si unde ma fura.
Eu care, printre altele, sunt si pescar de balti, ca nu ajung mereu la Dunare, am acum un cui (ca sa nu zic o sula) infipt in c... si nu stiu de cine sa ma feresc.
Macar pana acum eram un fraier inocent, ceea ce nu e o scuza. Acum o sa fiu un fraier mai avizat... ca tot nu stiu care si unde ma fura.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Green Lake - Chiroiu 4 !Mihai Vinturache wrote:Mai fratilor, astia care va plimbati pe aleile internetului, m-ati bagat cu totul in ceata.
PS. - cu multi ani in urma, aflandu-ma intr-o tara straina, am vazut pe usa unui restaurant o reclama de tipul :
Vreti cea mai infecta mancare din Europa ?
Vreti cel mai neprofesionist serviciu ?
Vreti sa va enervati si sa dobanditi o grava indigestie ?
Bucatarul nostru va garanteaza ca veti avea parte din plin de toate acestea !
Poftiti !
...si restaurantul era plin !
- Adar Marian
Balta asta n-o cunosc, chit ca-n pelegrinarile tineretilor oi fi ajuns candva si p-acolo, in schimb pe cea a "moralistului" o stiu destul de bine, cata vreme inca de la sfarsitul anilor '70 tot bateam Cociovalistea, Vlasia si Caldarusaniul.cezar wrote: Green Lake - Chiroiu 4 !