Iata, pe scurt ce s-a intamplat :
La vreo 50-60 m de casa mea, este o carciumioara fara firma, unde se invartesc uneori diverse "chestii", altele decat obisnuitele tranzactii "bani contra trascau". Cumetrele mai informate din vecini spun ca se cumpara voturi, la modul : vii si te treci pe tabel, in ziua alegerilor la ora indicata te intalnesti cu "nea Gore" (un fel de staroste al florareselor din zona), asta formeaza grupuri mici si merge la sectia de votare , alegatorii intra pe rand, voteaza cu cine trebuie, pozeaza buletinul de vot cu telefonul mobil pus la dispozitie de "organizatorul Gore", la iesire restituie telefonul, se verifica poza, iar votantii pleaca acasa cu 100 lei pt. stampila T.B., plus 50 lei pt. DA la referendum.
Asta nu-i ceva deosebit, s-a mai practicat pe strada mea, doar ca au crescut preturile. La "europarlamentare", votul EBA se platea doar cu 60 de lei + o bere Ursus la sticla.
De ce am ras : a venit un microbuz frumos pavoazat (portocaliu), eu tocmai descuiam poarta sa intru in curte cand am auzit un racnet :
- Băăăă, a trimis chioru' pachete !
In maximum doua minute, strada s-a umplut de pierde-vara, majoritatea bruneţi-înfigăreţi, care au luat cu asalt microbuzul, au organizat un "melee" ca la rugby, a luat fiecare ce-a putut (o galeata portocalie inscriptionata PDL, o sticla de ulei, o punga cu zahar-cred ca asta era in punga - si un pet de 1 litru de Burger); frumos a fost ca usile microbuzului erau pazite de doua " activiste" solide, cu parul vopsit portocaliu (deh !), care au fost date cu cracii in sus si impinse in afara viermuielii.

Cam in 3-4 minute s-a terminat totul, inclusiv vreo 2-3 geamuri ale microbuzului. Au ramas sa se vaicareasca si sa-si numere vanataile soferul si cele doua "politiciene".

Am inteles ca si ieri au fost "la datorie" si probabil vor veni si maine. Ma vor gasi cu camera video pregatita !