feeder

Despre echipamente şi accesorii pentru pescuit

Moderator: Pacapescarul

Ono

Re: feeder

Post by Ono »

Mihai Vinturache wrote: Ono, merg la lada de bere, asa ca o facem, prima data cand ne vedem pe malul vreunei garle.
OK, dar nu e rezonabil sa pariezi cand stii rezultatul dinainte... nu vreau sa-mi stea berea in gat... :lol:
Mihai Vinturache
Moderator

Post by Mihai Vinturache »

OK, Candeori a taiat pariul asa ca ramane sa ne vedem.

Acum poate mai sunt si alte sfaturi pentru Cristi.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Miyagi

Post by Miyagi »

Mai nu va mai contrati ca sa puteti bea o lada de bere. E absolut normal sa dai si peste 100 de metrii cu batul de feeder cu o mulineta long cast, bat lung havy sau mai tare si nylon subtire daca-i pui inaintas sa te ajute la lansare. Dome Gabor a inceput sa pescuiasca si la crap si da cu shimano-uri tribal de 5500. De altfel astia dau cu cosuletul ca nu stiu de existenta bombelor sau a arcului de nadit made in Romanik.
Miyagi

Post by Miyagi »

Altfel si eu ma orientez sa-mi iau cel putin 2 bete. Un picker sau un bat de 3,6 pentru raurile din zona Bucurestiului de putere medie si un bat MH de maxim 3,9 in cazul in care ma nimeresc pe vreun lac, dar mai mult pentru faptul ca imi permite si folosirea incarcaturilor mai mari si cu care sa vizez pestele mai mare pe rauri cum ar fi mreana. Ca si mulinete raman la parerea ca in primul rand echipamentul trebuie echilibrat si voi folosi mulinetele cat mai usoare. Important ar fi ca ele sa fie de calitate. Am deja niste mulinete de spinning bunicele insa mai ma documentez ca in feeder am inteles ca difera si mulinetele fiind construite pe mai multe paliere.
PETREMAN
Moderator

Post by PETREMAN »

In situatia lui Cristi sunt si eu (adica incepator cu feederul) dar eu am luat deja un bat din targul asta care a fost la Romaero , am luat un bat Shakespeare Omnix Quiver 9ft 2,7m -6lb 10-40gr si o mulineta Cormoran super jet 4Pi-2500 ,fir am luat 0,18 si cosulete de 20 si 25 gr .Se potrivesc sau le-am amestecat rau?? :lol: Cu un bat ca asta cat pot arunca ?? ....Daca arunc 60 m sunt boier :lol:
Ono

Post by Ono »

Cosuletele sunt bune. Daca vrei sa lansezi tare de tot, nu depasi test curve notat (inclusiv nada si momeala), o poti rupe in primii 5-15 cm de varf.
PETREMAN
Moderator

Post by PETREMAN »

Ono wrote:Cosuletele sunt bune. Daca vrei sa lansezi tare de tot, nu depasi test curve notat (inclusiv nada si momeala), o poti rupe in primii 5-15 cm de varf.
Macar am luat cosulete bune :lol: , dar batul se,, pupa ,,cu mulineta?intreb ca le-am luat cam dupa ureche ...fara sa intreb si vroiam o parere despre ele, tinand cont ca s-a discutat pana acum de lungimi ale batului intre 3 si 4 m iar la mulinete de 4000-5500 .
P.S Care este test curve? 6lb sau 10-40gr? :oops:
Miyagi

Post by Miyagi »

PETREMAN wrote:
Ono wrote:Cosuletele sunt bune. Daca vrei sa lansezi tare de tot, nu depasi test curve notat (inclusiv nada si momeala), o poti rupe in primii 5-15 cm de varf.
Macar am luat cosulete bune :lol: , dar batul se,, pupa ,,cu mulineta?intreb ca le-am luat cam dupa ureche ...fara sa intreb si vroiam o parere despre ele, tinand cont ca s-a discutat pana acum de lungimi ale batului intre 3 si 4 m iar la mulinete de 4000-5500 .
P.S Care este test curve? 6lb sau 10-40gr? :oops:
:lol: :lol: :lol: . Poi fratimiu si io sunt la fel ca tine. Ba mai rau! ca nici betele nu le-am luat inca insa tu vb de 6 lb :shock: ? Poi ala ar trebui sa fie un havy spod pentru nadit la crap. Al meu e de 5,5 lb si dau cu el cu spombul sau racheta de nadit plina cu porumb fiert la 150 de metrii. Actiunea la tine trebuie sa fie plaja aia de gramaj cat despre mulineta pune-o si tu pe lanseta si spune exact punctul in care intra in echilibru. Totusi dupa cum ai descris-o cred ca este o lanseta cu actiune usoara, un picker cu care nu vei arunca foarte departe. Va fi bun insa pe canale si raurile de pe langa Bucuresti.
PETREMAN
Moderator

Post by PETREMAN »

:lol: :lol: :lol: . Poi fratimiu insa tu vb de 6 lb :shock: ?

Pai daca asa scrie pe bat.....Shakespeare Omnix Quiver 9ft 2,7m -6lb 10-40gr..... :roll:

Va fi bun insa pe canalele si raurile de pe langa Bucuresti.

E brici atunci .....m-am linistit :lol: :lol: :lol:
Miyagi

Post by Miyagi »

PETREMAN wrote::lol: :lol: :lol: . Poi fratimiu insa tu vb de 6 lb :shock: ?

Pai daca asa scrie pe bat.....Shakespeare Omnix Quiver 9ft 2,7m -6lb 10-40gr..... :roll:

Va fi bun insa pe canalele si raurile de pe langa Bucuresti.

E brici atunci .....m-am linistit :lol: :lol: :lol:
Da mah e un bat cu putere ( TC ) 10-40 de grame. Asta inseamna ca batul face un unghi de 90 de grade exact pe greutatea aia ( maxima ) undeva. Tot in acel loc poti vedea si ce actiune are lanseta: de varf ( rapida, extra fast, s.a. ), semiparabolica ( mai moale sau cu actiune medie sau de mijloc ) sau parabolica ( cu actiune mai puternica, heavy, etc ).
Altfel o libra este egala cu 0,435 de gr. Inmulteste cu 6 si vezi de unde se rupe batzu tau nu cat de repede :D .
cristi0110
Moderator

Post by cristi0110 »

Eu unu am fost acum 2 saptamani cu 2 feedere diferite pe Neajlov. Diferite unul fata de altul , unul de 3,3 100g si altul de 3,45 40-80g, firme diferite si echipate cu acelasi tip de mulineta okuma Sting Ray S330 (cea de 3,3 mi-a placut mai mult). Constatarea mea a fost ca se comporta diferit, avand cosulet de 60g ambele. Ca si concluzie cred ca trebuie sa probam pe rau comportamentul betelor (lucreaza diferit fata de betele de crap, somn sau cu ce am pescuit pana acum), cum le percepem - este ceva nou si destul de pretentios sau mai bine zis "delicat". Daca aveti posibilitatea sa le probati de la un prieten, amic, sa le simtiti pe pielea voastra sa va dati seama de acest stil de pescuit.
Miyagi

Post by Miyagi »

Stie cineva ceva de betele de la Dan Mitranescu? Am vazut ca are ceva Hakuyo la vanzare si destul de accesibile.
Miyagi

Post by Miyagi »

Poi fratimiu insa tu vb de 6 lb :shock: ? [in quote]
Si totusi Petre cred ca e vorba de puterea liniei pe care o suporta batul. Poate ma insel. Sunt convins caci Catalin ne poate lumina in cazul asta.
Discretul

Post by Discretul »

M-am apucat si eu de feeder;m-ati convins!! :D :D mi-am luat pt inceput echipamentul asta: http://www.energofish.ro/product.php/La ... eder/5130/ http://www.energofish.ro/product.php/Fi ... 150m/3859/ http://www.energofish.ro/product.php/Ca ... trat/4451/ http://www.energofish.ro/product.php/Fi ... 150m/3862/ http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... o-2063.jpg http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=417 ...am luat .."de toate" numai...mulineta NU! :oops: :oops: Nu am gasit ceva ce sa imi placa!:((insa...mai am timp pana...sambata!:)) am uitat sa va spun: e 1 data cand o sa dau la feeder!pana atunci.."rasfoiesc" netul sa vad..ce si cum! ;)
0767886500
Ono

Post by Ono »

Pui pe feeder firul ala de 0,5?
Discretul

Post by Discretul »

...NU!am luat de 0.178,0.18 si 0,20
0767886500
Ono

Post by Ono »

ai indicat si unul de 0,5...
Last edited by Ono on 29 Mar 2011, 09:24, edited 1 time in total.
Discretul

Post by Discretul »

...cu 0.18 nu aveau poze!! :oops: doar tabelul iti arata ce marimi exista cat si cum!
0767886500
PETREMAN
Moderator

Post by PETREMAN »

Miyagi wrote:Poi fratimiu insa tu vb de 6 lb :shock: ? [in quote]
Si totusi Petre cred ca e vorba de puterea liniei pe care o suporta batul. Poate ma insel. Sunt convins caci Catalin ne poate lumina in cazul asta.
Oricum o sa-l iau cu mine la Mila si maine il testez :mrgreen: .....si sigur se gaseste cineva sa-mi spuna cum e cu feederele :lol: :lol:
catalin232

Post by catalin232 »

@Discretul de la targ ai achizitionat echipamentul ?
Post Reply

Return to “Echipamente pentru pescuit”