mihai_mura wrote:Buna organizare dar ..... aţi uitat de rîmele de la baba Leana
Rău îmi pare ca nu pot fi cu voi ! Poate data urmatoare...
Pana la "ziua cea mare" vă urez in continuare....pregătiri frumoase!!
Salve Mihai,
Corect ce spui...era cat cat sa uitam.
Sa-i spunem ca venim din partea ta?
Mihai, alde Leana şi Mutu deja sapă după rîme. Dar nici nu-mi fac probleme că la Leana găseşti rîme şi-n călcîie. Coane ce rău îmi pare că sunt obligat să te trec absent. Mai jos ai meniul.
- 24.03.2010 – Mîncâm din traistă si bem cât putem. La nivelul oboselii acumulate, nu cred să facem pagubă prea mare.
- 25.03.2010 – zi de ciorbă de peşte dar nu din cel prins de noi că murim de foame.
Responsabil achiziţii peşte Vali Petrovici.
Bucatar şef Dan Vasiliu (dacă nu vă place ciorba mea vă invit să o faceţi voi…)
- 26.03.2010 - Peşte prăjit, saramură, lingem blidele si terminam pachetele de mîncare de acasă
- 27.03.2010 – O fasole cu afumătură de la mama ei…
Maestru Bucătar Victor Halunga
- 28.03.2010 - Zi de grătar ceva ceafă de porc, fleică şi…ce-o mai fi
Bucătar de…capitală
- 29.03.2010 – omletă de ouă cu slană şi ceapă, grătar de carne
- 30.03.2010 – serată a la Mihai Murăraşu, vînat în vin cît cuprinde, grătar de carne, saramură de biban
- 31.03.2010 – peşte prăjit, pupaturi, păreri de rău si…zi de drum
În meniu este prinsă numai masa principală. Pentru micul dejun si cina, ne organizam pe loc în funcţie de gusturi si chef.
Astfel se mai poate servi o brînză cu roşii, un vin, o slană afumată cu ceapă, o ţuică, un pateu, un vin, un salam, o ţuică, un cartof copt la jar, un vin etc. un vin .
Dimineaţa si seara are loc în cadrul festiv spălatul pe dinţi cu o vodcă, o palincă, un vin etc !!
Poftă bună!!!!!
Last edited by Valentin Petrovici on 03 Mar 2010, 15:18, edited 1 time in total.
La cîtă mancare căraţi cu voi v-ar trebui şi o lada frigorifică..... Da poate n-o fi aşa zăpuşeală......
Si dacă tot nu pot veni cu voi, o să vă trimit o pulpă de mistreţ care a mancat numai de post, să faceţi o tocană cum v-oi spune eu şi s-o udaţi cum veţi vrea voi. Şi să-mi povestiţi cum a mers.
Asta aşa ca să nu se spună că expediţia nu a avut şi caracter ştiinţific
P.S.1 - Treceţi pe la popa din Mila 23 şi-i spuneţi că aţi vorbit cu mine să va dea dezlegare
P.S.2 - Să vezi şi tu Costine că nu e aşa uşor cu mistreţii.........
Sa aveti pofta!
Last edited by mihai_mura on 03 Mar 2010, 19:47, edited 3 times in total.
Mihai îţi mulţumim pentru pulpa de mistreţ. Eram sigur că nu o să ne laşi tu aşa de capul nostru. Şi cu gîndul dacă eşti lîngă noi şi este bine. Şi pentru că aşa este frumos, penultima seară o să fie serata "Mihai Murăraşu" şi o să gătim rîtanul şi o să-l udăm cu cava special.
avand in vedere ca Vali e maistru de ceremaonii,nu pot decat sa fiu intru totul de acord,abia astept sa cunosc prietenii lu' Vali,insa sant sigur ca un om de categoria lui,nu poate avea decat prieteni pe masura,am o nelamurire totusi,nu credeti ca-i festinu' prea mare? ce gluma buna
Costine, pe 28 cred ca e randul nostru la cratita.
In afara de gratarit, am s-o rog pe Kati (sotia lui Filaret) sa ne pregateasca si o tava cu plachie la cuptor sau piftelute de peste in sos tomat cum numai ea stie sa le gateasca.
Are Nea Vali un stil sa exprime pregatirile, ca ti se zburleste parul pe spate. Vorba bancului;
Statea Ion pe prispa casii cu un pet de palinca in brate si se jelea de mama focului. Vasile il vede si il intreaba:
- Ce-ai ma Ioane, ti-e rau?
La care Ion:
- Nu ma, da o sa-mi fie.
Da,da,asa e Cezar! Eu am vrut sa ma exprim chiar mai dur(auzi la ei-meniu pe zile,seara "Murarasu... ),da` ma gandesc ca ne vine si noua randul sa plecam,si sa vezi atunci planificari,retete,"Banisor"! Dulce va fi razbunarea!!!
Da,da,asa e Cezar! Eu am vrut sa ma exprim chiar mai dur(auzi la ei-meniu pe zile,seara "Murarasu... ),da` ma gandesc ca ne vine si noua randul sa plecam,si sa vezi atunci planificari,retete,"Banisor"! Dulce va fi razbunarea!!!
Invidia asta bat-o vina. Lume rea. Neagră în cerul gurii.
E păi Nene Iancule, o fi aşa de greu să mergem şi cu voi? Doar nu ne căraţi în cîrcă. Anul trecut eu prea am stat pe uscat. O mai păstra Duţu vrun pet de ţinut în braţe( vorba lui Cătălin) de Bănişor. Avem şi acum ceva asemănător. Vorba aia după o noapte de dîrdîit zdravăn la cort dimineaţă gîturile se transformă în Autostrada Soarelui şi o ţuică coaptă la jar face cît tot lanţul de farmacii 2NA sau HELPNET. Cît priveşte serata Murăraşu....am promis că vom ciocni un pahar pentru aleasa inimii lui şi cea sărbătorită şi pentru întreaga lor familie. Mai ales că nu de mult a fost şi ziua lui.
Doamne iartă-ne pe noi şi păcatele noastre c-or tot fi. Şi ce-o urma să vezi.
Vorba lui Sava Negrean Brudascu - DOAMNE, OCROTESTE-I PE ROMANI!!!! Apăi noi ce-om fi?
Last edited by Valentin Petrovici on 04 Mar 2010, 10:47, edited 2 times in total.
Vali,nici macar de invidie nu este vorba! Urmaresc pregatirile voastre cu aceeasi placere cu care imi organizez iesirile mele! Anul asta avem un program exagerat de incarcat,dar de trei-patru iesiri in delta tot imi fac timp!Pana atunci,va doresc distractie placuta si sa ne tineti,in continuare,"in priza"!
costin stefanescu wrote:avand in vedere ca Vali e maistru de ceremaonii,nu pot decat sa fiu intru totul de acord,abia astept sa cunosc prietenii lu' Vali,insa sant sigur ca un om de categoria lui,nu poate avea decat prieteni pe masura,am o nelamurire totusi,nu credeti ca-i festinu' prea mare? ce gluma buna
Costine, sunt băieţi de caracter. Deşi Iaşul se află în afara arcului Carpatic ei sunt băieţi de Carpaţi. Pescari de pescari, fără figuri, plini de viaţă, cunăscători ai tuturor tainelor deltei, buni organizatori ai expediţiilor şi colegi adevăraţi şi de nădejde.
Pe trei din ei îi cunoşti de la Ceatalchioi.
- Dan hoinarul deltei. Are km în deltă cît tramvaiul 13 prin Bucureşti. Şi prin asta am spus tot cred.
- Victor. Cele mai înalte studii în arte culinare. Maistru emerit al bobului de fasole. A năşit renumita bere de Crişan - Năduşita.
- Nea Ion spaima peştilor. Medaliat cu Steaua Republicii şi Meritul Muncii cl. Întîi, pentru întreaga activitate desfăşurată în inima deltei. Un fel de Marin Moraru din Operaţiunea Monstru.
Al patrulea este la prima ieşire dar îmi este tare teamă că îl contaminăm. Deja pe acasă nu se mai înţelege nimeni cu el.
Dumitrescu Iancu wrote:Vali,nici macar de invidie nu este vorba! Urmaresc pregatirile voastre cu aceeasi placere cu care imi organizez iesirile mele! Anul asta avem un program exagerat de incarcat,dar de trei-patru iesiri in delta tot imi fac timp!Pana atunci,va doresc distractie placuta si sa ne tineti,in continuare,"in priza"!
Nea Iancule, a fost doar o glumă din partea mea. Că sunt unii invidioşi o ştiu dar nu este cazul la voi. O să vorbesc cu Cezar ca la întoarcere să treacă prin deltă şi să sară cu paraşuta la noi în tabără. Facem un ceaun mare de 20 l de tochitură de mistreţ să-i ajungă şi lui.
Dumitrescu Iancu wrote:Vali,nici macar de invidie nu este vorba! Urmaresc pregatirile voastre cu aceeasi placere cu care imi organizez iesirile mele! Anul asta avem un program exagerat de incarcat,dar de trei-patru iesiri in delta tot imi fac timp!Pana atunci,va doresc distractie placuta si sa ne tineti,in continuare,"in priza"!
Nea Iancule, a fost doar o glumă din partea mea. Că sunt unii invidioşi o ştiu dar nu este cazul la voi. O să vorbesc cu Cezar ca la întoarcere să treacă prin deltă şi să sară cu paraşuta la noi în tabără. Facem un ceaun mare de 20 l de tochitură de mistreţ să-i ajungă şi lui.
Grija,sa nu aterizeze...in ceaun! Ar fi pacat de...bunatatea de tochitura!!!
Costi, din păcate nu cred că vă pot onora cu prezenţa de astă dată (99,99%). Pe 25 e ziua soţiei şi tot pe 25 de dimineaţă tre să fiu la Otopeni sa-mi recuperez un frate rătăcit printre străini. Şi iacă îmi veni o idee pe chestia asta - voi vorbi cu mai marii peste "cafenele" să deturneze intrunirea din 25 (joi) pe 24 (miercuri), să semnez şi eu o adeziune Oare se aprobă? Cîtă şpagă poa' sa fie?!
Surpriza de care-ţi vorbeam era tocana de mistreţ, ca să mai prindeţi la putere şi să mai doboraţi niscaiva popice cu "ambrozie".
Lucrez totuşi la acel procent de 0,01%, poate-l mai cresc. Speranţa moare ultima!
Last edited by mihai_mura on 04 Mar 2010, 14:16, edited 1 time in total.
Nu-i exclus sa ajung si eu, macar ultimele trei zile. Nu va faceti grija de parasute , gasesc pe faleza din Tulcea cat sa umplu pasagerul !