Pescuitul in Marea Neagra

Pescuit fără taxe, doar cu permisul de pescuit

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu

Dumitrescu Iancu

Re: Pescuitul in Marea Neagra

Post by Dumitrescu Iancu »

Andrei,fara a avea pretentia ca este ce mai buna metoda, eu apas pestele (in general, nu neaparat marin) cu degetul, daca revine rapid la forma initiala este ok, daca persista urma degetului in carnea pestelui, plec mai departe...Asta pe langa culoarea roz a branhiilor...
Dumitrescu Iancu

Post by Dumitrescu Iancu »

Claudiu, crezi ca are rost sa o iei de la capat?
Claudiu

Post by Claudiu »

Dumitrescu Iancu wrote:Claudiu, crezi ca are rost sa o iei de la capat?
Cu ce, nene Iancu? :?
Pai...
andrei1205

Post by andrei1205 »

Dumitrescu Iancu wrote:Andrei,fara a avea pretentia ca este ce mai buna metoda, eu apas pestele (in general, nu neaparat marin) cu degetul, daca revine rapid la forma initiala este ok, daca persista urma degetului in carnea pestelui, plec mai departe...Asta pe langa culoarea roz a branhiilor...
un punct de plecare dada
stie cineva cam care este ideea cu asazisa "aquacultura"?
stie cineva care tari (turcia/grecia/italia/spania) si cum procedeaza cum ii cresc cu pipeta cu eprubeta ce le dau sa haleasca daca sunt stresati ca puii aceia fratzii petreush etc etc etc?
par egzample am vaz somon de scotia, de canada, de norvegia .... am vaz sardine poloneze, mediterane sunt de notorietate botulinii thailandezi de toate felurile
fiind in sezonul rece cnd conservele si marketurile ne fac cu ochii mai mult decat copcile in bataia crivatzului (io unu nu m-am incumetat niciodata) poate nar strica sa dezvoltam subiectul
cine se pricepe si chiear daca nu ... sa ne spuna ce experiente ce sfaturi ce lessons learned ... fiecare opinie ne poate salva de la o cina ce usor se poate transforma in fiasco
tks pt intelegere
Claudiu

Post by Claudiu »

Frate, eu stiu doar ca pestele de acvacultura e una, iar ala salbatic, e alta.
E normal sa nu fie la fel. Nu stiu ct conteaza tara de provenienta, cat conteaza faptul ca nu e crescut natural.
Pana si banalul crap care-i crescut in crescatorii nu se compara la gust cu ala salbatic, ce sa mai vorbim de chefali...
Nu mai cumpara de la hipermarketuri gen Carrefour, Metro, etc, pentru ca nu vei primi niciodata chefal crescut in mediul lui natural, sau in cel mai bun caz provine din Mediterana, care, la fel, nu are un gust nemaipomenit.
Chefalul de Marea Neagra, in mare parte, are o pata aurie pe operculi. Daca mi-e pofta de chefal si nu-l pot pescui, cumpar de la magazinele de peste, pescariile, dar numai daca are acea pata aurie.
andrei1205

Post by andrei1205 »

Claudiu wrote:Frate, eu stiu doar ca pestele de acvacultura e una, iar ala salbatic, e alta.
E normal sa nu fie la fel. Nu stiu ct conteaza tara de provenienta, cat conteaza faptul ca nu e crescut natural.
Pana si banalul crap care-i crescut in crescatorii nu se compara la gust cu ala salbatic, ce sa mai vorbim de chefali...
Nu mai cumpara de la hipermarketuri gen Carrefour, Metro, etc, pentru ca nu vei primi niciodata chefal crescut in mediul lui natural, sau in cel mai bun caz provine din Mediterana, care, la fel, nu are un gust nemaipomenit.
Chefalul de Marea Neagra, in mare parte, are o pata aurie pe operculi. Daca mi-e pofta de chefal si nu-l pot pescui, cumpar de la magazinele de peste, pescariile, dar numai daca are acea pata aurie.
halles klar ... good to know ... tks Claudiu
Lorelai

Post by Lorelai »

andrei1205 wrote:stie cineva cam care este ideea cu asazisa "aquacultura"?
stie cineva care tari (turcia/grecia/italia/spania) si cum procedeaza cum ii cresc cu pipeta cu eprubeta ce le dau sa haleasca daca sunt stresati ca puii aceia fratzii petreush etc etc etc?
par egzample am vaz somon de scotia, de canada, de norvegia .... am vaz sardine poloneze, mediterane sunt de notorietate botulinii thailandezi de toate felurile
Claudiu wrote:Frate, eu stiu doar ca pestele de acvacultura e una, iar ala salbatic, e alta.
Pot discuta si pe acest teren.
Este un mod foarte natural de a creste pestii in mare.In viviere, in ocean
Va ofer poze din colectia proprie, am fost acolo.
Am si film.
Niciodata marlania nu o sa tina loc de expertiza
Attachments
alfa sykitia 299 (2).jpg
alfa sykitia 299 (2).jpg (192.37 KiB) Viewed 14797 times
alfa sykitia 367.jpg
alfa sykitia 367.jpg (245.5 KiB) Viewed 14797 times
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Claudiu

Post by Claudiu »

Nu cred ca daca sunt crescuti in tarcurile alea in mare sau ocean e tot una cu a fi crescuti liber, hraniti liber... Ce, crapii de crescatorie nu sunt crescuti tot in apa dulce, de ce sunt grasi si fazi?
Oricum nu mai conteaza, asa este, cand esti marlan innascut, te bagi cu ratul peste tot, poate-poate mai iese de un scandal...
Claudiu

Post by Claudiu »

Se vede treaba ca esti bun in toate.
Daca nu existai, trebuiai inventat.
Lorelai

Post by Lorelai »

Dragos a spus ca azi e ziua mea. Asa ca propun armistitiu. Si eu te-am respectat de ziua ta.De maine, stai linistit !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Claudiu

Post by Claudiu »

Lorelai wrote:Dragos a spus ca azi e ziua mea. Asa ca propun armistitiu. Si eu te-am respectat de ziua ta.De maine, stai linistit !
Aaa, am inteles, este ziua ta si faci ce doresti. ;)
Ok, n-am nimic impotriva atata timp cat nu ma jignesti chiar si la modul "abscons", cum iti place sa crezi c-o faci...
Ti s-a parut ca de ziua mea te-am jignit in vreun fel, de ex. facandu-te marlan? :?
Hai sa ne vedem fiecare de treaba noastra si sa ne evitam cat de mult se poate.
zgubea

Post by zgubea »

Claudiu wrote:
Lorelai wrote:Dragos a spus ca azi e ziua mea. Asa ca propun armistitiu. Si eu te-am respectat de ziua ta.De maine, stai linistit !
Aaa, am inteles, este ziua ta si faci ce doresti. ;)
Ok, n-am nimic impotriva atata timp cat nu ma jignesti chiar si la modul "abscons", cum iti place sa crezi c-o faci...
Ti s-a parut ca de ziua mea te-am jignit in vreun fel, de ex. facandu-te marlan? :?
Hai sa ne vedem fiecare de treaba noastra si sa ne evitam cat de mult se poate.

Asa am spus, si am urat tuturor celor care poarta numele Sfantului Daniel toate cele bune.
Asa ca, fac apel la ''o coabitare in liniste'' , ca intre palate... :lol: .
Vad ca d-nul Dan Surdu a recurs la aceasta ''coabitare'' de mult bun simt, mai ales ca suntem in perioada precedenta sarbatorilor cele ce cheama la pace in suflete,simtiri si chiar orgolii. Astept acelasi lucru si din parte d-nului Claudiu, care dupa ce ieri a avut o demna revelatie :
''de Claudiu » 16 Dec 2012, 10:49

Tocmai am aflat ca esti aproape de-o varsta cu taica-meu, asa ca, eu inchei aici orice disputa cu dumneata, cu scuzele de rigoare.'' ,
azi a revenit la sentimente si exprimari mai nepacifiste.. A fost o mica deviere, sunt sigur, si toate vor reveni la niste discutii normale, asa cum trebuie sa avem in aceasta frumoasa comunitate a noastra !

Si nu pot sa nu spun : SUNTEM TOTAL OFF-TOPIC DE 4 ZILE DOMNILOR !!! :lol:

Toate cele bune tuturor.
Dragos Bradatan
Claudiu

Post by Claudiu »

Vedeti oameni buni, fiecare vede lucrurile in felul sau... :? :shock: :o
Domnule zgubea, no comment, ce sa mai zic...
Lorelai

Post by Lorelai »

La mine nu era decat un" kindle reminder"
Se poarta...
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Eugen Fetes

Post by Eugen Fetes »

Pai daca te uiti in calendar vei vedea ca maine este Cuv. Daniil Sihastrul; Sf. Mc. Sebastian și Zoe; (Dezlegare la pește). Pentru mine asta-i mai importanta deoarece ii "atinge" si pe fi-miu si pe nevasta-mea. Astazi a fost "doar" Sf. Prooroc Daniil și Sfinții trei tineri: Anania, Azaria și Misail Săptămâna a XXIX-a după Rusalii. Care dintre cele doua o fi fost mai "importata" nu stiu si nici nu ma intereseaza :D
Intrebarea mea este daca maine veti manca peste crescut natural sau din viviere? Pe care-l preferati? :)
0745578278
Claudiu

Post by Claudiu »

Parerea mea umila este ca cei care sunt obisnuiti cu pestii din viviere, vor manca asa ceva, iar cei care au prins peste salbatic si gustul acestuia, e lesne de inteles...
Depinde cu ce esti invatat, Eugene. :lol:
Eugen Fetes

Post by Eugen Fetes »

Eu sunt invatat cu cel pe care-l prind si... tu stii bine asta :D
Off topic si nu prea: La vara o comitem "regulamentar" in larg, tot acolo, cu lotca "demna" de iesit pe mare. Nu-mi mai iau pneumatica la mine, doar motorasul. Pentru chefal mi-am schimbat partial artileria. Pentru barca am trecut la alt nivel (cred eu). Deci in iulie vor fi iesiri cu surprize pantru amandoi :D
0745578278
Claudiu

Post by Claudiu »

Eugen Fetes wrote:Eu sunt invatat cu cel pe care-l prind si... tu stii bine asta :D
Off topic si nu prea: La vara o comitem "regulamentar" in larg, tot acolo, cu lotca "demna" de iesit pe mare. Nu-mi mai iau pneumatica la mine. Pentru chefal mi-am schimbat partial artileria. Pentru barca am trecut la alt nivel (cred eu). Deci in iulie vor fi iesiri cu surprize pantru amandoi :D
Pai, oricum iesirile noastre au devenit de mult traditie. Asa ca, nu ne ramane decat sa ne bucuram de clipele petrecute impreuna si sa fim pregatiti pentru surprizele pe care ni le poate oferi Marea, pe plan pescaresc, desigur. :)
Asta-i frumusetea forumurilor, ca se pot lega si prietenii frumoase si durabile, pe langa antipatii si invidie. :lol:
ioanrv

Post by ioanrv »

Din cate stiu, diferenta esentiala intre pestele crescut in viviere si cel pescuit consta in hrana: primul e pe concentrate, astalalt hrana naturala. Este probabil si motivul pentru care comerciantii sunt obligati sa afiseze natura pestelui: acvacultura sau pescuit. Se aude ca mai ales somonul crescut intensiv e deosebit de toxic. E si o parte buna: pestele de acvacultura micsoreaza presiunea pusa pe resursa naturala, prin pescuit.
Lorelai

Post by Lorelai »

Ce v-am prezentat era o crescatorie de Dorada.
Eu am venit cu barca mea de pe mare. Am fost indepartat din motive de protectie sanitara.
Dar am avut dreptul sa acostez unde mi-au indicat ei si mi-au prezentat modul de exploatare. Ca unui cetatean UE.
Nu era vorba de furaje aiurea.Totul era eco, cu hrana naturala.
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Post Reply

Return to “Locuri de pescuit sălbatice”