Pentru mine-i lamurita treaba.
Baieti, daca tot mai credeti ca ansoa aia din borcanelele alea scumpe e una si aceeasi cu hamsia ce se gaseste si la noi in mare... ma dezamagiti rau.

Ce v-am spus eu? Cezar tre' sa stie.

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu
Mai exact, am avut pe cine să întreb. Mi-am adus aminte de amicul Celestin (ne-am împrietenit în tinereţe, pe terenul de rugby), i-am găsit printr-o minune numărul de mobil (nu mai vorbisem de vreo 5-6 ani), l-am sunat, a răspuns, după "Bonjour, ca va ?", l-am intrebat despre anchoa.Claudiu wrote:Cezar, iti multumesc mult.![]()
Pentru mine-i lamurita treaba.
Baieti, daca tot mai credeti ca ansoa aia din borcanelele alea scumpe e una si aceeasi cu hamsia ce se gaseste si la noi in mare... ma dezamagiti rau.![]()
Ce v-am spus eu? Cezar tre' sa stie.
Da, frate, cam asa e !andrei1205 wrote:ma complexati mah dragilor .... bine ... nici nu trebe f mult pt astah
pai daca omu' de la magreb ie tuciuriu ca sardina de la marseille si ala de la mozambique ie negru ca noaptea trecuta si suedejii aia de la saab ie blonzi cum se chiama?
a ... ca unuia nu-i prea prieshte sorinel si face pistrui, ca altu ie prieten cu sorinel si-l doare'n basca de ultraviolente si alea alea .... da' tot uoameni sunt nu? bine ... prin papua si polinezia cu putina sare rezolvi orice si toti au gust de facocer asta-i alles klar ... cam asa vine si cu hamsia aia nu?
Poate să iasă chiar foarte bună, poate chiar mai interesantă decat fileul de anchoa. Dar, nu va fi, in mod sigur, file de anchoa. Aici e vorba de gust, miros, consistenta a fileurilor, chiar aspect şi culoare, etccostin stefanescu wrote:Cezare,eu tot o fac,n-are cum sa iasa naspa,o fac si pt curiozitatea mea personala,recunosc ca daca nu era Claudiu asa "hotarat",nu ma baga,prea mare complicatia,ramanaeam la borcanelele de 10 lei 50gr
![]()
Montura bulgarilor pentru zargan era ca asta?Zargan wrote:Salutare!
Sunt oarecum novice in pescuit, dar am creat o obsesie pentru pescuitul la mare. Obsesia asta m-a facut sa cercetez ca si voi filmulete pe youtube de la ucrainieni, turci, bulgari. Am fost la Varna acum 2 ani si am ramas uimit de cat zargan scoteau oamenii aia acolo. Fiecare pescar avea 15 20 25 de zargani, prinsi la o montura speciala pentru zargan, ceva ce nu am vazut in Romania. Am intrebat pescarii pe care i-am intalnit la peste despre aceasta montura dar nimeni nu stie de ea. Am intrebat si la magazinele de specialitate - acelasi raspuns.
Dom’ClaudiuClaudiu wrote:Am mai spus, daca bacaliarul face parte din familia codului sau rizeafca din cea a scrumbiei, nu putem spune ca sunt una si aceeasi cu acestea.
Oricum, Cezar m-a lamurit pe deplin, confirmandu-mi ceea ce credeam de la bun inceput, asa ca, vise placute si spor la lectura, dragi copii.
Da Claudiu. Fix asta este montura. In carlig puneau rama, care atunci am crezut ca e rama rosie de pamant pentru ca toti o tineau in ziare cu pamant dar am aflat intre timp ca asa isi tin ramele de mare bulgarii. Eu am fost in Septembrie si de pe "digul de larg" de la intrarea in portul Varna se prindea exclusiv zargan. Fiecare pescar avea 15 20 de "sageti" in sacosa. Am fost si anul trecut in iunie in acelasi loc si nu se prindea mai nimic in afara de stavrid si buzati. Foarte multi buzati (ii aruncau). Am facut si scufundari si am vazut niste crabi imensi, ceva ce cu siguranta nu exista la noi.Claudiu wrote:Montura bulgarilor pentru zargan era ca asta?Zargan wrote:Salutare!
Sunt oarecum novice in pescuit, dar am creat o obsesie pentru pescuitul la mare. Obsesia asta m-a facut sa cercetez ca si voi filmulete pe youtube de la ucrainieni, turci, bulgari. Am fost la Varna acum 2 ani si am ramas uimit de cat zargan scoteau oamenii aia acolo. Fiecare pescar avea 15 20 25 de zargani, prinsi la o montura speciala pentru zargan, ceva ce nu am vazut in Romania. Am intrebat pescarii pe care i-am intalnit la peste despre aceasta montura dar nimeni nu stie de ea. Am intrebat si la magazinele de specialitate - acelasi raspuns.
Daca-i asta, atunci e de bine. Inseamna ca nu m-a pacalit vanzatorul bulgar cand mi-a recomandat-o pentru a prinde zargan. Era prin iulie 2010 si cred ca nu era inca timpul lui, ca rezultate n-am avut.
Mda.Zargan wrote:
Da Claudiu. Fix asta este montura. In carlig puneau rama, care atunci am crezut ca e rama rosie de pamant pentru ca toti o tineau in ziare cu pamant dar am aflat intre timp ca asa isi tin ramele de mare bulgarii. Eu am fost in Septembrie si de pe "digul de larg" de la intrarea in portul Varna se prindea exclusiv zargan. Fiecare pescar avea 15 20 de "sageti" in sacosa. Am fost si anul trecut in iunie in acelasi loc si nu se prindea mai nimic in afara de stavrid si buzati. Foarte multi buzati (ii aruncau). Am facut si scufundari si am vazut niste crabi imensi, ceva ce cu siguranta nu exista la noi.
Scuzele sunt acceptate si v-am iertat …Claudiu wrote:Nu sunt ihtiolog ca dvs. domnule Burian, eu ma iau dupa ureche sau dupa gust, uneori. Va rog sa ma iertati... Ce sa fac si eu, daca am mancat hamsii la viata mea, aproape sa-mi plesneasca matzu' si nici una, a dreaq, n-avea gustul acestei extra disputate anchoa.
Pan' la urma, ce vreti sa inteleg, ca ori anchoa, ori hamsia de Marea Neagra e acelasi peste?
Daca-i asa, aveti dreptate, nu vreau sa inteleg. Imi cer scuze, dar am impresia ca de multe ori vorbiti doar din carti si prea putin din experienta.
N-ar fi rau sa dati o fuga pana la supermarket si sa luati un borcanel de anchoa si inca unul de hamsie marinata sau cum o gasiti. Poate asa va veti da seama ca vorbim de pesti diferiti.