Moderators: PETREMAN, costin stefanescu
Stimati colegiClaudiu wrote:Costine, am mai zis eu ca poate vreodata o sa se prinda si somon fume in Marea Neagra.![]()
Baliverne de adormit pisicile... In primul rand se vede clar ca filmarea nu-i facuta in Sf. Ghe. ci undeva p'afara, si in al doilea rand, n-am vazut si nici n-am auzit sa prinda cineva pastrav de mare, la noi, daramite somon.
D-le ZarganZargan wrote:Somonul de marea neagra (nu stiu de ce la noi ii zice pastrav cand el e de fapt somon (?????) ) despre care nu stie nimeni nimic. La cherhanaua de la Vama Veche am vazut ca se vindea pastrav de marea neagra dar de fapt era pastrav de apa dulce. Dupa ce i-am luat tare pe lipovenii aia infumurati care il curatau nu mai stiau cum sa o dea de gard- "ca a fugit din crescatorii de la bulgari si noi l-am prins", "ca daca ai destui bani la tine mergem si scoatem acum". Bineinteles... era doar o vrajeala. Asa cum e toata cherhanaua aia din punctul meu de vedere. Dar asta e alta discutie![]()
Deci? Ceva pareri? A prins cineva asa ceva? A auzit cineva de cineva care sa fi prins asa ceva? Daca da- cand unde? Din cate vad in filmarea asta nu e nici asa de greu de prins si nici prea rar nu pare
De ce nu aveam deschidere la mare?Zargan wrote:Denumirile folosite de noi sunt preluate de la turci. Asta datorita faptului ca pana in 1887 in Dobrogea nu exista nici macar un roman. Nu avem traditie in pescuitul marin pentru ca pana acum 100 de ani nici nu aveam deschidere la mare.
Claudiu wrote:De ce nu aveam deschidere la mare?Zargan wrote:Denumirile folosite de noi sunt preluate de la turci. Asta datorita faptului ca pana in 1887 in Dobrogea nu exista nici macar un roman. Nu avem traditie in pescuitul marin pentru ca pana acum 100 de ani nici nu aveam deschidere la mare.
Pe tine te intereseaza ce scrie in cartile de istorie sau te intereseaza ceva mai palpabil, mai din zilele noastre? ca sa stim cum sa abordam problema.Zargan wrote:" n-am vazut si nici n-am auzit sa prinda cineva pastrav de mare, la noi, daramite somon."
Asa cum hamsiei ii spune peste tot anchois, asa cum stavridului ii spune peste tot macrou, pastravul de marea neagra este de fapt un somon. Daca nu ma insel chiar asta face diferenta intre pastravi si somoni- unii intra in mare, ceilalti isi petrec viata in rau.
Domnul Burian a scris la un moment dat despre acest peste:Zargan wrote:Uite ceva ce nu am vazut niciodata prins in undita dar care e filmat la cazino. https://www.youtube.com/watch?v=47kGis1ac7o
Dom' Burian, va rog sa argumentati cu dovezi clare ca se prinde asa ceva la noi, chiar si din carti si internet.Petru Burian wrote:Ca nu a prins nimeni (cu acces la internet) inteleg, dar cei din cherhana parca curatau ceva![]()
Iar daca n-am prins un urs sau n-am vazut acvila de muntenu inseamna ca ele nu exista in Romania
![]()
Cei care prin Ordinul de Prohibitie/2006 au interzis pescuitul lui, or fi stiut ei ceva, ca sa nu argumentez cu carti si internet
Eu, spre exemplu am prins ceva asemanator, o galea, ca asa-i spune:Zargan wrote:Uite ceva ce nu am vazut niciodata prins in undita dar care e filmat la cazino. https://www.youtube.com/watch?v=47kGis1ac7o