Pescuitul in Marea Neagra

Pescuit fără taxe, doar cu permisul de pescuit

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu

Claudiu

Re: Pescuitul in Marea Neagra

Post by Claudiu »

Fratilor, nu mai ziceti nimic? :?
Colegul de suferinta, Eugen Fetes, il cocoseaza la greu pe chefal, la Venus, numai bucati punctabile de aproape 1kg!
Maine ma infiintez si eu acolo, ca nu se mai poate, deja mi-e rusine cu mine... :oops:
changeme

Post by changeme »

Păi ce să fie de zis Claudiu dacă nu mişcă nimic ,am fost aproape zi de zi în port şi am prins doar câţiva guvizi ,la stavrid nici o mişcare (dig nord -danele 78. 79.80 ),aseară în dana 80 după orele 20 am observat bancuri de chefal (ilarie 10-15 cm ),alergau la suprafaţă ca nebuni de parcă îi vâna cineva dar delfini nu erau, forfota apa erau cu miile.Am auzit că s-ar prinde stavrid pe digul de sud agigea de la echipajul remorcherului GALATI 6 ,dar nu ştiu cât de adevărat este ,poate îmi puteţi confirma .
Mă duc după masă iar , am să scot câteva rame de mare ,poate poate am noroc
Fire întinse ! :roll:
O zi proastă de pescuit este mai bună decât o zi bună de lucru!
petricadascalu

Post by petricadascalu »

Pai si ce ai facut claudiule...l.ai cocosat si tu sau te vad pe tine ghebos...:))
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
Claudiu

Post by Claudiu »

petricadascalu wrote:Pai si ce ai facut claudiule...l.ai cocosat si tu sau te vad pe tine ghebos...:))
Coane, se poate spune ca l-am cocosat si eu un pic, 5 bucati frumusele, la juma` de kil si alti cativa scapati, asta in conditiile in care pescarimea de p'acolo spunea ca s-a prins mult mai bine cu doua zile inainte, 5-7kg de pescar. Eu am pescuit de la 12:00 la 15:00.
A doua zi dimineata aveam pregatita o iesire cu barca impreuna cu Eugen, dar din motive de sanatate(drink too much), am abandonat. :(
Claudiu

Post by Claudiu »

Digul din Venus, un loc destul de bun pentru chefaleala:
Attachments
Fotografie0313 - Copy.jpg
ioanrv

Post by ioanrv »

Claudiu wrote:
petricadascalu wrote:Pai si ce ai facut claudiule...l.ai cocosat si tu sau te vad pe tine ghebos...:))
Coane, se poate spune ca l-am cocosat si eu un pic, 5 bucati frumusele, la juma` de kil si alti cativa scapati, asta in conditiile in care pescarimea de p'acolo spunea ca s-a prins mult mai bine cu doua zile inainte, 5-7kg de pescar. Eu am pescuit de la 12:00 la 15:00.
A doua zi dimineata aveam pregatita o iesire cu barca impreuna cu Eugen, dar din motive de sanatate(drink too much), am abandonat. :(
Conteaza cine i-a prins dar si cine i-a mancat... ;)
Claudiu

Post by Claudiu »

Corect, Ioane, sper ca v-au placut. ;)
matei1971

Post by matei1971 »

In acest WE pe plaja de la Vadu, slaba miscarea la chefal, 3 ilarii de 15 - 20 cm.
laloi

Post by laloi »

Scurt bilant temporar de turist: digul mic din fata de la Malibu, guvizi infimi, si numai daca ai garide, nu am incercat, pe digul lung si mare din dreapta astuia cum te uiti la mare, un chefal dupa o ora de pandit, la 2-300 de gr, guvide tot anemic, in schimb pe lacul Tabacariei, la varsare n mare, genocid de ciortanici de la bricheta la max pachet de tigari (short) :)), incercat aici vreo 2 ore, similar unui pescuit de oblete, tac dupa tac.. dar a venit ploaia azi, conf unui localnic cica s-a populat anu asta cu x tone de catre primarie, dar la ritmul cum dispare, nu cred ca apuca vara a doua, si e gratis... maine poate incerc un guvide totusi...
Claudiu

Post by Claudiu »

Din pacate, vara nu se prinde guvid mare pe digurile usor accesibile unde apa nu e mai adanca de 3-4m. Cand se incalzeste apa, o taie in larg si ori te duci cu barca dupa el, ori pe diguri de larg cum ar fi digul de nord din portul C-ta sau digul de sud Agigea, spre capete, unde apa are in jur de 15-20m adancime.
Eugen Fetes

Post by Eugen Fetes »

Ieri, in ultima zi, am pescuit pe digul de langa hotel cu o laneta cu pluta (mach). Am pacalit chefali de 5-600g dar si 2 castraveti. As vrea sa spun acelasi lucru despre guvide. Am facut 3 iesiri pe mare, dar toate au fost slabute. Recordul a fost de 6 ha-ha-hanusi dintre care maxim unul pe iesire punctabil cu adevarat. Strunghilul relativ rar (cam 50% si caiaua restul) cu toate ca am pescuit la adancimi de 20-36m. Am vazut calcani si pisici de mare prinse la rama neagra sau bucatica de guvide insa eu nu am avut noroc.
In portul turistic din Mangalia se preindea chefal frumos cu oarece frecventa. Ceva mai departe (dincolo de portul militar) era mai multa activitate dar mie nu-mi place acolo. Am cumparat ieri, la plecare, stavride prins la talian si era maricel. Se putea pescui din barca si la taparina, insa nu merita sa-ti pierzi timpul.

P.S.1 Constantenilor, daca vreti chefal, veniti pana la Bucuresi si va daruiesc eu cativa de un gratarel :twisted: sau vorbiti cu Claudiu si va conduce el catre locurile unde chiar se prinde. Intre Constanta si Vadu este aproximativ aceiasi distanta ca si pana in Mangalia. Mangaliotii si-au facut burtile mari cu chefal, in timp de constantenii traiesc din amintiri, dar au digul de Nord - Sud, digul de la Agigea de Est - Vest, plaja super "curata" de la Vadu si danele de la 1 la 18 :D
P.S.2 Daca nu avti timp si / sau chef sa scoateti rame de mare, gasiti in Mangalia in bazar (intre sanatoriu si stadion) la acelasi pret ca si la Gica Pescar insa in numar dublu si calitativ superioare (sunt aduse din Bulgaria).
0745578278
ioanrv

Post by ioanrv »

Deci si la rame ne-au facut... :lol:
Mihai Vinturache
Moderator

Post by Mihai Vinturache »

Ne fac la toate pentru ca principala lor preocupare este sa-si asigure existenta.
Principala noastra preocupare este este sa-i tepuim pe altii.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Claudiu

Post by Claudiu »

La ei sunt 2.5 leva, adica vreo 5-6lei, iar ai nostri fac bisnita, si le vand cu 10-15 lei...
Anul trecut in Constanta nu gaseai mai ieftin de 15 lei, rame de mare bulgaresti tinute in pamant negru, invelit in ziar umezit. Oricum nu prea aveau cautare pentru ca constanteanul era sceptic in privinta lor, nu aratau intocmai ca alea flescaite tinute in apa...
petricadascalu

Post by petricadascalu »

am incercat si eu sa la tin in pamant negru ,invelite in ziar umezit...nu-mi iese :lol:
...probabil ca nu stiu bulgareste... :lol:
in privinta chefalului, pe digul de sud la navodari se mai ciuguleste cate 2,3...7,8 castraveti dar numai seara...cel putin asa am dat eu
nici la taliene nu prea se face mare scofala...concluzia fiind ca zona noastra draga nu mai tine peste...doar plase ;)
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
Petru Burian

Post by Petru Burian »

Stimati colegi
Trimiteti-mi cateva poze (de buna calitate si din toate „partile”) despre aceste „rame de mare” romanesti si bulgaresti. Daca reusesc sa aflu cu exactitate „cine sunt ei si ce preferinte are” :lol: poate reusim, impreuna, sa gasim si o modalitate de ai tine in viata un timp mai indelungat.
Nu garantez, dar incercarea moarte n-are :roll:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
Eugen Fetes

Post by Eugen Fetes »

Dom' profesor, ramele sunt aceiasi "marca". Atunci cand le cumperi sunt mai "rigide" si parca mai contractate. Cand le pui in apa, brusc se invioreaza, chiar devin exagerat de vioaie. Cand le puneam in caserola cu apa, ramele erau insotite si de oarece pamant d'ala negru din pachet (doar nu era sa stau sa le curat pe fiecare in parte). Puturos cum sunt, nici macar nu le schimbam apa la 24 ore si totusi rezistau. Singura chestie era ca intre pescuituri (de la dupamiza pana seara si de dimineata pana la pranz) le tineam in lindicul ala de frigider de la hotel.
P.S.1 Scuzati "lindic" dar nu am gasit alta "exprimare" :D.
P.S.2 Oricat ne-am dori ca "marfa" romaneasca sa fie mai "bio" nu se justifica pretul cerut de cautatorii de rame. De ce de la vecinii bulgari, cu toata bisnita de rigoare, sa fie mai convenabile decat daca le cumpar direct de la "excavator"? Nicio data nu voi mai cumpara rame de la E.... din Constanta sau de la Gica Pescar sau de la oricare zgarmanici cu lopata in nisip. Mai bine fac cativa Km la 1-2 zile si cumpar la pret de "bisnita" d'alea bulgaresti, plus ca scap mai ieftin. Am vazut ca pe dig, ramele bulgaresti si cele romanesti aveau fix aceiasi valoare in fata chefalului (uneori si guvide, barbun, ceatal sau alta inotatoare solzoasa din zona litorala).

O alta chestie pentru constanteni: Nu o mai luati de buna ca pentru a prinde ha-ha-hanus trebuie sa pui bucatica de guvide sau de alt peste. Acolo unde am pescuit ha-ha-hanusul tragea cot la cot cu strunghilul ori caiaua la rama neagra. Tot la rama neagra mai "venea" din cand in cand cate o mitza de mare sau calcan. Eu nu am avut bafta asta cu toate ca o lanseta am avut-o dedicata cu bucatica de guvide, ceatal, hamsie ori stavrid si o alta cu rama neagra. La rama neagra prindeam cate 3 aproape punctabili odata, iar la bucatica ocazional cate un guvidas (generic vorbind).
0745578278
sily

Post by sily »

Stimati colegi,
avand in vedere faptul ca urmeaza sa plec pe litoral, ii rog pe cei care sunt in masura, sa-mi ,,vanda`` cateva ponturi in ceea ce priveste pescuitul la Costinesti (sau locuri limitrofe): specii, locuri, monturi, momeli.
Multumesc anticipat
Claudiu

Post by Claudiu »

Eugene, stiu si constantenii ca se prinde guvid si hanus la rama neagra, chiar si eu am prins de cateva ori, numai ca se prefera carnea lui (bucatica de guvid) si din motive de costuri, ramele negre fiind chiar scumpe. Mai e un mic secret la pescuitul cu bucatica de peste, si anume, daca ai tinut-o mai mult de 3 minute in apa si n-ai avut nicio prezentare, schimb-o cu una proaspata. ;)
In legatura cu ramele de mare, asa este, sunt mai bune alea bulgaresti pentru ca sunt mai multe, in rest... n-au nimic in plus. N-o sa m-apuc sa fac drumuri de Constanta-Mangalia ca sa cumpar rame bulgaresti, asa ca, tot cu ce gasesc prin C-ta ma voi multumi.
Claudiu

Post by Claudiu »

Dom` Burian, asa arata rama de mare, fie ea romaneasca sau bulgareasca :lol: :
Attachments
Fotografie0320.jpg
Fotografie0321.jpg
Post Reply

Return to “Locuri de pescuit sălbatice”