scoici
Moderators: cezar, administrator, PETREMAN
Re: scoici
În aceasta secţiune sunt postate doar anunţuri ale APC21, rog moderatorii să-l mute la secţiunea potrivită !!!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
Re: scoici
am vazut un topic :Culinare de aceea am postat aiciAlbatrin wrote:În aceasta secţiune sunt postate doar anunţuri ale APC21, rog moderatorii să-l mute la secţiunea potrivită !!!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Re: scoici
Iată cum se curăţă scoicile. Deci se iau şi se pun într-un vas cu apă rece. Cu un burete de sîrmă se curăţă cochilia bine de tot să fie îndepărtate absolut toate impurităţile apoi se clătesc cu apă rece. Unde este nevoie se foloseşte o lamă de cuţit mai mic. Apoi se iau se pun într-un vas mai adînc fără nici un pic de apă, se acoperă cu un capac şi se pun la foc potrivit. Cu timpul ele încep să se desfacă şi îşi lasă un suc propriu. Cînd s-au desfăcut toate se iau de pe foc şi se scot din zeamă. Se iau scoicile şi se separă cochilia de carne. Atenţie ! Nu aruncaţi zeama. O lăsaţi să se decanteze şi o puneţi în sticlă cu atenţie să nu se agite . Carnea o gătiţi cum doriţi dar împreună cu zeama rămasă de la fierbere. Zeama îi dă gustul mîncării. Dar umblaţi cu atenţie sau o decantaţi de mai multe ori pentru că ea conţine nisip şi alte impurităţi. Delicateţuri. Poftă bună!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Din carne puteţi prepara diferite mîncăruri.
Se ia carnea obţinută de la scoici se pun în zeamă rămasă de la desfacere şi se pun la foc mic. Se adaugă piper, bulion puţin şi usturoi. Un fel de ostropel. Minunat cu stridii mai ales.
Unii mai adaugă şi ceva fructe de mare ( garizi, caracatiţă ). Mai se prepară şi cu sos şi se pun peste spaghete. La acest sos mai adaugă şi puţină smîntînă. Se pot găti mai multe feluri. Depinde de imaginaţia fiecăruia.
Re: scoici
Vali, nu se inlatura cunva partea aia mai negricioasa (tubul digestiv ?) in cazul scoicilor de apa dulce ?Valentin Petrovici wrote:Iată cum se curăţă scoicile. Deci se iau şi se pun într-un vas cu apă rece. Cu un burete de sîrmă se curăţă cochilia bine de tot să fie îndepărtate absolut toate impurităţile apoi se clătesc cu apă rece. Unde este nevoie se foloseşte o lamă de cuţit mai mic. Apoi se iau se pun într-un vas mai adînc fără nici un pic de apă, se acoperă cu un capac şi se pun la foc potrivit. Cu timpul ele încep să se desfacă şi îşi lasă un suc propriu. Cînd s-au desfăcut toate se iau de pe foc şi se scot din zeamă. Se iau scoicile şi se separă cochilia de carne. Atenţie ! Nu aruncaţi zeama. O lăsaţi să se decanteze şi o puneţi în sticlă cu atenţie să nu se agite . Carnea o gătiţi cum doriţi dar împreună cu zeama rămasă de la fierbere. Zeama îi dă gustul mîncării. Dar umblaţi cu atenţie sau o decantaţi de mai multe ori pentru că ea conţine nisip şi alte impurităţi. Delicateţuri. Poftă bună!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Din carne puteţi prepara diferite mîncăruri.
Se ia carnea obţinută de la scoici se pun în zeamă rămasă de la desfacere şi se pun la foc mic. Se adaugă piper, bulion puţin şi usturoi. Un fel de ostropel. Minunat cu stridii mai ales.
Unii mai adaugă şi ceva fructe de mare ( garizi, caracatiţă ). Mai se prepară şi cu sos şi se pun peste spaghete. La acest sos mai adaugă şi puţină smîntînă. Se pot găti mai multe feluri. Depinde de imaginaţia fiecăruia.
Intreb pentru ca nu mai stiu exact !
Re: scoici
Cezar întradevăr alea de apă dulce care fie vorba între noi nu se ridică la nivelul celor de mare au o mică bucăţică dar nu neagră este puţin mai moale decît restul şi gălbuie. Eu am mîncat şi cu şi fără şi au acelaşi gust. Poate la alea mai mari să se cureţe fiind mai vizibile. Deci rămîne la latitudinea fiecăruia. Ca şi la raci. Unii elimină maţul unii nu . Şi au acelaşi gust. Mulţi gătesc scoicile de apă dulce cu orez şi apoi băgate puţin la cuptor.
Re: scoici
IMPORTANT !!! atentie, dupa fierbere se arunca cochiliile ce nu se deschid. Scoicile acestea sunt decedate definitiv si irevocabil, necomestibile pentru om si persoane ... numa bune de "mustaciosi" ... cu putzin piper
"Teorie este atunci cand stii totul dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"
Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"
Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi